5 beneficii pe care le are vitamina D

De câte ori ați fost la mare și ați avut pe cineva în grup care să zică „hai să mergem mâine dimineață la 6 pe plajă, să prindem ultravioletele” ? Poate că nu e cea mai fericită formulare, dar întotdeauna am avut pe cineva în grup care în toiul petrecerii făcea planuri pentru trezit cu noaptea în cap să facem cure cu aerosoli și vitamina D.

Deși este adevărat că expunerea la soare este principala modalitate prin care vitamina D să fie produsă de organism, o vacanță de 10 zile nu ne poate încărca bateriile pentru un an întreg. În plus, recunosc că eu sunt mai de grabă în tabăra celor care aplică și reaplică straturi generoase de protecție solară și nu sunt de acord cu expunerea la soare în intervalul în care e mult prea puternic. Pentru ca lumina soarelui să ajute la formarea de vitamina D e necesară expunerea directă timp de 20-30 de minute, într-un moment al zilei în care indicele UV este mai mare de 3. Acest lucru nu este îndeplinit când între soare și piele există bariera hainelor sau a cremelor cu spf sau în sezonul rece.

Așadar, deși lumina solară este principalul factor pe care mulți părinții se bazează că le asigură copiilor necesarul de vitamina D, nu e întotdeauna formula câștigătoare.

În video-ul pe care vi l-am pregătit veți vedea care sunt principalele surse de vitamina D și ce rol joacă pentru sistemul nostru imunitar:

5 motive pentru care avem nevoie de vitamina D:

1. Ajută organismul să absoarbă calciul; menține nivelul normal de calciu și fosfor din sânge

FOLLOW ME

2. Menține sănătatea sistemului osos și muscular

3. Ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor

4. Menține starea de sănătate a sistemului nervos

5. Este un antidepresiv natural și crește nivelul de energie

Se recomandă administrarea de vitamina D încă din primele luni de viață ale unui bebeluș, fiind un element esențial în creșterea armonioasă a copiilor. Insuficiența de vitamina D poate duce la probleme foarte serioase, printre care rahitismul, ducând astfel la malformații ale oaselor.

Vitamin D3 500UI de la Secom® conține extract natural din lanolină, are gust natural de fructe, care îl face să fie îndrăgit de copii, iar flaconul este prevazut cu un capac tip pipeta ce permite dozarea precisă și utilizarea facilă. Gama ChildLife Essentials este special creată de medici pediatri pentru copii, formulele produselor având la bază ingrediente naturale. Nu conțin alcool, gluten, organisme modificate genetic, aditivi, coloranți, zahăr sau alți îndulcitori artificiali Poate fi găsit în rețeaua de magazine Secom®, pe Secom.ro (39 de lei), și în lanțurile de farmacii partenere.

Secom® desfășoară până pe 31 octombrie și o campanie promoțională în urma căreia puteți câștiga unul dintre cele 3 premii x 5.000 lei constând în produse pentru sănătatea întregii familii. Pentru a vă înscrie trebuie să achiziționați produse Secom® și vă înscrieți la tombolă. Tot până pe 31 octombrie găsiți pe site-ul lor reduceri de 10% pentru produsele de imunitate pentru întreaga familie. Mai multe detalii găsiți aici.

Deși mi-ar fi plăcut să mai țină cu noi vremea frumoasă, deja mi se pare că suntem în plin sezon rece și că e momentul să ne asigurăm atât nouă, cât și copiilor necesarul de vitamine pentru a ne crea un scut imunitar puternic. 🙂

 

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

 

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.