10 trucuri de CURĂȚENIE pe care nu le-ai mai văzut niciodată

Curățenia este adesea ceva care necesită multă hotărâre. Câteodată trebuie să ne petrecem întreaga zi făcând curat astfel încât casa noastră să arate așa cum vrem.
Iată câteva scurtături care te pot ajuta să economisești timp

Trucuri pentru mașina de spălat

1. Nu ai nevoie de produse de curățat scumpe. Toarnă nișt oțet în sertarul pentru detergent și spală cu un program care ține mult. Mașina va străluci.

2. Poți adăuga o treime de oțet la detergent și pentru a curăța hainele colorate mai eficient.

3. Spală hainele pe care se pune imediat părul de pisici și câini cu oțet alb și problema va fi rezolvată definitiv.

Pentru o cadă de baie imaculată

FOLLOW ME

Încălzește niște oțet în cuptorul cu microunde. Amestecă-l cu o soluție de săpun într-o sticlă de spray la 1:1 și mișcă ușor sticla. Pulverizează soluția pe cadă, las-o 30 de minute și apoi șterge cu un burete.

Curățarea marginilor ferestrelor

Presară niște bicarbonat de sodiu pe zonele greu accesibile. Adaugă apoi puțin oțet. Va începe să fiarbă, ceea ce e bine. Lasă 10-15 minute pentru a se curăța mizeria și rugina, apoi șterge marginile cu prosoape de bucătărie.

Cum să speli jucăriile copiilor

Jucăriile copiilor rămân împrăștiate pe podea și se umplu de praf. Pentru a le curăța, pune-le într-o plasă și apoi bagă-le la mașina de spălat.

Îndepărtarea petelor 

Copiilor le place să-și exprime interesul pentru artă scriind și desenând pe pereți cu carioci și markere permanente, iar a scăpa de astfel de semne necesită mult timp și efort. Există însă și câteva moduri mai rapide și mai ușoare pentru asta:
1. Pentru a îndepărta markerul permanent de pe masă sau podea, pune niște pastă de dinți obișnuită pe o cârpă udă și freacă pata cu ea.
2. Poți folosi și fixativ sau deodorant sau orice aerosol. Pulverizează și îndepărtează cu apă.
3. Folosește bicarbonat de sodiu obișnuit și un burete. Presară niște bicarbonat pe burete, freacă zona afectată și clătește cu apă.

Cum să îndepărtezi petele de ojă

1. Înainte ca oja vărsată să aibă timp să se usuce, poți scăpa de ea dacă aplici acetonă (fără dizolvant) peste și o lași timp de un minut, apoi freci pata cu un prosop de bucătărie și îndepărtezi ce rămâne cu o gumă de șters din cauciuc. Dacă oja s-a uscat deja, aplică niște fixativ și apoi șterge cu apă caldă și săpun.
2. Dacă oja a ajuns pe podea, aplică ceva pentru îndepărtarea petelor și apoi șterg cu o cârpă umedă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.