5 aparate de uz caznic pe care ar trebui să le scoateți din priză pentru a economisi bani

Conform statisticilor, experții susțin că o persoană obișnuită are aproximativ 40 de aparate de uz casnic băgate în priză simultan, chiar dacă pe multe nu le utilizează.

Știai că, deși nu le folosești,  dacă sunt băgate în priză, aceste aparate consumă curent? Zilnic se consumă de către aparatele băgate în priză 24/24 între 5% și 10% din energia totală.

5 aparate electronice și electrocasnice pe care ar trebui să scoți din priză:

1. Încărcătorul telefonului

Un singur încărcător de telefon mobil consumă 1 watt în timp ce e băgat în priză, chiar fără telefon! Dacă telefonul este deja încărcat, simplul fapt că mai e în priză presupune 4,5 wați. 

2. Televizorul

FOLLOW ME

Aproape toată lumea are măcar un televizor în casă. În funcție de tip, televizorul poate consuma între 13 și 48.5 wați atunci când este stins, dar băgat în priză. 

3. Ecranul calculatorului

Deși oprit, conectat la priză, monitorul  consumă până la 21,1 wați.

4. Aparatul de cafea

Dacă nu faci cafea, cel mai bine ar fi să oprești aparatul ca să economisești energie.

5. Cuptorul cu microunde

Acesta este unul dintre cei mai mari consumatori de energie din casă. Mai multă energie decât consumă atunci când e oprit, dar în priză, consumă când e în priză și are ușa deschisă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.