#TIPS&TRICKS

Nu știai cât este de benefică rădăcina acestui condiment – află despre ce este vorba!

Scris de Ela Crăciun la 28 iunie 2016

Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul şi cultivat în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa. Este folosit în bucătăria indiană drept condiment, având un gust iute amărui, aromatic.

Se foloseşte rădăcina lui, care este deosebit de bună, din punct de vedere terapeutic.

Publicitate

Turmericul este folosit de secole, iar beneficiile lui imediate sunt reducerea inflamaţiilor şi proprietăţile anti-septice. Rădăcinile se usucă şi se obţine un praf de culoare portocalie, dar şi uleiul esenţial de turmeric este distilat pentru a se utiliza în prepararea cosmeticelor.


Beneficiile turmericului asupra sănătăţii

Culoarea turmericului diferă de la galben deschis la portocaliu deschis, iar factorii care pot influenţa asta se leagă de regiunea de provenienţa şi de climat, dar şi de condiţiile de creştere.

Publicitate

Site-urile care se ocupa cu remedii naturiste şi homeopate susţin proprietăţile turmericului de a colora firul de păr, ca o alternativă la vopseaua din comerţ, chimică. Colorantul obţinut din rădăcina turmericului este folosit şi în industria textilă, dar şi în vopseaua lavabilă.

Una dintre cele mai neaşteptate descoperiri este legată de capacitatea turmericului de a trata cancerul de colon, datorită curcuminoidelor, substanţe biologice active care se găsesc în curcumina şi care au proprietăţi antioxidante puternice. Acestea neutralizează efectele dăunătoare ale radicalilor liberi şi apăra organismul de bacterii. Curcumina este cea care îi conferă turmericului superbă să culoare galben-portocalie, iar oamenii de ştiinţă îi atribuie acestei substanţe efectul medicinal vindecător. Se estimează că în 100 g de turmeric se afla 3-5 grame de curcumină.

Pe lângă toate aceste lucruri minunate făcute de turmeric putem adăuga şi controlul sebumului, în cazul în care pielea este prea uleioasa. Ajută şi în tratamentul împotriva acneei.

Publicitate

Similar lavandei, turmericul ajuta pielea care a suferit arsuri şi cicatrizează frumos, ducând la dezvoltarea celulelor vindecătoare.

În concentraţie mare, turmericul este cel mai bun aliat al exfolierii.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--