15 condiții pe care trebuie să le îndeplinească stewardesele

Nu e suficientă numai dorința pentru a deveni o însoțitoare de zbor. Fetele acelea drăguțe care ne ajută să ne simțim confortabil în timpul zborului sunt alese după anumite criterii și în urma unor examinări serioase. Iată câteva dintre cele mai neobișnuite cerințe la care trebuie să răspundă stewardesele:

 

15. Abilitatea de a înota

 

Multe companii aeriene cer ca însoțitoarele lor de zbor să poată să înoate cel puțin 20 de metri. Cele de la British Airways trebuie să înoate minim 50 de metri fără ajutor. Acest lucru e necesar în eventualitatea în care avionul este forțat să aterizeze pe apă.

 

14. Părul scurt

 

Părul însoțitoarelor de zbor trebuie să fie scurt, ca să nu le acopere fața și să nu interfereze cu sarcinile sale. Cei de la British Airways vor însă ca însoțitoarele lor să aibă părul cel puțin până la umeri.

 

FOLLOW ME

13. Absența tatuajelor sau a piercing-urilor

Cele mai multe companii aeriene au pretenția ca însoțitoarele de zbor să nu aibă tatuaje sau piercing-uri în locuri vizibile, care să nu poată fi acoperite.

 

12. Abilitatea de a supraviețui în junglă

 

Pentru eventualitatea în care avionul trebuie să aterizeze într-un mediu sălbatic, compania braziliană TAM Airlines le antrenează pe viitoarele însoțitoare de zbor, astfel încât să se poată descurca și să poată supraviețui în condițiile din junglă.

 

11. Forță

 

Însoțitoarele de zbor trebuie frecvent să-i ajute pe pasageri să-și așeze bagajele în compartimentele speciale, astfel că trebuie să aibă ceva forță. Compania Air din Noua Zeelandă le cere însoțitoarelor de zbor să poată să ridice 10 kg la o înălțime de 170cm.

 

10. Absența semnelor din naștere pe față

Aceasta este o condiție necesară pentru obținerea unui post de stewardesă în multe companii aeriene.

 

9. Unghiile scurte

 

E inacceptabil ca însoțitoarele de zbor ale multor companii aeriene să aibă unghii lungi. Compania Hawaiian Airlines vrea ca stuardesele să nu aibă unghiile mai mari de 3 mm.

 

8. Interzicerea căsătoriei

 

La Jet Airways trebuie să fii necăsătorită pentru a fi stewardesă. Această regulă se aplică totuși numai angajatelor „fără experiență.”

 

7. Înălțimea

 

Acest lucru variază de la o companie la alta, dar, în principiu, pentru a deveni însoțitoare de zborr ar trebui să ai între 158 și 188 cm.

 

6. Greutatea

 

Companiile aeriene nu vor ca însoțitoarele lor de zbor să aibă o siluetă de model. Greutatea lor ar trebui însă să fie proporțională cu înălțimea, conform indicelui de masă corporală.

5. Volumul corect al șoldurilor

 

Compania franceză Aigle Azur a definit mărimea ideală a șoldurilor stewardeselor – nu mai mult de 100cm.

 

4. Tinerețea

 

Cele mai multe companii aeriene nu au limite de vârstă stricte, însă Delta Air Lines din America angajează numai fete care nu au împlinit încă 25 de ani.

 

3. Fără păr în nas sau la subraț

 

Companiile din American Airlines trebuie să vină la muncă numai fără păr în nas, urechi sau la subraț.

 

2. Cunoștințe de kung fu

 

Există mereu pericolul ca în avion să pătrundă răufăcători, așa că e bine ca stewardesele să aibă cunoștințe de kung fu.

 

1. Picioare frumoase

 

Stewardesele trebuie să aibă picioare frumoase și rezistente. Ele învață arte marțiale și să stea cu o sticlă pe cap pentru a avea o postură corectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.