10 lucruri complet REALE pe care mulți oameni nu vor să le recunoască

Scriitorul și antrenorul american Julien Smith crede că mulți sunt interesați să păstreze masele de oameni neinformate: este mai ușor să le gestioneze. Și chiar dacă sunteți te implici activ în auto-educație și îți extinzi orizonturile, există încă lucruri pe care de multe ori refuzi să le crezi, deși în adâncul tău poate îți dai seama că sunt adevărate.

Dacă vei înțelege aceste lucruri, viața ta va fi mai ușoară.

1. Majoritatea amintirilor tale sunt false

Creierul îți joacă feste joacă răutăcioase, manipulând și amestecând amintirile pe care le ai. Nu îți amintești nici evenimentul în sine, ci ultima memorie a acestuia, și apoi – amintirea memoriei și așa mai departe ad infinitum.

2. Oamenii se nasc în condiții inegale

Unor oameni le este mai greu în viață decât altora. Cineva se naște într-un cartier sărac și părăsește școala pentru a-și câștiga existența și cineva se naște moștenitor al unei corporații. Este logic să presupui că cel din urmă va avea mai mult succes în viață. Da, există excepții de la această regulă. Cu toate acestea, nu putem spune că există atât de multe încât să demonteze regula.

FOLLOW ME

3. Nimeni nu are nevoie de cineva care nu are nevoie de el însuși

Așteptând prințul salvator pe un cal alb, ai toate șansele să îmbătrânești și să mori singur. Doar tu te poți ajuta. Mai mult, este în interesul tău să te iubești și să te respecți. Nu transfera responsabilitatea pentru viața ta către ceilalți, altfel vei fi întotdeauna pe un leagăn emoțional:vei fi mereu trist când ești singur iar starea ta de spirit va depinde de ceilalți.

4. Lumea nu îți datorează nimic

Chiar dacă ești bun, inteligent, foarte educat și chiar cu un caracter frumos, aceasta nu înseamnă că lumea va deschide cu bucurie toate ușile pentru a te întâlni. Oamenii de succes știu că există doar două opțiuni: să te simți rău pentru toată viața ta, pentru că îți e teamă să faci mai mult sau pentru a te lupta pentru locul tău sub Soare, știind că această luptă nu va fi deloc ușoară. Alegerea este în întregime a ta.

5. Ai mai mult timp decât crezi

În fiecare săptămână sunt 168 de ore, și este într-adevăr suficient pentru a face ceea ce-ți propui. Mai mult, chiar și Einstein a demonstrat că timpul nu este o valoare constantă, iar oamenii de știință moderni sunt de acord cu el. Înlocuiește fraza „Nu am timp” pentru „Aceasta nu este prioritatea mea”. Nu faci sport și mănânci fast-food? Sănătatea nu este prioritatea ta. Nu îți ajuți partenerul de viață cu treburile casnice? Această relație nu e prioritatea ta. Poate suna dur, dar este adevărul. Felul în care alegi să îți petreci timpul spune despre tine mai mult decât orice test psihologic.

6. Viața ta nu va fi niciodată perfectă

Nu va fi niciodată un moment „potrivit” pentru a te căsători, a avea un copil, pentru a schimba locul de muncă sau pentru a te muta într-o altă țară. Dacă te bazezi pe ideea unui moment potrivit pentru a face ceea ce îți dorești, înseamnă că de fapt ți-e teamă să părăsești zona de confort și să faci o schimbare. Fă ceea ce te sperie, altfel vei fi în curând speriat de propria ta viață.

7. Nimeni nu este atât de ocupat încât să nu îți răspundă

Persoana cu care te întâlnești este prea ocupată ca să îți răspundă la cel de-al 30-lea SMS. Angajatorul este ocupat și nu te poate suna după interviu. De fapt, totul este mult mai simplu: nu vor să îți răspundă. Și cu cât încetezi mai devreme să îți pese de oamenii cărora nu le pasă de tine, cu atât vei avea un trai mai frumos.

8. Nu te place absolut toată lumea

Nu contează cât de bun ești, amabil, generos și nobil. În lume vor fi întotdeauna cei care te vor considera un om rău și un ticălos, chiar dacă nu le dai nici cel mai mic motiv să gândească așa.

9. Viața este nedreaptă

Nu vei fi întotdeauna recompensat pentru o muncă făcută bine. Și dacă ești o persoană iubitoare și grijulie, acest lucru nu înseamnă că prietenul tău sau prietena ta nu te va lăsa de izbeliște într-o zi.

10. Cel mai mare dușman al tău ești tu

E greu să te sinucizi din cauza instinctului de auto-conservare, dar fără nicio problemă te distrugi puțin câte puțin zilnic sau îți riști viața fără să te gândești la consecințe. Viciile, încălcarea regulilor de circulație, dorința de a intra într-o mașină cu un străin – prea des te pui în pericol.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.