5 beneficii extraordinare pe care le au SEMINȚELE DE IN pentru sănătate

Inul este cunoscut de oameni dinaintea civilizatiei egiptene antice unde zidurile templelor erau pictate cu reprezentatii inflorirea inului. Sfantul Imparat Charlemagne a fost atat de convins de beneficiile pe care le poate aduce sanatatii incat a dat legi pentru a le publica. Dupa noi cercetari facute de Charlemagne personal, interesul publicului pentru aceste beneficii a crescut radical.

1. Este inclus in curele de slabire

Semintele de in te ajuta sa pacalesti si se dovedeste util in a te tine departe de “gustarile” din timpul zilei care duc la cresterea rapida in greutate. Daca adaugi 25 de grame de seminte intr-o bautura, poate inlocui senzatia de foame. Acest lucru este posibil datorita fibrelor solubile care incetinesc digestia si stimuleaza hormonii.

2. Scade tensiunea arteriala

Oamenii care au consumat 30 de grame de seminte de in zilnic, timp de 6 luni, tensiunea arteriala a scazut vizibil. De asemenea, s-a constatat ca i-a ajutat pe cei care erau sub tratament pentru o astfel de problema. O reexaminare a unui numar de 11 studii arata faptul ca tensiunea arteriala ti se reduce cu 2mmHg daca semintele de in sunt consumate mai mult de 6 luni. Pare nesemnificativ, dar poate reduce riscul de a muri din cauza unui atac cerebral cu pana la 10% sau a unei afectiuni cardiace cu pana la 7%.

3. Favorizeaza regularitatea scaunelor si imbunatateste functionarea sistemului digestiv

FOLLOW ME

O lingurita de seminte de in contine 3 g de fibra atat solubila, cat si insolubila. Aceasta reprezinta o mare parte din doza zilnica recomandata. Fibra solubila incetineste rata digestiei, mentinand glicemia si colesterolul la un nivel normal. Fibra insolubila permite apei si scaunului sa se uneasca, crescand vizibil si transformandu-se in scaune moi.

4. Mentine nivelul colesterolului

Un studiu iti arata ca semintele de in reduc colesterolul din sange, avand beneficii incredibile in randul femeilor.
Potrivit cercetatorilor, 3 lingurite de in pe zi reduc colesterolul “rau” sau LDL cu pana la 20% si colesterolul total cu pana la 17%. Acest lucru este posibil datorita cantitatii mari de fibra prezente in semintele de in.

 

5. Mentine glicemia la nivel normal
Femeile prezinta un risc foarte mare in dezvoltarea diabetului zaharat. Daca adaugi 20 de grame de pulbere de seminte de in la micul dejun, nivelul glicemiei scade cu pana la 20%.
Acest lucru este datorat fibrelor insolubile prezente care incetinesc eliberarea zaharului in sange.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.