5 grupe de ALIMENTE de care CORPUL tău are mare nevoie

Lipsa exercițiului, consumul de mâncaruri fast food și statul la birou ore în șir sunt elemente care influențează sănătatea ta.
Iată o serie de alimente pe care trebuie să le consumi dacă vrei să rămâi în formă în timp ce lucrezi:

1. Pentru ochi

În ciuda faptului că procesul tehnologic se desfășoara în mod rapid, statul la computer afectează ochii.  Pentru a-ți menține ochii sănătoși, ar trebui să mănânci produse bogate in omega-3, luteină, zinc și vitaminele A, C și E: salate, spanac, ouă, citrice, fructe negre, nuci și semințe, ulei de pește.

2. Pentru sistemul imunitar

Biroul este locul perfect pentru răspândirea bacteriilor deoarece mulți oameni stau într-un spațiu închis. Nu este de mirare că cineva care este răcit îi va înfesta și pe ceilalți apropiați lui.  Prevenirea bolii nu este deloc grea: urmărește precauțiile comune și mănâncă mai multe alimente care îți vor spori sistemul imunitar: citrice, piper roșu, broccoli, usturoi, ghimbir, kiwi, papaya.

3. Pentru îmbunătățirea metabolismului

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Cu cât este mai mai rapid metabolismul tău, cu atât arzi mai multe calorii. Cei ce lucrează la birou și care stau jos o perioadă mai îndelungată, trebuie să își ajute într-un fel metabolismul și să își mențină o greutate corporală normală: cafea, ceai, condimente, fasole, carne ușoară (pui, curcan)

4. Pentru funcționarea creierului

Consumul alimentelor potrivite, nu doar că are o influență pozitivă asupra corpului dar și a funcției creierului. Creierul este cel mai probabil instrumentul principal al celor care lucrează la birou. Aceste produse te vor ajuta să îmbunătățești funcțiile celulare și ca bonus, vor încetini schimbările legate de trecerea timpului: uleiul de pește, fructele negre, nucile și semințele, alimentele bogate în fibre, sucul de rodie, ciocolata neagră.

5. Pentru intestine

Potrivit cercetărilor, petrecerea a 10 ani sau mai mult într-o muncă sedentară, dublează riscul apariției cancerului. Poți încerca să previ asta prin a face exerciții regulate și menținerea unei diete incluzând următoarele alimente: broccoli, spanac, citrice, fructe negre și alimente bogate în fibre ( pâine, orez brun). De asemenea, ar trebui să minimalizezi cantiitatea de carne roșie procesată consumată (cârnați și salam).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.