16 lucruri ciudate pe care le trăiesc oamenii în Australia

Când te gândești la Australia, te gândești în mod normal la canguri, șerpi, rechini și, poate, și insecte. Dar lumea australienilor este mult mai mare și mai interesantă. 16 LUCRURI fenomenale care se întâmplă numai în AUSTRALIA:

Iată câteva imagini care surprind viața interesantă din Australia și care te pot face să te întrebi dacă nu cumva Australia este pe altă planetă:

1. Canguri în curtea din față

Nu este neobișnuit ca un australian să se bucure de compania unui cangur în propria sa curte. Există o mulțime de pământ și soare pentru toată lumea. Pe de altă parte, fiecare australian este conștient de faptul că cangurii au gheare uriașe, deci nu este o idee bună să te apropii foarte mult de unul dacă vreodată întâlnești un cangur.

2. Condusul în timpul verii

Știi că ești în Australia dacă nu poți atinge volanul fără mănuși de cuptor. Ce putem spune? Este fierbinte.

FOLLOW ME

3. Mersul la vot

Australienii adoră stilul casual, nu știm dacă dintr-un motiv anume sau doar din cauza căldurii. Mersul la vot în Australia este obligatoriu. Dacă nu votezi, primești o amendă. Astfel, australienii s-au conformat.

4. Natura

Peisajul ar putea să arate destul de frumos și pașnic, dar nu uita că în Australie există mii de creaturi diferite care pot încerca să te ucidă sau cel puțin să îți facă rău. Rechini, șerpi, crocodili, chiar și meduze – toți îți pot face ziua mai proastă. Probabil te întrebi cum supraviețuiesc oamenii acolo.

Ei bine, majoritatea acestor creaturi sunt foarte rare, trăiesc în zone izolate și, de obicei, fug din calea ta înainte să le observi. Dar fiecare australian știe să fie atent la șerpi, păianjeni și alte câteva lucruri urâte.

5. Monotremele

7-13-600x393-9772521

Monotremele sunt mamiferele care pun ouă în loc să dea naștere unor pui vii, iar Australia este asa tuturor acestor animale incredibile. Se pare că cineva cu un mare simț al umorului a decis să împrumute diferite piese de la multe animale și să le combine împreună.

Așa a ajuns Australia la ornitorinc: ciocul unei rațe, coada unui castor și picioarele unei vidre.

Un altul este echidna, care are spini ca un arici, o pungă ca un cangur și un cioc ca o pasăre.

1-13-600x400-2085116

6. Marsupialele

Marsupialele își poartă copiii într-o pungă. Nou-născuții se târăsc la siguranța buzunarului mamei și rămân acolo pentru o vreme. Cei mai cunoscuți reprezentanți sunt cangurul și koala.

7. Sugar gliders

Acest animal drăguț trăiește în Australia, Noua Guinee și câteva insule indoneziene. Arată ca o veveriță mică care poate să planeze.

3-13-600x540-1851583

8. Kookaburra

Ce poate fi mai „inspirațional” decât să te trezești la ora 5 dimineața de la acest râs homeric, provenind de la o mică pasăre care se bucură pe balconul tău? Dacă simți nevoia să asculți un chicot bun, ascultă această pasărea.

Kookaburra este originar din Australia și Noua Guinee și este cunoscut pentru aspectul său unic și pentru sunetele pe care le scoate.

4-13-523x600-1627692

9. Crăciunul

În timp ce majoritatea lumii sărbătorește Crăciunul în timpul iernii și unii oameni chiar au ocazia să se bucure de un Crăciun alb, australienii îl au la mijlocul verii. De multe ori petrec Crăciunul pe plajă sau lângă o piscină.

10. Semnele rutiere

Australienii își iubesc viața sălbatică. În timp ce restul lumii încetinește doar pentru pietoni, șoferii australieni își schimbă viteza și pentru canguri și urși koala.

11. Vegemite

Această substanță neagră, care arată ca uleiul rezidual, a devenit deliciul național pentru australieni. Cum și de ce? Se pare că are un miros și un gust foarte unic, și ori îl iubești, ori îl urăști.

5-12-506x600-9724766

12. Cassowaries

Aceste păsări trăiesc numai în Australia și Noua Guinee și arată ca o mix între un curcan și un struț. Ele sunt foarte drăguțe și colorate, dar ar fi bine să nu le superi vreodată, pentru că te pot ucide instant.

6-13-464x600-5199716

13. Pasărea magpie și bicicliștii

Fiecare ciclist din Australia știe cât de enervante pot fi aceste păsări în timpul primăverii. Ele urmăresc cicliștii și îi atacă fără milă. De aceea bicicliștii poartă aceste căști amuzante cu vârfuri care arată ca țepii unui arici. Deci, dacă ai de gând să pedalezi vreodată prin Australia, acum știi de ce ai nevoie.

14. Wi-fi

Aceasta este partea dureroasă. Internetul wireless în Australia nu este doar lent – este foarte lent.

15. Fructe gratuite pentru copii

Cu câțiva ani în urmă, unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri a inițiat o campanie care constă în „fructe gratuite pentru copii”. Coșul se umple cu pere, mere și banane, iar copiii pot lua un fruct pentru a se bucura de ceva bun și sănătos, în timp ce părinții lor primesc produsele alimentare. Pare o idee grozavă.

16. Luptele de stradă

Luptele de stradă din Australia arată așa. Dacă se întâmplă să ajungi în preajma unei astfel de întâmplări, nu te implica. De fapt, stai cât mai departe de acești băieți, pentru că pot fi destul de periculoși. Și în cazul în care ai câine, ține-l și pe el departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.