12 SECRETE pe care nu știai să le folosești pe TELEFONUL tău


Imaginează-ți cum ar fi să știi ce funcții secrete ale telefonului tău, funcții de care prietenii tăi nu au aflat încă. Destul de cool, nu?

Iată 12 trucuri interesante pentru telefonul tău:

1. Alarma automată în timpul nopții

Cu noua versiune iOS, poți utiliza opțiunea “Ora de culcare”, în aplicația “Ceas”. Trebuie doar să răspunzi la niște întrebări simple. Selectează ora la care dorești să adormi și să te trezești în fiecare zi. De asemenea, poți selecta zilele în care nu vrei să respecți același program.


2. Modul avion

Dacă ai o problemă cu bateria telefonului, iată soluția perfectă. Este ideală pentru situațiile în care vrei ca telefonul tău să se încarce mai repede. Tot ce trebuie să faci este să pornești Modul Avion.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Aplicația Apple Health

Atunci când îți faci un ID pentru Apple Health, acesta necesită câteva informații generale despre datele tale de contact. Astfel, dacă vei pierde vreodată telefonul, cel ce îl va găsi va putea vedea aceste date și te va putea contacta mult mai ușor.

4. Scurtăturile

În ziua de astăzi, oamenii sunt pe grabă tot timpul. Atunci când scrii o adresă a unui site pe Safari, micile pauze pentru a scrie “.ro” sau “.co.uk” pot fi evitate. Acum poți selecta butonul de lângă Spațiu și poți selecta direct o varietate de sufixe posibile.

5. Telefonul te poate spiona

Nu este o glumă. Telefonul tău chiar te poate spiona, fără ca tu să știi.
Pentru a te convinge, intră în Setări->Intimitate->Servicii de localizare->Servicii de sistem->Locuri semnificative

6. Focalizarea

Focalizarea camerei foto poate fi blocată dacă ții apăsat în jur de 3 secunde. După ce faci asta, pozele vor fi focalizate până când ieși din aplicație.

7. Vibrațiile

Este destul de enervant să trebuiască să verifici mereu telefonul pentru a vedea cine te sună și să vezi dacă vrei sau nu să răspunzi. Rington-ul poate fi schimbat cu ușurință, dar ce se întâmplă dacă telefonul este pe silent? Iată că și asta se poate. Intră în Sunete-Sonerie-Vibrație și alege tipul de vibrație pe care îl dorești.

8. Corectează pronunția lui SIri

Tot ce trebuie să faci pentru a o corecta pe Siri, atunci când nu pronunță anumite cuvinte cum trebuie, este să îi spui. Anunț-o că a greșit șă vei vedea că se va corecta singură, după care nu va mai greși.

9. Închiderea aplicațiilor din meniu

Intră în Multitasking și șterge aplicațiile pe care nu vrei să le mai ai deschise. Astfel, vei scăpa de momentele stânjenitoare în care cei din jurul tău vor vedea paginile pe care ai intrat.

10. Timer pentru muzică

Iată ce trebuie să faci pentru ca muzica pe care o asculți înainte de culcare, să nu rămână pornită până dimineața. Intra în aplicația “Ceas”, la “Temporizator” și selectează opțiunea “Opriti redarea”.
La unele versiuni, este posibil ca această opțiune să nu mai existe.

11. Fa-ți poze fără să atingi telefonul
Dacă vrei să-ți faci poze fără a fi cu mâna pe telefon, trebuie doar să ai căștile conectate și să folosești butoanele de volum.

12. Îmbunătățește semnalul
Dacă ești utilizator de iPhone și ești într-o zonă necunoscută și, probabil, fără semnal, iată ce poți face. Tastează 3001#12345# și sună. Dacă primești un scor de -50, nu trebuie să te îngrijorezi. Însă, dacă ai -120 , înseamnă că vei avea probleme și cu trimiterea unui simplu mesaj.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.