10 sfaturi eficiente care te vor ajuta să te trezești devreme

Pentru unii oameni trezitul de dimineață reprezintă o mare dificultate; mai ales pentru cei care amână trezitul, apăsând butonul de amânare al alarmei. O parte din aceștia susțin că este imposibil să te trezești de dimineață și să fii odihnit și energic. Deși majoritatea dintre noi considerăm trezitul de dimineață o provocare, acest lucru nu ar trebui să fie atât de greu.
 
 Tot ce trebuie este să urmezi sfaturile de mai jos pentru cel puțin două săptămâni, iar în scurt timp vei deveni una din persoanele care se trezesc devreme fără nicio problemă.
 
 1. Găsește un motiv bun pentru a te trezi mai devreme
 
 Înainte să te duci la somn verifică-ți lista cu sarcinile pentru a două zi. Replanifica-ți ziua, astfel încât cele mai grele activități și cele mai responsabilie sarcini să fie rezolvate până la amiază. Vei observă câteva schimbări pozitive în modul în care vei gestiona timpul, deoarece dimineață este momentul zilei în care suntem cel mai productivi.
 
2. Nu mai folosi butonul „SNOOZE” 
 
 Îți sună alarmă? Atunci ridica-te din pat!  Fără scuze. Desigur, crezi că este mai bine să amâni trezitul cu încă 15 minute și să sacrifici din timpul rezervat mic-dejunului, însă acest argument nu duce la ceva folositor. Că rezultat, vei cădea în așa-zisul „somn adanc”, motiv pentru care trezitul va fi, după doar 10 minute, de două ori mai greu.
 
3. Dormi cât trebuie
 
 Dimineață te vei simți groaznic. Garantat. Este absolut necesar să mergi la somn și să te trezești la aceeași oră în fiecare zi. De asemenea, trebuie să dormi destul, ceea ce înseamnă 6-8 ore de somn pe noapte. Aceeași regulă trebuie aplicată și în weekend-uri. Dar nu te îngrijora: în primele zile va fi greu, însă datorită rutinei, în două spatamani nu vei mai face diferența între zilele săptămânii și weekend.
 
4. Dacă te trezești mai devreme, nu adormi la loc!
 
 Dacă ți-ai setat alarma să sune la 6 dimineață, însă te trezești la 05:40, nu trebuie să îți pară rău pentru acele minute „pierdute”. Nu este benefic să te pui înapoi la somn. Încearcă să gândești pozitiv: ai 20 de minute în plus!

5. Trezește-te la aceeași oră și în timpul săptămânii, dar și în weekend
 
 Da, nu pare ușor la o prima impresie, însă în curând corpul tău și, cel mai important creierul tău, se vor obișnui cu această rutină. Nici măcar nu vei observă tranziția. În plus, vei salva câteva ore pe care le vei putea folosi făcând ceea ce îți place
 
 6. Sari!
 
 Încearcă să sări chiar după ce te trezești. Câteva sărituri îți vor ajută corpul să devină mai energic. Acest exercițiu te va ajută să combați toxinele  pe care corpul tău le produce în timpul nopții.
 
7. Întinde-te! (stretching)
 
 Îți poți întinde mușchii cât timp încă te afli în pat. Evită mișcările rapide și bruște; execută mișcările încet și cu grijă. Încearcă să faci stretching pentru 5-10 minute în fiecare dimineață, iar în scurt timp te vei simți că niciodată – pozitiv și energic.
 
8. Deschide geamul
 
 Uneori după ce te ridici din pat, te simți că și cum mintea ta este blocată. Deschide geamul sau, dacă poți, ieși pe balcon dacă vremea îți permite. Ia o gură de aer, iar mintea ți se va limpezi instantaneu.
 
9. Bea un apăr cu apa
 
Cea mai bună metodă de a pregăti o poțiune „anti-som” constă în mixul dintre o lămâie și o lingură de miere într-un pahar de apa. Bea acest cocktail în fiecare dimineață și vei fi pregătit să cucerești lumea!
 
10. Mănâncă un mic dejun sănătos
 
Evită mâncărurile și băuturile bogate în grăsime și zaharuri, deoarece îți pot încărca stomacul și îți pot provocă rău. Mâncarea de dimineață trebuie să fie gustoasă și sănătoasă. O asemenea combinație îți va da impulsul necesar pentru o zi productivă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.