13 trăsături ASCUNSE ale obiectelor pe care le folosești zi de zi

Îți amintești partea albastră și cea roșie de la gumele de colorat? Mereu am crezut că cea albastră e pentru a șterge pixul, nu-i așa? Te-ai întrebat vreodată de ce nu funcționează? Capătul albastru este destinat tot ștergerii creionului, însă a fost conceput pentru a șterge urmele de creion de pe hârtia mai dură.

Iată și alte câteva lucruri pe care le folosim zi de zi și care au niște trăsături ascunse:

1. Adânciturile sticlelor

Ai văzut adânciturile de la fundul sticlelor de vin? Ele sunt concepute așa pentru a păstra presiunea chiar și atunci când sunt astupate. Cu cât este mai mare presiunea, cu atât e mai mare adâncitura.

2. Gaura mică de la iPhone

FOLLOW ME

Aceea este de fapt un microfon incorporate în telefon.

3. Cârligele de la încărcătoare

Probabil că ai obervat micile cârlige albe de la încărcătoarele Apple. Ele nu sunt inutile, ci fac sarcina înfășurării cablului mai ușoară.

4. Agrafele de păr

Fetele adoră aceste agrafe, dar probabil le folosesc greșit. Partea încrețită trebuie să vină jos, pentru o mai bună fixare.

5. Suportul pentru linguri

Gaura aceea din mânerul cratiței nu e doar pentru a o atârna după ce o speli. Îți poți ține lingura acolo!

6. Deschizăturile din teniși

Acestea folosesc la aerisire și sunt menite, de asemenea, să nu lase apa să intre.

7. Lacătele

8-7940697

Te-ai întrebat vreodată de ce trebuie să existe gaura aceea pe fundul lacătului? Ea trebuie să lubrifieze lacătul și să ajute la scurgerea apei.

8. Capacul pixurilor

Ai observat mica gaură din capătul capacelor de pixuri? Aceasta asigură siguranța copiilor: dacă e înghițit accidental, să poată respire.

9. Niturile de pe blugi

Aceste găuri de metal de pe blugi au un scop întemeiat. Sunt aplicate pe zonele în care blugii sunt cel mai predispuși să se destrame din cauza mișcărilor. Ele întăresc punctele de tensiune.

10. Tastatura

Ai observat micile linii de pe tastele F și J? Da, au un scop, ele reprezintă tastele de sprijin pentru poziționarea degetelor.

11. Capacele

Bucata mică de plastic din interiorul capacelor de suc reprezintă un sigiliu în plus și ține lichidul și acidul înăuntru.

12. Ecartamentul

Când conduci, săgeata de lângă ecartament îți arată pe ce parte e rezervorul.

13. Protuberanța de la capătul încărcătorului de laptop

Aceasta nu are doar un rol estetic, ci ajută la prevenirea interferențelor în cablu.

 

Citește și 9 lucruri pe care nu știai cum să le folosești. Află acum!

Există o multitudine de lucruri pe care le vedem în jurul nostru în viața de zi cu zi, dar  nu știm cu adevărat la ce folosesc.

Cu siguranță te-ai întrebat de multe ori în ce scop au fost create aceste lucruri. A venit timpul să afli răspunsul!

9 lucruri pe care nu știai să le folosești:

1. Gaura din partea de sus a capacului unui pix

9-16-2736292

Gaura din partea de sus a capacelor de pix este menită să permită trecerea aerului  prin la plămâni în cazul în care cineva îl bagă în gură și îl înghite.

2. Cilindrul de pe cablul de alimentare a laptopului

2-28-9466193

Acest aparat mic, dar foarte important, suprimă zgomotul de înaltă frecvență în circuitele electronice.

3.  Micuța gaură din geamul unui avion

3-26-8139777

Geamurile din avion sunt făcute din două bucăți de sticlă din plastic. Geamul din interior s-ar putea sfărâma din cauza diferenței semnificative de presiune între cabina avionului și exterior. Gaura permite aerului să se deplaseze între cabină și zona dintre cele două geamuri, astfel, se egalizează presiune între ele.

4.  Partea albastră de la guma de șters

4-28-9401451

Dacă întrebi pe cineva pentru ce se folosește partea albastră a radierei, îț va spune că este pentru a șterge pixul. Acest lucru nu este adevărat. Partea albastră a fost făcută inițial pentru a elimina marcajele de pe hârtia groasă. Partea roz poate lăsa urmele a ceea ce a fost pe hârtie, în timp ce partea albastră șterge tot.

5. Butonierele orizontale de pe cămașă

5-24-3372570

Te-ai întrebat vreodată de ce sunt butonierele pentru nasturii de sus și de jos orizontale? Acest lucru își are originea în faptul că nasturii din aceste două locuri sunt mai susceptibile de a se desprinde. O butoniere orizontală face acest lucru mai puțin probabil în comparație cu una verticală.

6. Ocheții suplimentari de la adidași

6-28-1016890

Puțini oameni  acordă atenție la ochiurile suplimentare din partea de sus adidașilor. Deși mulți nu îi observă,  au fost  proiectați cu un scop foarte util: acestea sunt menite să fixeze pantofii pentru a preveni frecarea gleznelor. Aici este un video exemplificator.

7. Gaura din lingura de spaghete

7-27-1180072

Gaura din lingura de spaghete a fost proiectată pentru a-ți permite să măsori cantitatea corectă de paste necesare pentru o porție standard. Este adevărat, unii oameni s-ar putea să mănânce mai mult și alții mai puțin, dar gaura din lingura este perfectă pentru a obține cantitatea medie de spaghete pe care o persoană este probabil să o mănânce.

8. Micul buzunar din buzunar

8-22-7078034

A apărut pentru prima dată pe blugii Levi  în 1873 și a fost menit să fie folosit pentru ceasurile de buzunar. Până în această zi este încă numit în mod oficial ca un  „buzunar de ceas” de către producători.

 

9. Bucățica de material pe care o primești când cumperi ceva

10-15-1167023

Aceste resturi de material nu sunt destinate pentru a petici hainele tale, așa cum mulți cred. Rolul lor este să fie spălate cu detergent sau înălbitor pentru a permite să verifici cum reacționează haina respectivă la un anumit tip de spălare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.