10 moduri în care corpul tău îți spune că e ceva înneregulă cu tine

10 moduri în care corpul tău îți spune că e ceva înneregulă cu tine! Dorința de a mesteca gheață sau de a mânca ceva sărat tot timpul poate fi un semn al unei probleme mai profunde sau al unei lipse de minerale și vitamine, spun specialiștii. Acesta este motivul pentru care este întotdeauna o idee bună să acordăm atenție oricăror noi obiceiuri de dezvoltare, mai ales dacă apar brusc de la nicăieri.

1. Dacă simți ”furnici” în picioare – 10 moduri în care corpul tău îți spune că e ceva înneregulă cu tine


Dacă aveți senzații ciudate la nivelul picioarelor, precum furnicături poate fi un simptom al sindromului picioarelor neliniștite. Această tulburare este de lungă durată și de multe ori simți acest disconfort noaptea când încerci să te odihnești.

2. Îngroșarea pielii


Nu ignorați problemele pielii și nu le subestimați. Atunci când pielea devine groasă și dezvoltă o mâncărime, poate fi un semn al unei probleme interne precum o tulburare hormonală, eczeme sau alergii. Puteți face unele analize de sânge dacă această problemă persistă sau dacă se pare că se înrăutățește.

3. O schimbare a scrisului de mână, o pierdere a mirosului și vise intense


Toată lumea a auzit probabil de boala Parkinson, dar nu mulți dintre noi cunosc simptomele acesteia. Tremururile, încetinirea mișcării, somnul slab alături de coșmaruri și schimbările de vorbire și scriere pot fi semne ale bolii, avertizează medicii.

4. Comportament supărat și agresiv – 10 moduri în care corpul tău îți spune că e ceva înneregulă cu tine


Exploziile de furie nu pot fi întotdeauna un rezultat al personalității tale. De fapt, acest comportament ar putea fi conectat la depresie, spun unii cercetători. Potrivit acestora, depresia nu înseamnă întotdeauna doar lipsa de energie sau experimentarea tristeții – puteți avea și un comportament agresiv.

5. Dormi prea mult


Această tulburare se numește hipersomnie și poate rezulta din lucruri care dovedesc că nu este doar oboseală, spun medicii. Unele boli autoimune pot provoca senzația de a dori să adormi aproape oriunde. De asemenea, consumul de băuturi alcoolice înainte de somn poate provoca acest efect.

FOLLOW ME

6. Modificări ale culorii ochilor


Dacă există un inel alb sau gri în jurul corneei ochilor, poate fi un semn al colesterolului ridicat pentru persoanele sub 45 de ani, au observat medicii. Inelul este inofensiv de la sine și are doar un efect vizual.

7. Pofte de sare – 10 moduri în care corpul tău îți spune că e ceva înneregulă cu tine


Este bine să îți placă mâncarea sărată, dar când nu o mai poți controla și mâncarea sărată devine singurul lucru pe care ți-l dorești, este timpul să te întrebi de ce. Acest lucru poate semnifica o deficiență de fier, anemie, deshidratare sau sindrom premenstrual, potrivit unor surse medicale.

8. Uitare, oboseală și libido scăzut


Uneori, oamenii confundă acest lucru cu depresia, deoarece se pare că ești atât de obosit și săturat de tot, încât nu ai energie să-ți amintești lucrurile. Medicii spun că este mai bine să nu ignori o astfel de afecțiune, deoarece poate semnifica o problemă de hormoni tiroidieni în organism. De asemenea, puteți crește în greutate și vă veți simți rece.

9. Întotdeauna îți este sete


Specialiștii spun că nu este normal să te simți însetat tot timpul. Există unele cazuri când poate fi de la mâncarea pe care o consumi. Așa că verifică dacă mănânci prea multe produse picante sau sărate. Setea neîncetată ar putea fi și un semn de diabet sau de sarcină.

10. Dorința de a mesteca gheață


Dorința de a zdrobi gheața poate fi ușor explicată și poate fi mai mult decât un simplu obicei. O deficiență de fier sau anemie ar putea fi motivul acestei dorințe neobișnuite, au arătat unele cercetări. Poate doriți să faceți anumite analize de sânge pentru a verifica și pentru a vedea dacă trebuie să începeți să luați suplimente.

Citește și: 7 întrebări despre Coronavirus care le chinuie pe mămici cu răspusul de la doctor

Ce alte simptome surprinzătoare cunoașteți care ar putea dezvălui lucruri despre starea corpului vostru?

Vă rugăm să vă împărtășiți poveștile în comentarii, deoarece acestea ar putea fi utile pentru altcineva!

0 comentarii pe “10 moduri în care corpul tău îți spune că e ceva înneregulă cu tine

 1. Maria says:

  Interesant articol. De multe ori am chef de ronţăit gheaţă, chiar weekendul trecut am făcut asta :)Eram la plimbare în pădure şi abia la finalul drumeţiei, am constatacă am furat aproapte toate sloiurile de gheaţă de pe crengile brăduţilor la care ajungeam. A fost o gheaţă bună şi aromată :))))
  Am să fac o cură cu spanac 😉

 2. Ion Voicu says:

  Nemaipomenite informații, de am tine cont de ele măcar un sfert și ceva ar fi bine, rău, semne concludente ale sănătății noastre, Va mulțumim mult!

 3. Elvira Gavrila says:

  Noaptea cind ma pun in pat am furnicaturi in talpa si nu pot sa dorm fara calmante.Am Sindromul picioarelor nelinistite. Daca cineva are aceasta boala invateat-ma ce pot face in afara de un calmant foarte puternic pe care il folosesc de ani de zile.Este foarte periculos pentru ficat trebuie luat 10 zile pe luna ,si eu il folosesc 30 de zile.Nu pot sa dorm fara el ,ar insemna sa nu dorm toata noaptea.Am fost la neurolg mi sa prescris tot felul de tratament si nu mi-alinat nimic.Va rog ajutati-ma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.