Fii parte din referendumul Antena 3 și sărbătorim 8 ani la tine acasă!

A fost o seară minunată ieri în platoul „Sinteza Zilei”! Am petrecut alături de întreaga echipă Antena 3 cu muzică, dans, umor, voie bună și am dat startul unui Referendum unic în România. Ne apropiem cu pași repezi de aniversarea a 8 ani Antena 3,  iar de această dată vom sărbători în afara platourilor de filmare. Unde? Nu știm încă! Decizia vă aparține în totalitate, iar noi promitem că, indiferent de locație, vom avea o petrecere de ținut minte toată viața. Cum decidem? Simplu: pe Facebook  sau  online la „Referendumul Naţional Antena 3” și votăm regiunea favorită: Țara Românească, Moldova sau Ardeal!  Craiova, Iaşi şi Braşov sunt cele trei orașe reprezentative alese, însă doar unul dintre ele, cel care va primi cele mai multe voturi, va fi câștigător.

Pentru noi, competiția a început chiar de ieri, când întreaga echipă Antena 3 s-a reorganizat în funcție de zona de proveniență. Îmbrăcați în costume populare, alături de căpitanii de echipă Mircea Badea și Adrian Ursu pentru zona Țara Românească, Ioana Răduca și Niels Schnecker, reprezentanți ai Moldovei, și Carmen Avram, Sabina Iosub pentru Ardeal, fiecare dintre noi și-a susținut cât mai bine zona. A fost o „bătălie” frumoasă, cu muzică și umor, al cărei câștigător nu s-a decis încă. Chiar aici și vroiam să ajung.

Eu susțin Ardealul și mă gândesc că am putea să ne unim serios forțele să avem o petrecere minunată. Problema este că, în acest moment, ne lipsesc voturi. Ultima dată când am verificat site-ul Antena 3, , Ardealul conducea, urmat de Țara Românească și pe ultimul loc abia, Moldova. Dar clasamentul nu este încă final și orice vot în plus contează. Votarea se va încheia duminică seara! Vino la „Referendumul Naţional Antena 3”!

Referendum_A3 Referendum_A3Aseară, la Sinteza Zilei, am făcut echipă cu Carmen Avram, Sabina Iosub, Oana Stancu, Adrian Măniuțiu, Maria Linda, Nadina Cîmpean, Andreea Țopan, Loredana Cofari și Cristi Tamaș. Am avut invitați de seamă care ne-au susținut: Mihai Morar, Marius Bodochi, Veta Biriș, Bosquito, Ansamblul de dansuri polulare Făgăraș și Maria Șandru. Cu toții am reprezentat Ardealul. Sperăm că v-am convins să ne votați. Dacă încă mai aveți dubii, rândurile de mai jos vă vor convinge :

Sabina Iosub:” În buletin scrie București. În suflet scrie Ardeal. Scrie și ceva de Moldova acolo, că doar tata vine de la Piatra Neamț, dar ținutul de dincolo de Carpați mi-a furat, de mică, sufletul. Cum, n-am să-mi pot explica, cu adevărat, niciodată. Să fie din pricina accentului, probabil cel mai dulce din lume, să fie din cauza poveștilor bunicului meu care – militar fiind – m-a făcut să trăiesc istoria prin poveștile în care Ardealul era idealul tuturor eroilor, să fie din cauza locului de baștină al bunicii și al mamei care n-au uitat niciodată că primele lecții de viață le-au învățat printre Tărnave, să fie din cauza unui ținut care, în afară de mare, are de toate, să fie din cauza faptului că, celebra ospitalitate românească a avut ca model ospitalitatea ardelenilor, nu știu. Știu doar atât: în Ardeal mă simt acasă, oriunde m-aș duce. Și mai știu că, în felul lor mândru și sobru, ardelenii iubesc și au încredere în Antena 3 și le-ar plăcea ca sărbatoarea de 8 ani, adică cei 7 ani de acasă care se învața în Transilvania ca nicăieri în altă parte plus primul an de viață fără supraveghere, să se țină la ei acasă. Tare mi-ar plăcea asta! Dar nu uitați! Ardeleanul, întotdeauna bucuros de oaspeți, la masă te invita o singură dată. Își pune oaspeții în capul mesei, îi omenește ca pe niște prinți, dar niciodată n-o să implore să-I fie trecut pragul. Invitația a fost făcută, Brașovul așteaptă, nu lasați să zboare șansa asta.”

Oana Stancu: „M-am născut în București. Părinții sunt din Dâmbovița. Dar sentimentul apartenenței la un loc, la o comunitate, la o stare de spirit l-am avut atunci când i-am cunoscut pe bătrânii din Boholt, din Țara Făgărașului. Oameni puternici, demni, neîndoiți de spate care mi-au adus aminte de Rezistența din Munții Făgărașului, apoi de 1987 Brașov. Într-o zi,un șmecher de prin politică, mână în mână cu primarul lor, a venit și, cu o firmă paravan, le-a luat pământul comunei, pășunea de pe urma căreia își cresc animalele, singura lor sursă de hrană. 150 de hectare urmau să ajungă teren de golf. Boholtenii mei nu au stat cu mâinile în sân, nu s-au resemnat, nu s-au plecat. Au făcut memorii la toate instituțiile, au păzit copacii să nu-i taie hoțul, au angajat avocat, au ajuns și la noi, la Antena 3, ba chiar au făcut ei anchetă și au aflat cine era în spatele paravanului: cel mai deștept dintre băieții deștepti din energie, fostul director al Hidroelectrica, Mihai David. Împreună, am reușit să oprim pînă acum hoția. Să sperăm că definitiv. Aceștia sunt oamenii pe care îi simt ca poporul meu. Aceștia sunt oamenii cărora aparțin. Acesta-i spiritul! Mă mut cu sufletul în Țara Făgărașului. Veniți cu mine? Hai să facem aniversarea Antenei 3 la Brașov. Nu la Craiova, nu la Iași! Să adunăm mândria maramureșenilor, a clujenilor, a bihorenilor, a timișorenilor, a sibienilor, a hunedorenilor, a celor din Harghita și Covasna, din Sălaj, din Alba, a bănățenilor, a arădenilor, a sătmarenilor cu a brașovenilor și să cântăm împreună „Așa-i românul când se veselește ca și stejarul când înmugurește!”

