15 schimbări care te vor ajuta să devii o persoană de SUCCES

Știm cu toții că e nevoie de numai 30 de zile pentru a căpăta un obicei nou. E mai greu doar la început. Următoarea listă conține 15 idei ce pot fi puse în practică de oricine în decursul unei singure luni. Alege măcar 5 dintre ele și pune-le în aplicare următoarele 30 de zile. După ce au devenit deja obiceiuri, alege alte 5 pe care să le aplici mai departe.

Fă ceva nou în fiecare zi – Poți să vezi sau să faci ceva de un milion de ori, însă doar o dată poți vedea sau face ceva pentru prima oară.  Deci, prima experiență ne rămâne mereu în minte. Încearcă să faci ceva nou pentru următoarele 30 de ziel. Poate să fie o activitate obișnuită, dar care nu ți-a fost până acum la îndemână, vorbește cu un străin, sau fă ceva ce îți era teamă să faci. Când vei începe să te obișnuiești cu aceste experiențe noi, vei deschie porțile către oportnități ce-ți pot schimba viața.

Fă ceva nobil în fiecare zi – În viață, ai parte de ceea ce ai oferit. Când îți pui amprenta pozitiv asupra cuiva, lași un impacr pozitiv și în viața ta. Fă ceva nobil care să ajute o persoană să fie fericită. Va fi o experiență foarte satisfăcătoare. 

Învață ceva nou în fiecare zi – Pentru a avea o viață productivă, ai nevoie de multă încredere în sine. Trebuie să ai câtva ablități de bază pentru a a fi stăpân pe tine. Nu zice nimeni că trebuie să fii bun la toate, dar să ai măcar idee. Nu se știe cum vei dezvolta o pasiune nouă. 

Dedică o oră pe zi pasiunii tale – Fă ceva ce te face foarte fericit. Știm cu toții că atunci când faci ceva cu pasiune, chiar dacă muncești, nu simți asta.

Poartă-te frumos cu toată lumea, chiar și cu cei nepolitcoși – Să fii politicos cu cineva care îți displace nu înseamnă că ești fals. Înseamnă că ești suficient de matur pentru a-ți controla emoțiile. Tratează-i pe toți cu bunătate și respect, chiar și pe cei care sunt nepoliticoși cu tine –  pentru că tu ești o persoană bună. Fă acest lucru timp de 30 de zile și îți garantez că vei vedea cum dispare grosolănia din jurul tău.

FOLLOW ME

Încearcă să fii optimist, în orice moment – Adevărații câștigători în viață sunt cei ce cultivă optimismul. Aceștia au capacitatea de a-și produce propria fericire și de a conduce. Cunoaște eșecul doar ca pe o oportunitate de a crește și de a învăța o nouă lecție de viață. Optimiștii văd lumea ca pe un loc plin de oportunități nelimitate, mai ales în vremuri dificile. Încearcă să petreci urmatoarele 30 de zile privind partea bună a lucrurilor.

Renunță la un singur lucru pe zi timp de 30 de zile – Suntem înconjurați de atât de multă dezordine (la birou, în mașinile noastre, în casele noastre) și ne-am obișnuit atât de mult cu ea, încât nu realizăm cum ne afectează. Dacă începi curățenia exterioară a unei părți a dezordinii, va dispărea o mare parte a dezordinii interioare. Alege un articol inutil în fiecare zi și scăpa de el. Este atât de simplu. Ar putea fi dificil la început, dar după un timp vei începe să înveți să renunți la tendința de a colectiona lucruri, iar mintea ta îți va mulțumi pentru eforturile tale.

Trezește-te cu 30 de minute mai devreme în fiecare dimineață –Ridică-te din pat cu 30 de minute mai devreme decât de obicei, astfel încât să nu fi nevoit să te grăbești. Acele 30 de minute te vor ajută să eviți aglomerația, întârzierea și alte dureri de cap inutile. Da-ți o șansa timp de 30 de zile și vei vedea ce impact va avea în viață ta.

Abandonează 3 obiceiuri proaste pentru 30 de zile – Mănânci prea mult fast-food? Joci prea multe jocuri video? Tu îți cunoști obiceiurile proaste. Alege 3 și renunță la ele timp de 30 de zile.

Stabilește un obiectiv pe termen lung și lucrează la acesta timp de o oră în fiecare zi – Descompune-ți obiectivul în bucăți de dimensiuni mici și concentrează-te să atingi fiecare piesă la un moment dat. Într-adevăr, totul constă în a face pași mici, deseori primul pas fiind cel mai greu. Petrece o oră în fiecare zi pentru următoarele 30 de zile lucrând la ceva ce ți-ai dorit dintotdeauna să realizezi. Visează la ceva mărunt și transformă-l în realitate.

În fiecare dimineață, privește sau citește ceva care te inspiră – Uneori ai nevoie doar de un discurs mic de încurajare. Pentru următoarele 30 de zile, înainte de a mânca micul dejun sau de a ieși din casă, vizionează un video motivațional sau citește ceva (citat, blog, scurtă poveste, etc.) care te inspiră

Fă mișcare în fiecare zi timp de 30 de minute, o perioadă de 30 de zile – Sănătatea ta este viața ta. Nu o lasă să-ți scape. Mănâncă corect, fă mișcare și fă-ți analizele anual.

Petrece 10 minute în fiecare seară reflectând asupra a ceea ce a mers bine – În următoarele 30 de zile, petrece 10 minute în fiecare seară reflectând la micile succese pe care le-ai avut pe perioada zilei. Acest proces de reflecție pozitivă îți va aminti de toate binecuvântările mici din viață ta și te va ajută să sărbătorești propria creștere personală.

Renunță la o relație care îți face rău în mod constant – Păstrează oamenii din viață ta care te iubesc cu adevărat, te motivează, te încurajează și te fac fericit. Dacă cunoști oameni care nu fac nici unul dintre aceste lucruri, renunță la ei și fă loc pentru noi relații pozitive. În următoarele 30 de zile, dacă este cazul, renunță treptat la o persoană din viața ta, care te-a rănit în mod continuu.

Ține un jurnal – Timp de 30 de zile ia un apărat de fotografiat cu tine oriunde te duci. Străduiește-te să faci o fotografie care reprezintă o experiență remarcabilă în fiecare zi. Apoi, înainte de a merge la culcare în fiecare noapte, scrie un paragraf într-un carnețel sau jurnal care face rezumatul zilei. 

Cineva spunea că cel mai greu lucru pe care trebuie să-l faci e să te ridici de pe canapea. Restul va veni de la sine. 

Sursa articolului: Brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.