2 oua, 9 linguri de zahar pudra, 9 linguri de ulei, 9 linguri de lapte, 12 linguri de faina… Prajitura turnata cu branza – O bunatate delicioasa si pufoasa

”Prăjitură turnată cu brânză” este la modă în această perioadă. Din câteva ingrediente și un pic de talent culinar va rezulta un desert mega delicios. Este ușor de făcut și chiar dacă nu te dai în vând după prepararea de prăjituri aceasta chiar îți va ieși dacă pui un pic din ingredientul magic: dragostea.

Pentru aceasta vei avea nevoie de:

Ingrediente blat:
– 2 ouă;
– 9 linguri de zahăr pudră;
– 9 linguri de ulei;
– 9 linguri de lapte;
– 12 linguri de făină;
– 1 praf de copt;
– 1 esență de vanilie.

Ingrediente compoziție:

– jumătate de kilogram de brânză de vaci;
– zahăr după gust;
– 2 ouă;
– coaja de la o portocală confiată.

Înainte de te apuca de treabă trebuie să știi că în această rețetă poți introduce și fructe proaspete sau uscate. După bunul plac.

Mod de preparare:

Începi prin a amesteca ouăle cu puțină sare. Te oprești abia atunci când acestea devin foarte albe și volumul lor devine dublu. Peste ouă pui zahăr pubdră, esena de vanilie, uleiul și laptele. În făină se adaugă praful de copt, iar apoi se pun împreună în restul compoziției. Se amestecă foarte bine până când se formează aluatul.

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

În continuare ai nevoie de o tavă de dimensiunea 20/30 cm ( însă nu este obligatoriu). Pune în interiorul acesteia hârtia specială pentru copt și toarnă aproximativ jumătate din compoziția obținută.

Se pune la cuptorul încins la 180 de grade. Dacă ai ventilație la cuptor setează temperatura la 150 de grade. Blatul se ține la foc timp de 15 minute. Acesta trebuie să capete consistența necesară.

Între timp, ocupă-te de cremă. Pune toate ingredientele într-un bol și amestecă-le bine până când se vor omogeniza. Dacă vrei poți folosi un blender pentru o cremă fină. Poți pune orice tip de esență în cremă pentru aroma dorită. Dacă compoziția nu pare suficient de moale mai poți adăuga încă un ou.

După ce ai scos blatul de la cuptor adaugi crema, iar peste restul din blat. Se mai ține la cuptor pentru încă o jumătate de oră. Prăjitura este gata atunci când va fi rumenită.

Poți decora cu zahăr pudră. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.