12 modalități ingenioase de a face o cameră mică să pară mai mare

O bucătărie mică, tavane prea joase sau spațiile prea înguste te pot face să crezi ca ai oportunități limitate de a-ți aranja casa exact asa cum îți dorești. Dar, de fapt, există o mulțime de modalități de a da frâu liber imaginație chiar și când vine vorba de camere foarte mici. Trebuie doar să știi cum cum să dai impresia de spațiu mai mare.

Iată aici câteva idei:

Alege draperiile potrivite

1-draperii-7467155

Dacă alegi draperiile în aceeași nuanță cu pereții, vei da senzația unei camere mai mari. Evită să alegi perdele prea groase sau grele.

Lasă să intre cât mai multă lumină

2-lumina-naturala-7084541

Nu utiliza marginile ferestrelor pe post de rafturi de cărți sau pentru a pune ghivecele de flori. Chiar și cea mai mică cameră, dacă este luminată exact cât trebuie, va deveni mai aerisită și mai primitoare.

Păstrează ordinea

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

4-ordine-3061929

Alege cu atenție cum să îți aranjezi lucrurile în cameră și fii mereu atentă să nu existe lucruri împrăștiate. Evită să folosești prea multe perne sau alte decorațiuni. Sentimentul de haos în casă duce la percepția lipsei de spațiu.

Folosește culori neutre

5-culori-9335016

Niciodată nu vei greși dacă alegi culori calde, pastelate pentru tavan, podea sau pentru unele piese de mobilier. Vei fi surprinsă să vezi cât de mult vor da senzația de cameră mai mare.

Optează pentru mobilier multifuncțional
7-mobila-multi-functionala-6581068
Este ideal să ai în casă astfel de obiecte: o canapea care se transformă în pat sau o masă de bucătărie care se pliază. Spațiul într-o cameră mică nu ar trebui să fie static. Cu cât lucrurile din casă au mai multe întrebuințări, cu atât camera ta va părea mai mare.

Folosește oglinzi
8-oglinzi-1643803

Oglinzile amplasate în apropierea ferestrelor sunt esențiale în crearea senzației de spațiu mai mare. De asemenea, poți pune oglinzi și pe dulap sau pe ușa de la cameră.

Folosește înălțimea camerei la capacitate maximă
10-biblioteca-4751914
O modalitate foarte bună de a economisi spațiu este de a folosi rafturi care se întind de la podea la tavan. Chiar dacă la început pot părea prea mari, vei observa diferența de spațiu salvat.

Creează iluzia de ferestre mai mari
11-fereastra-8454141
Optează pentru perdele care se întind de la tavan până la podea. Acestea vor crea iluzia unui spațiu mai mare, cu condiția să permită trecerea luminii, deci să nu aibă o culoare prea închisă ori să fie dintr-un material foarte gros.

Nu lipi toată mobila de perete

13-mobilier-2792624
E important să creezi un spațiu confortabil și funcțional, nu un ring de dans în centrul fiecărei camere. Atunci când așezi toate piesele de mobilier lângă perete nu reușești decât să crești gradul de conștientizare a spațiului mic.

Optează pentru un tavan colorat
15-tavan-colorat-5212713
Contrar teoriei conform căreia tavanul ar trebui să fie mereu alb, încearcă să îl vopsești cu o culoare jucăușă și vei fi impresoinată de cât de aerisită se va simți camera.

Mobilier transparent
17-mobila-transparenta-2670798
O masă de sticlă sau scaune transparente, realizate dintr-un material de calitate, sunt o soluție excelentă pentru camerele mici. Acestea dau impresia de luminozitate și că încăperea nu este atât de plină.

Uși înalte
20-usi-mari-3809570
Ușile extem de înalte sunt foarte elegante și măresc camera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.