14 imagini care arată ce înseamnă să fii TATĂ


Tații sunt drăguți. Ei pot mânca din greșeală o ciocolată întreagă și s-ar juca bucuroși cu jucăriile copiilor. Sunt mari și puternici, dar și blânzi și stricți când e nevoie. Întotdeauna îi iubim însă foarte mult. Iată câteva ilustrații care te vor duce cu gândul la copilărie și te vor face să vrei să-ți îmbrățișezi tatăl:

1. Să fii tată înseamnă să fii un exemplu…

“Cea mai bună moștenire pe care un tată o poate oferi copilului său este puțin din timpul său, în fiecare zi” – Leon Battista Alberti

2. Și să fii foarte creativ…


3. Și să inventezi jocuri interesante.


“Un tătic bun este acela care, după o zi de lucru, vine acasă să se joace cu copiii săi și devine un copil jucându-se cu ei” 

4. Înseamnă să obții lucruri la care visai de mult timp.


5. Să fii tată înseamnă și să te transformi în animăluț din când în când.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

„Tatăl meu obişnuia să se joace cu fratele meu şi cu mine în curte. Mama ieşea din casă şi striga, „Stricaţi iarba!” „Noi nu creştem iarbă,” răspundea tata, „Noi creştem băieţi.”
Harmon Killebrew

„A fi un tată bun este ca şi bărbieritul. Indiferent cât de bine te bărbiereşti astăzi, vei fi nevoit să o faci din nou mâine.”
Reed Markham

6. Și uneori o prințesă.

„Cel mai important lucru pe care un tată îl poate face pentru copiii săi este să le iubească mama.”
Theodore Hesburgh

„Există trei stadii în viaţa unui bărbat: crede în Moş Crăciun, nu crede în Moş Crăciun, ajunge să fie Moş Crăciun.”

„Nu mi-a spus cum să trăiesc; a trăit şi m-a lăsat să-l văd pentru a mă învaţă asta.”
Clarence Budington Kelland

7. Înseamnă să fii puternic…

 

Un bărbat cu adevărat bogat este unul ai cărui copii aleargă în braţele sale atunci când mâinile îi sunt goale.”

„Există înţelepciune în fiecare bărbat, în fiecare tată, în tatăl tău. Iar acest lucru este adevărat indiferent dacă îl iubeşti sau îl dispreţuieşti.”
Joe Kita

8. Și uneori slab.

Cu adevărat binecuvântat este bărbatul care aude multe voci gingaşe spunându-i tată!”
Lydia M. Child

„Uneori, cel mai sărac bărbat lasă copiilor lui cea mai bogată moştenire.”
Ruth E. Renkel

„Tatăl care a degustat esenţa paternităţii sale trebuie să se întoarcă înapoi din planul experienţei sale, să ia cu el roadele călătoriei sale prin viaţă şi să înceapă iarăşi, alături de copilul lui, să meargă, pas cu pas, de-a lungul aceluiaşi drum vechi.”
Angelo Patri

„Este cu mult mai uşor să devii un tată decât să fii unul.”
Kent Nerburn

„Cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată a venit de la Dumnezeu; îl numesc Tată!”

9. Să fii tată înseamnă să înveți ceva nou în fiecare zi.


10. Să fii tată înseamnă să fii un diplomat grozav și un negociator talentat.


11. Și un lingvist extraordinar.

„Tatăl meu nu mi-a spus cum să traiesc. A trăit și m-a lăsat să urmaresc cum o face.” Clarence B. Kelland

„Dacă trecutul nu ne poate învăța despre prezent și tatăl nu-și poate învăța fiul, atunci istoria nu trebuie să se deranjeze să mai meargă înainte, iar lumea devine o mare pierdere de timp.” Russell Hoban

„Tata se juca cu mine și cu fratele meu în curte, iar mama venea și spunea: Rupeți iarba! Tata îi spunea: Noi nu creștem iarbă, noi creștem băieti” Harmon Killebrew

12. Înseamnă să te ascunzi ca un profesionist.


13. Să fii tată înseamnă să uiți dacă ești o pasăre de noapte sau o persoană matinală.


14. Ceea ce nu uiți niciodată însă e faptul că ești tată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.