12 obiceiuri proaste care te fac să te ÎNGRAȘI în timpul nopții

1. Dormi mai puțin de 8 ore

Când dormi mai puțin de 8 ore, metabolismul încetinește. Ca rezultat, începi să te simți mai amețit și mănânci mai mult, fapt ce te face să iei în greutate. Nivelul cortizolului este de asemenea crescut în organism. Medicii recomandă ca timpul pe care îl acordați odihnei să fie de cel puțin 8 ore în fiecare noapte.

2. O cină grea
Digestia ta este încetinită, din cauza consumului de alimente prea grele la cină. Dacă te uiți la televizor în timp ce mănânci, vei avea tendința să mănânci mai mult din cauza lipsei de atenție. Cea mai bună modalitate de a-ți menține greutatea este să ai o cină ușoară.

3. Mergi direct în pat după cină
Mergând direct la culcare după cină rezultă o acumulare mare de celule grase în corpulul tău și o digestie ineficientă a alimentelor. Diferența de timp dintre masă și somn ar trebui să fie de aproximativ 2 ore.

4. Consumarea de alimente prăjite la cină
Cantitatea suplimentară de calorii din alimentele prajite nu poate fi arsă înainte de a te culca și, prin urmare, celulele grase sunt acumulate în organism. Este mai bine să eviți alimentele prăjite la cină, și să consumi alimente la grătar, la abur sau coapte.

5. Mâncarea este foarte picantă
Alimentele picante reduc digestia și pot provoca arsuri la stomac. Deși alimentele picante sunt bune pentru metabolism și ar trebui să fie consumate, nu le consuma seara.

FOLLOW ME

6. Consumul de cereale sau carbohidrați la cină
Energia suplimentară va fi reținută în organism și nu vei putea dormi.

7. Mănânci dulciuri
Zahărul și făina se transformă în celule grase și nu vei avea timp să le arzi înainte de a merge la culcare.

8. Consumul de gustări după cină
Energia suplimentară este generată de consumul de gustări pe timp de noapte, care nu te va lăsa să dormi. De asemenea, în organism se acumulează calorii suplimentare pe măsură ce mănânci prea mult.

9. Treci peste cina
Omiterea unei mese îți va încetini metabolismul, fără să te ajute să pierzi în greutate. Te vai simți mult mai flămândă la micul dejun și poți avea probleme de anxietate.

10. Consumul de cafeină sau alcool
Dacă consumi alcool sau cafeină seara, somnul poate fi afectat.  Acest lucru este cauzat de faptul că în corp sunt reținute o mulțime de calorii care stimulează energia.

11. Utilizarea calculatorului sau a telefonului mobil înainte de somn 
Somnul și sănătatea sunt afectate de emisia de lumină albastră din ecrane. Nu utiliza telefonul mobil sau computerul înainte de culcare.

12. Dormi târziu
Obiceiul de a adormi după miezul nopții te va face să iei in greutate, deoarece distrugi ciclul natural al corpului. Când dormi târziu, te vei trezi târziu și cresc șansele să sari peste prima masă a zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.