5 GREȘELI care îți strică TELEFONUL MOBIL: L-ai încărcat INCORECT tot timpul!


Toată lumea e de acord că bateriile telefoanelor inteligente sunt îngrozitoare. Abia dacă durează o zi întreagă. Totuși, asta e parțial și din vina noastră.

Iată ce trebuie să eviți pentru a prelungi viața telefonului tău:

1. Nu-l ține în priză după ce s-a încărcat complet

 Asta dăunează bateriei pe termen lung. Odată ce a ajuns la 100%, prin încărcător trece puțin curent pentru a-l menține la acest nivel. Asta menține bateria într-o stare de stres și tensiune, care afectează chimia din interior. A scoate telefonul din priză după ce s-a încărcat seamănă cu relaxarea mușchilor după niște exerciții intense – și tu te-ai simți oribil dacă ar trebui să muncești nonstop ore în șir.


2. E mai bine să nu-ți încarci complet telefonul

 Dacă nu ai nevoie cu adevărat de el complet încărcat, cel mai bine e să menții bateria pe la 80%.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Încarcă-ți telefonul oricând poți

Se pare că bateriile telefoanelor nastre sunt mult mai fericite dacă le încarci ocazional în timpul zilei, în loc să le lași foarte mult când sunt goale. E în regulă dacă le înarc de mai mlte ori pe zi. Asta permite ca bateria să funcționeze la parametri optimi mai mult timp și să fie în formă în timpul zilei. Vei putea astfel folosi aplicații care îl descarcă repede, precum cele legate de locație, GPS.

4. Ai grijă la supraîncălzire

 Dacă vezi că telefonul tău devine puțin mai fierbinte, dă-i jos capacul. Dacă ești afară, asigură-te că nu stă în soare și că e acoperit.

5. Fii mai atent când îți îngrijești telefonul, fiindcă o fi el inteligent, dar noi suntem oamenii care l-au creat.

Citește și 15 GREȘELI pe care le faci și îți STRICI TELEFONUL

Cel mai adesea, dispozitivele noastre electronice încep să nu mai funcționeze prea bine la doar jumătate de an după ce au fost cumpărate. De cele mai multe ori – din vina noastră. Să recunoaștem – nu întotdeauna avem grijă să aflăm în cele mai mici detalii cum să le îngrijim.

Iată câteva trucuri ce vor face ca telefonul, tableta sau laptop-ul tău să trăiască mai mult:

1. Telefoanele, tabletele și laptop-urile trebuie să fie încărcate înainte ca bateria să ajungă la zero.

2. Încarcă-le mai des, atunci când mai au cam 10-20% baterie.

3. Bateriile moderne nu au de suferit dacă lași încărcătorul conectat și după ce dispozitivul s-a încărcat, fiindcă nu va ajunge la ele mai mult curent decât e necesar. Bateria va ține însă mai mult dacă o menții încărcată între 40-80%.

4. Nu folosi baterii ieftine sau încărcătoare ori cabluri USB care nu sunt originale.

5. Dacă încărcătorul are o husă voluminoasă, scoate-o înainte să-l pui la încărcat, pentru a evita supraîncălzirea.

6. E recomandat să-ți descarci telefonul sau laptop-ul complet și să-l încarci apoi la 100%, o dată la 3 luni.

7. Evită să-ți pui laptopul în pat sau pe genunchi, pentru a nu se supraîncălzi. Soluția ideală sunt suporturile pentru laptop.


8. Nu plasa dispozitivele cu baterii de litium în apropierea surselor de căldură.

9. Când vii de afară, nu deschide laptop-ul imediat. Ca să se adapteze la temperatura camerei așteaptă cam o oră.

10. Încearcă să nu-ți folosești telefonul afară când e frig, pentru că asta dăunează bateriei. Dacă e posibil, ține-l într-un buzunar interior al hainei.

11. Asigură-te că monitorul laptop-ului sau PC-ului nu e expus direct la lumina soarelui.

12. Înainte de a închide laptop-ul, asigură-te că nu e nimic pe tastatură – nici măcar firimituri de pâine.

13. Când se apropie o furtună cu tunete, stinge calculatorul, scoate laptop-ul din priză, la fel și cablul de Internet. Nu e un mit, în timpul furtunilor, dispozitivee electrice pot simți din plin mânia naturii.

14. Ține-ți telefonul în geantă într-un compartiment numai pentru el.

15. O dată sau de două ori pe an, trebuie să cureți laptopul sau calculatorul de praful din interior. Dacă ți-e frică să faci asta singur, mergi la cel mai apropiat service.

Citește și TELEFONUL tău îți urmărește fiecare mișcare! Iată DOVADA!

De curând, a apărut o informație foarte importantă despre cum este folosită tehnologia modernă. Fiecare are dreptul să știe despre ce este vorba.

Îţi aminteşti de acel moment din Minority Report în care personajul interpretat de Tom Cruise fuge, dar nu poate scăpa nedetectat fiindcă i se cunosc toate mișcările? Se pare că ceva similar a dezvoltat și Google. Da, așa e, compania îi urmărește pe posesorii de telefoane mobile oriunde ar merge. Are un program care folosește un punct roșu pentru a marca unde este și unde a fost cineva, care te face mai ușor de identificat, la nevoie.


Dacă nu ești convins, poți verifica tu însuți/însăți. Intră pe contul Google folosit pe telefon și dă click AICI. Vei vedea înregistrări ale locurilor prin care ai umblat.  Indiferent ce setări de confidențialitate ai, informațiile tale tot sunt colectate și depozitate undeva de Google.
Vestea bună e că poți micșora procentul urmăririi dacă încerci procedura de mai jos. Amintește-ți să le spui de acest lucru și familiei, prietenilor și cunoscuților.

Cum să nu mai fii urmărit de Google și cum să-ți ștergi istoricul

Pentru a verifica dacă istoricul locațiilor e pornit în contul tău, mergi la Istoricul Locațiilor Google Maps și de acolo la setările de Istoric. Îl poți activa sau dezactiva. Dezactivarea însă nu îndepărtează istoricul.

Dacă vrei să ștergi ce a păstrat Google din ultimele 30 de zile, mergi înapoi la pagina Istoricului Locațiilor. Perioada de timp principală îți arată istoria zilei curente, deci s-ar putea să nu vezi nimic pe hartă. Folosește meniul de sub calendarul din partea stângă pentru a-ți vedea istoricul din ultimele 30 de zile.

Dacă alegi o perioadă dde timp în care Google Maps ți-a urmărit locația, vei vedea pe hartă toate locurile prin care ai umblat. Sub calendar, vei vedea opțiunea de a-ți șterge istoricul din perioada de timp aleasă de tine. Poți alege să ștergi chiar tot istoricul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.