15 ȘIRETLICURI care te vor ajuta să faci totul mai UȘOR

Uneori, lucrurile obișnuite pot fi folosite în moduri noi și creative. Asta ușurează viața și ajută la rezolvarea poblemelor din gospodărie. Nici n-ai idee câtă energie poţi economisi doar prin adoptarea unor obiceiuri simple, de zi cu zi!

Iată câteva trucuri foarte eficiente! Simple, dar foarte utile mici secrete care îți vor face viața un pic mai ușoară:

1. Dacă ai nevoie să torni ceva dintr-un container într-altul, pune un pai sau un pix peste gura sticlei ca să nu se verse.
2. Ardeiul iute nu îți va lăsa urme pe mâini dacă le freci înainte cu ulei de măsline și apoi te speli cu săpun.
3. E mai ușor să întinzi untul rece pe pâine dacă îl răzuiești mai întâi.
4. Dacă ai nevoie de baterii, dar singurele pe care le ai la dispoziție sunt prea mici, folosește niște folie de aluminiu.
5. Placa de păr poate fi folosită pentru a călca gulerele cămășilor.
6. Poți folosi o gumă de șters obișnuită pentru a curăța camera telefonului.


7. Gătește ouă ochiuri perfect rotunde cu ajutorul unui inel de ceapă.


8. Poți crea o lanternă puternică punându-ți telefonul sub o sticlă de apă.


9. Folosește arcul de la un pix pentru a proteja cablurile. Astfel nu se vor mai rupe.
10. Pune o lingură deasupra unei oale care fierbe pentru ca apa să nu se mai verse.
11. Sigilează mâncarea din frigider. În felul acesta, nu doar că o vei păstra proaspătă, dar vei evita ca umezeala pe care aceasta o conţine să se transforme în gheaţă, iar frigiderul să folosească mai multă energie.
12. Repară zgârieturile din mobilier cu ulei de nuci zdrobite. Nu va arăta la fel de nou precum mobilierul de colecţie polisat profesional, dar va fi destul de bun.
13. Cum desfunzi eficient ţevile. Evită să foloseşti substanţe chimice, multe dintre ele conţin leşie sau acid sulfuric, extrem de periculoase şi puternic corozive. Foloseşte apă fiartă, praf de copt şi o pompă.
14. Pune niște șervețele umede în spatele ventilatorului pentru a răspândi prin cameră un miros plăcut.
15. Pune folie de aluminiu în spatele caloriferului, între acesta şi perete. Folia va reflecta căldura în cameră, în loc să încălzească peretele pe care stă caloriferul.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.