Cum să cureți parchetul – 10 trucruri care te vor ajuta la curățenia în casă

Potrivit cercetătoilor, adulții petrec între 7 și 19 ore pe săptămână pentru curățarea locuințelor. Numerele variază în funcție de diferiți factori: vârsta și starea socială, tipul de imobil, numărul de camere și metodele de curățare utilizate. Cu toate acestea, există multe trucuri de curățare cu adevărat eficiente, care pot face procesul mult mai ușor, mai rapid și mai puțin costisitor.

Îți recomandăm să încerci unele dintre ele deoarece sunt foarte eficiente.

1. Șosete pentru curățarea obloanelor

Curățarea obloanelor poate fi foarte dificilă, mai ales pentru că o lavetă de curățare se poate lipi accidental de ceva. O șosetă veche poate fi însă o unealtă excelentă pentru a face această sarcină, și tot ce trebuie să faci e să ți-o pui pe mână.

2. Folie de aluminiu pentru curățarea vaselor de copt

Pentru a spăla ușor vasele de copt, poți folosi o folie de aluminiu și un pic de detergent.

FOLLOW ME

3. Cum să cureți parchetul

Amestecă o cană de oțet alb cu 3 litri de apă, jumătate de cană de alcool și o lingură de detergent de vase. Soluția distruge microbii și înfrumusețează aspectul lemnului.

4. Sifon și oțet pentru curățarea ferestrelor

Praful și murdăria se găsesc adesea în colțurile ferestrelor și trebuie curățate cu bicarbonat de sodiu și oțet. Lasă-l acolo timp de 5-10 minute, apoi folosește o periuță de dinți pentru a muta amestecul din colț către centru. Scoate apoi murdăria cu un șervețel.

5. Prosoape de hârtie și oțet pentru curățarea toaletelor

Este mult mai ușor să elimini murdăria din toaletă dacă pui o substanță înainte să freci suprafața. Pentru aceasta, toarnă oțet pe câteva prosoape de hârtie. Pune-le în toaletă și lasă-le câteva ore. După aceea, tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi prosoapele.

6. Pastă de dinți pentru strălucirea robinetelor

Pentru a  face robinetele să strălucească, trebuie să pui niște pastă de dinți și să le speli cu un burete.

7. Mănuși de cauciuc pentru curățarea părului de animale

Utilizează mănuși de cauciuc pentru a curăța canapelele și fotoliile de părul animalului. Astfel de mănuși atrag acest tip de murdărie și gunoi.

8. Cremă de ras pentru curățarea oțelului inoxidabil

Robineții și suprafețele din oțel inoxidabil sunt ușor de curățat dacă utilizezi o cremă de ras. De asemenea, poți utiliza o astfel de cremă pentru a scăpa de petele de pe covoare .

9. Nuci pentru a ascunde zgârieturile de pe mobilier

Pentru a ascunde zgârieturile mici de pe mobilierul din lemn, ar trebui să-l lustruiești cu nuci deoarece conțin uleiuri naturale. După aceea, lustruiește suprafața și cu o cârpă moale uscată. Acest lucru va face zgarieturile si alte semne mai putin vizibile.

10. Alcool pentru a face oțelul să strălucească

O modalitate foarte bună de a lustrui suprafețele din oțel inoxidabil ale dispozitivelor și aparaturii, cum ar fi microundele, radioul și prăjitorul de pâine, este alcoolul (poți folosi vodca). Ai nevoie doar de câteva picături și de o cârpă moale pentru a curăța astfel de suprafețe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.