FOLLOW ME

Adrian Măniuțiu: „Mie îmi place la nebunie munca în echipă, iar aseară a fost distractiv și antrenant în același timp. Cred că am putut să pregătim într-un timp destul de scurt ceva foarte drăguț și chiar dacă toată lumea nu prea dădea echipei “Transilvania” mari șanse. Am pornit de la statutul de underdogs, cred totuși că ne-am “bătut” bine cu zonele “tradițional-anteniste”. Da, se poate să fi fost mai puțini vocali decât celelalte echipe, dar noi am preferat să tăcem și să facem… Ar fi interesant să iasă petrecerea la Brașov, chiar dacă nimeni nu se aștepta inițial la asta, dar indiferent unde va fi, știu sigur ca party-ul “8 ani Antena 3” va fi demențial… pentru că Antena 3 e și aici și acolo și dincolo, nooh… :))) ”

Nadina Câmpean: „M-am născut, am crescut şi am trăit 22 de ani în Ardeal. Aici mi-e sufletul, aici mi-e familia si aici va fi întotdeauna „acasă” pentru mine. Tocmai de asta mi-aş dori să sărbătoresc opt ani de Antena 3 la mine acasă. Aştept momentul în care Piaţa Sfatului se va umple cu mii de oameni care ne privesc în fiecare zi şi care vor răspunde într-o voce la întrebarea „Antena 3 e aici?” Vreau să văd oameni frumoşi, plini de speranţă şi dornici de petrecere. Pentru că ştim cu toţii că o petrecere ardelenească nu se compară cu nimic!”

Marius Bodochi: „În primul rând suntem o echipă în care în mod miraculos se îmbină seriozitatea cu gluma de bună calitate. În al doilea rând, avem o „șefă” superbă, pe  Carmen Avram, și o  „șefă” carismatică, pe Sabina Iosub. În al treilea rând, suntem frumoși, talentați și modești.”

Radu Almășan- Bosquito: ” Toată lumea știe că trupa Bosquito cântă cu foarte mare plăcere pentru toți românii. Dar, având în vedere că cele mai multe concerte, party-uri, spectacole, sunt în zona Bucureștiului, deci Țara Românească este bine reprezentată, iar pentru moldoveni, viața este în general un party, considerăm că Ardealul ar avea mai multă nevoie de un eveniment de asemenea calitate. Bineînțeles că sunt și ușor subiectiv pentru că sunt născut și crescut în Brașov, așa că mie, personal, mi-ar plăcea ca acest mega-eveniment să se desfășoare în locurile unde mi-am petrecut copilăria și adolescența. ”

Loredana Cofari: „Votați Ardeal pentru că este fără doar și poate cea mai frumoasă zonă din țară, pentru că este cea mai cunoscută zonă peste hotare… dacă nu mă credeți, întrebați orice străin de Dracula și va ști să vă spună că este din Transilvania. Pentru că ardelenii sunt oameni calzi, ospitalieri și buni, fapt care l-a convins și pe prințul Charles să-și cumpere o oază de liniște în inima Ardealului. Brașovul merită pe deplin să fie locul unde Antena3 își aniversează cei 8 ani! ”

Maria Linda: ” Un ținut autentic cu oameni extrem de primitori, Transilvania a reușit  în mod constant să atragă atenția întregii lumi prin tot ce are mai de valoare. Fără doar și poate, centrul țării are toate datele pentru a fi pentru o zi capitala distracției organizate de Antena 3.”

Teodora Burz (consultant stil Antena3): ” M-am născut pe Valea Târnavelor, părinții mei sunt din Munții Apuseni și de lângă Blaj. Am crescut și am copilărit în Ardeal, printre moți, în Scărișoara, Garda de jos, Arieșeni, Blaj, Jidvei. Îmi amintesc cum mă spălam pe dinți în apa rece din Arieș, culegeam afine de pe cai sus pe munți, mergeam la Târgul de fete de la “Găina”, pescuiam slavoci cu furculița, mergeam cu bunicul la vânătoare sau cu tata la pescuit de păstrav și somn, mâncam cireșe amare crescute lângă brazi și câte și mai câte. Am avut o copilărie frumoasă printre oameni frumoși și asta m-a ajutat să fiu ce sunt azi. Am văzut și am locuit în locuri superbe din Asia, America și Europa, dar am ales să mă întorc în țara mea! Patria mea este Ardealul ! Să mergem la Brasov!”

 

 

2 comentarii pe “Fii parte din referendumul Antena 3 și sărbătorim 8 ani la tine acasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.