10 motive pentru care e bine să fii SINGURĂ la 30 de ani

Îi invidiezi uneori pe cei care sunt în relații de lungă durată? Nu e surprinzător că observi mai degrabă cuplurile fericite – mai ales când nu ești într-o relație și vrei cu disperare să fii. Nu e nimic greșit să speri că vei găsi pe cineva care să merite timpul petrecut împreună. Cu toate acestea, e foarte periculos să vrei cu disperare să nu fii singură.

Iată câteva avanataje pe care le ai atunci când nu ești într-o relație în apropierea vârstei de 30 de ani.

1. Ai timpul necesar să ajungi să te cunoști

E important să iei o pauză între relații ca să ajungi să te cunoști. Cel mai bine e ca pauza aceasta să fie în apropierea vârstei de 30 de ani, aceasta fiind perioada în care evoluezi mai mult decât îți poți imagina – mai ales dacă nu ai parte de confuzii. A găsi beneficii în a fi singur în apropierea vârstei de 30 de ani chiar începe cu șansa de a ieși cu tine însuți. Nu e nimic mai valoros decât să fii tu însuți într-o relație, în loc de cineva fals care aspiră la asta.

2. Te poți concentra pe carieră

În apropierea vârstei de 30 de ani poți excela în cariera aleasă. După facultate încă încerci să te pui pe picioare, deci oricât ai vrea să te concentrezi asupra ta atunci, șansele să fii promovat sunt destul de mici. E mai probabil să îți atingi potențialul maxim spre vârsta de 30 de ani datorită faptului că oamenii te respectă mai mult – oferindu-ți posibilitatea să strălucești în carieră.

FOLLOW ME

3. Ai avantajul de a-ți cheltuiești banii pe lucrurile pe care ți le dorești

Să recunoaștem, când ești într-o relație cheltuiești mereu banii pe întâlniri și cadouri. E normal. Oricum, sunt bani pe care i-ai putea cheltui pe alte lucruri. Nu e ca și cum ar trebui să fii zgârcită, dar e greu dacă nici nu ai bani de la bun început. Unul din avantajele faptului de a fi singură e că poți cumpăra lucruri de care chiar ai nevoie și pe care chiar ți le dorești cu banii pe care i-ai fi cheltuit la întâlniri pretențioase.

4. Nu trebuie să te îngrijorezi că pierzi somn prețios

E încurajator să ai pe cineva alături, dar rareori reușești să dormi la tine în weekend. S-ar putea și să vrei să mergi la culcare mai devreme după o săptămână grea. Când ești într-o relație nu prea poți face asta. Cu cât înaintezi în vârstă cu atât vrei să petreci mai puțin, iar a dormi suficient devine o prioritate. Nu trebuie să te simți vinovată pentru asta – timpul tău îți aparține.

5. Poți înțelege ce cauți cu adevărat

Pe măsură ce îmbătrânești îți dai seama de greșelile făcute când erai îndrăgostită până peste cap de un fost iubit. Unul din beneficiile faptului de a fi singur în apropierea vârstei de 30 de ani este că ai avut șansa să înțelegi ce îți place la cineva și ce vrei să eviți cu orice preț. Experiența anterioară te învață ce cauți exact.

6. Nu trebuie să ieși vineri seara dacă nu vrei

Poți sta acasă cu o pizza, niște vin, o cantitate considerabilă de ciocolată, bucurându-te de ele în pijamale cu nimeni prin preajmă care să te judece. Nu trebuie să ieși vineri seara doar ca să faci pe plac cuiva – te poți bucura de filmul preferat în compania ta.

7. Ai control complet asupra vieții tale

Faptul că ai experimentat anumite lucruri pe care nu le-ai fi trăit dacă erai într-o relație îți oferă șansă să ai control complet asupra vieții tale – garantând faptul că nimeni nu îți dictează ce să faci și pentru cât timp. Poți alege când ești gata să îți împarți spațiul cu cineva, pentru că acum ai propriile preferințe.

8. Poți deveni persoana care ai vrut dintotdeauna să fii

Nu te vei opri niciodată din a crește și a evolua. Nimeni nu rămâne la fel. E un lucru bun. În orice caz, a fi singur în apropierea vârstei de 30 de ani îți permite să devii ceea ce ai vrut dintotdeauna – combinând noile preferințe cu ceea ce ești dispus să tolerezi în viață.

9. Ai șansa de a scăpa de toate nebuniile

Acesta este momentul în care poți face toate lucrurile de care nu te-ai putea ocupa când ești într-o relație. Unul din beneficiile faptului de a fi singură este șansa de a experimenta și descoperi ce îți place și ce nu.

10. Nu o să te mulțumești cu puțin doar de dragul de a fi într-o relație

Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât cauți mai serios persoana potrivită – mai ales dacă vrei să ai o familie. Nu vrei să ai copii cu oricine, nu?

În orice caz, vei ajunge în punctul în care te vei împăca la gândul că vei rămâne singur. Doar pentru că te apropii de 30 de ani nu înseamnă că trebuie să mulțumești cu puțin doar de dragul de a nu fi singur.

Cu cât ești mai mult timp singur, cu atât apreciezi mai mult timpul petrecut cu cei care sunt importanți pentru tine.

La urma urmei, beneficiile faptului de a fi singur în apropierea vârstei de 30 de ani întrec dezavantajele. Nu înseamnă că trebuie să fii singuratic sau nefericit. Acordă-ți timpul necesar pentru a găsi persoana potrivită cu care să îți petreci timpul. Întâlnește-te cu cineva cu un scop sau nu te întâlni cu nimeni, deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.