10 semne prin care faci DIFERENȚA dintre un DOCTOR bun și unul prost


Cum faci DIFERENȚA dintre un DOCTOR bun și unul prost? Această întrebare este importantă, deoarece, potrivit studiilor, pacienții care simt că au căzut în mâinile unui specialist excelent, îngrijorat de soarta lor, se vindecă de obicei mult mai repede. Medicii înșiși, se pare, știu să distingă un doctor rău de unul bun și își împărtășesc de bună voie gândurile cu ceilalți.

Prin urmare, astăzi ți-am pregătit o listă de semne cu ajutorul cărora poți identifica un specialist pe mâinile căruia să nu te temi să îți încredințezi sănătatea.

1. Este serios și categoric

Adesea, medicul are o mare responsabilitate. Și în ciuda faptului că dorești ca el să fie blând, curtenitor și prietenos, are tot dreptul să fie strict cu tine și să nu lase loc pentru simțul umorului.


Astfel, medicul nu își menține numai concentrarea la locul de muncă, ci te faci și pe tine să privești cu mai multă seriozitate starea ta de sănătate. La urma urmei, glumele despre sănătate nu sunt deloc amuzante. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că un medic bun nu poate avea un simț al umorului dezvoltat.

2. Nu se teme să-și arate îndoielile

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Un doctor bun nu este expertul care diagnostichează pacientul în primele minute de când l-a cunoscut. Un doctor care vrea cu adevărat te vindece complet poate spune „nu știu”, „trebuie să citesc” sau „Să ne uităm”.

3. Îți oferă toate informațiile de care ai nevoie

Este logic ca cunoștințele medicului și ale pacientului despre modul în care este organizat organismul și despre ce procese apar în el să difere. Un specialist bun îți va spune tot despre starea ta și te va avertiza cu toate riscurile asociate cu tratamentul sau absența lui. După o întâlnire cu un astfel de medic, nu ar trebui să ai, de obicei, nicio întrebare despre starea ta.

4. Vorbește limba pe care o înțelegi

Paragraful precedent implică și acest lucru: trebuie să înțelegi ce îți spune medicul. Abundența terminologiei speciale în discursul medicilor nu este adesea un semn al profesionalismului, ci o dorință de a se ascunde în spatele cuvintelor complexe incertitudinea sa. Acest lucru este valabil mai ales pentru medicii care lucrează cu copii.

5. Își amintește de tine

Este clar că medicii sunt intră în contact un număr mare de oameni în fiecare zi și nu pot să țină minte numele tuturor pacienților și fiecare cuvânt pe care ei îl rostesc. Dar, dacă te duci un specialist de mult timp și încă se uită istoria medicală pentru a-ți aminti cine ești, nu este nu specialist atât de bun.

Deși medicul nu este obligat să-și amintească toate detaliile, are un plus mare dacă te recunoaște și își amintește ce tratează.

6. Te ascultă

Mulți pacienți se comportă prost: se diagnostichează cu teste din reviste sau de pe Internet sau urmează sfaturile unor oameni care nu au nimic de a face cu medicina. Dar acest lucru nu înseamnă că medicul poate ignora toate cuvintele lor.

În cazul în care medicul poate asculta ce te deranjează, pune întrebări pentru clarificare, îți răspunde la fiecare nelămurire legată de un simptom, mai degrabă decât să dea din cap în tăcere și să completeze fișe, atunci ai ajuns la un specialist bun.

7. Și nu te ascultă doar pe tine

În timpul tratamentului , medicii trebuie să contacteze periodic rudele pacientului. Un bun specialist nu evită astfel de întâlniri, ci, dimpotrivă, folosește comunicarea cu vizitatorii pacientului pentru a ajunge la adevăratul diagnostic și la cauzele bolii.

8. Nu neglijează părerea altor specialiști

Un bun terapeut poate lucra într-o echipă. Dacă are nevoie de opinia unui specialist, el te va îndruma către el și nu va încerca să acționeze singur. Dacă un astfel de medic se îndoiește de concluziile pe care le trage, el se va consulta cu colegii, fără să se teamă că și-ar putea pierde reputația.

9. Căuta o sursă a problemelor

Un doctor bun te va vindeca de boală, iar un doctor ideal se va asigura că nu se va repeta. Prin urmare, un alt semn că medicul tău este un specialist excelent este dorința nu numai de a elimina boala, ci și de a afla cauzele acesteia.

10. Nu încearcă să îți facă pe plac

Complimente, un zâmbet la urechi și conversații lungi sunt în acest caz tucuri folosite de specialiștii care se tem să nu își piardă poziția lor în clinică și, prin urmare, așteaptă feedback pozitiv de la pacienți.

Dacă medicul este încrezător în profesionalismul său, nu va încerca să îți facă pe plac cu orice preț. În loc de cuvinte dulci pentru el va spune ceea ce e necesar să auzi.

Ce nu trebuie să te sperie

Faptul că doctorul și-a ridicat vocea. Dacă medicul își ridică vocea în speranța de a te lumina, poate că este foarte îngrijorat de viitorul tău.

Faptul că ți-a petrecut mai puțin timp decât te-ai fi așteptat. Da, pentru a face un diagnostic corect, uneori e nevoie de mai mult de o zi. Cu toate acestea, un diagnostic bun poate necesita analize și alte examinări necesare, iar comunicarea directă cu pacientul poate fi foarte scurtă.

Faptul că medicul nu răspunde la telefon. Poate că medicul e în afara programului, sau consultă un alt pacient și te va suna de îndată ce are ocazia.


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.