13 locuri INCREDIBILE din lumea întreagă pe care OAMENII nu au voie să le viziteze

1. Insula Șerpilor, Brazilia – Nimeni nu trăiește pe această insulă din Oceanul Pacific, iar acolo este doar un far automat. Motivul este simplu: sunt mulți șerpi veninoși acolo, inclusiv vipera veninoasă, una dintre cele mai periculoase reptile din lume.

2. Autostrada Karakoram – Autostrada conectează Pakistan și China la o înălțime de 5 kilometri. În ciuda priveliștii frumoase, autostrada a fost închisă pentru că se produc alunecări de teren și avalanșe.

3. Mecca și Medina – Doar oamenii care cred în Allah au voie să se bucure de frumusețea moscheilor și palatelor și de relicve și artefacte. Cei care nu sunt musulmani sunt interziși în orașele sacre, iar profanarea locurilor sfinte este pedepsită prin moarte, sub legea shariei.


4. Metroul Cincinnati, Ohio, SUA – Metroul din Cincinnati este cel mai mare set de tuneluri și stații abandonate din SUA. A fost construit în secolul 20, dar oprit din cauza costurilor prea mari. A fost abandonat în cele din urmă. În timpul construcției s-a întâmplat un accident, iar câțiva muncitori au fost răniți fatal. Chiar dacă corpurile lor au fost luate, se spune că spiritele lor încă bântuie culoarele. Locul poate fi vizitat doar în luna mai a fiecărui an.

5. Insulele Pitcairn, teritoriul britanic din mări – Cei 50 de oameni care locuiesc aici sunt complet izolați de restul lumii. Majoritatea sunt descendenți ai HMS Bounty, nava remarcabilă. Membrilor le-a plăcut atât de mult aici încât au vrut să rămână și au dat foc navei.

6. Rezervația tribului Javari, Brazilia – La granița dintre Brazilia și Peru, exploratorii au găsit un trib complet rupt de civilizație. Cei 150 de indieni sunt considerați a fi descendenți ai sclavilor. Ei evită orice contact cu lumea din exterior și trăiesc în armonie cu natura.

FOLLOW ME


7. Oymyakon, Rusia – Natura ține turiștii curioși departe de acest oraș. Este cel mai friguros loc locuit pe Pământ. Cum pot trăi oamenii la temperaturi de sub 67 de grade celsius?

8. Zona Motuo, China, Regiunea autonomă tibetană – Acesta este un teritoriu sacru pentru budiști și nu este niciun drum care să ducă aici. Oricine vrea să simtă înțelepciunea secolelor trebuie să treacă de munții sălbatici pe jos.

9. Deșertul Danakil, Etiopia – Războaiele regionale nu se opresc niciodată la granița Etiopiei, iar turiștii nu vizitează acest loc unic. Oamenii de știință cred că este un loc antic pentru hominide.

10. Pivnița unde rețeta pentru Coca-Cola este ținută, Georgia, SUA – Se spune că doar 2 persoane știu secretul legendar și că ele călătoresc întotdeauna cu avioane diferite. Această rețetă este ținută în sediul principal al companiei sub cele mai performante încuietori.

11. Muntele Athos, Grecia – Muntele este casa a 20 de mănăstiri, dar nu oricine se poate bucura de priveliște. Femeile și chiar femelele animale sunt interzise. Încălcarea legii poate fi pedepsită cu un an de închisoare. Ne întrebăm dacă regula se aplică și la animale…

12. Kronstad, Rusia – Acest oraș, făcut să apere Saint Petersburg, atrage mulți turiști cu forturile lui vechi care serveau drept apărare. Astăzi, portul poate fi vizitat, dar majoritatea fortărețelor sunt închide pentru că nu sunt sigure.


13. Mezhgorye, Rusia – Acest oraș este unul dintre cele ”mai închise” din Rusia. Sursele oficiale spun că este situat în Republica Bashkortostan. Se spune și că o capitală subterană este construită aici. Față de celelalte orașe închise din Rusia, aici nu sunt institute de cercetare, baze militare sau industrii de arme sau combustibili nucleari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.