5 imagini AMUZANTE care arată cum se comportă oamenii după ce consumă ALCOOL

Un studiu recent publicat în Addiction Research & Theory, cercetătorii au studiat comportamentul oamenilor în urma consumului de alcool. Participanții erau chestionați cu privire la cantitatea de alcool pe care au consumat-o, precum și cu privire la consecințele negative pe care le-au resimțit în urma consumului de alcool.

Cercetătorii au grupat astfel respondenții în patru categorii, pe care le-au numit cu referințe încântătoare de pop-culturi:

1. Hemingway

Bazându-se pe imprevizibilitatea romancierului când vine vorba de alcool, această categorie include indivizi care se comportă aproximativ la fel atunci când sunt sub influența alcoolului dar și în starea naturală – cel puțin atunci când vine vorba de temperament. Dacă te regăsești în această categorie, când ești treaz ești aproximativ în medie în cele cinci valori de personalitate. Când ești beat, nivelul tău de inteligență și de conștiință (sau de auto-disciplină) se schimbă mai puțin decât pentru ceilalți.

2. Marry Poppins

Ești un om sunt foarte îndrăgit și plăcut de obicei și rămâi foarte sociabil și atrăgător pentru ceilalți și după ce ai băut câteva pahare. Nivelul tău de conștiinciozitate și intelect nu scade prea mult, deși există însă diferențe. Oamenii te vor în preajma lor în orice stare.

3. Profesorul Nutty

Ești cu mult mai puțin conștient după câteva băuturi. Cea mai mare schimbare se observă în felul tău de a fi. Deși introvertit de obicei, te transformi în sufletul petrecerii atunci când bei și te pricepi cel mai bine să întreții atmosfera. De asemenea, deși de obicei nu o faci, după ce bei capeți un talent în comunicare extraordinar.

4. Mr. Hyde

Cunoscut pentru alter-ego-ul sinistru al doctorului Jekyll, dacă te afli în personalitatea Mr. Hyde, vei raporta scăderi majore ale conștiinței, intelectului și a plăcerii atunci când te afli în stare de ebrietate. Ai o tendință de a fi în mod special mai puțin responsabil, mai puțin intelectual și mai ostil când ești influența alcoolului decât atunci când ești treaz.

Pe parcursul cercetării, nu a existat nici o corelație între grupurile intervievate și frecvența sau cantitatea de alcool pe care o consumau. Dar cercetătorii au observat niște lucruri interesante atunci când au analizat consecințele raportate de cei care beau alcool. Membrii grupului Mr. Hyde au experimentat cele mai multe probleme legate de obiceiurile lor de băut, urmate de Hemingways. Interesant, grupul Mr. Hyde a avut cele mai multe femei în el.

Rigoarea acestor categorii lasă ceva de dorit – au fost construite oarecum arbitrar pe baza observațiilor reamintite de un număr relativ mic de studenți. Iar grupurile studiate, evident, nu captează toate permutările posibile ale comportamentului unui om beat.

Dar este interesant de observat faptul că cei care se schimbă cel mai mult când beau și sunt cel mai puțin distractivi sunt, de asemenea, cei mai probabil să aibă probleme legate de alcool, cum ar fi leșinuri sau bătăi.

Alcoolismul notoriu greu de identificat.Nu îți dai seama dacă este mai grav să bei puțin în fiecare zi sau dacă este mai rău să nu bei nimic toată săptămâna și să exgerezi în weekend. Autorii studiului speră că evaluarile „personalităților bețive”, ar putea să-i ajute pe psihologi să ajungă la natura problemelor lor.

 

Modul în care te comporți în mod normal este, de obicei, foarte diferit de comportamentul tău după câteva pahare de băuturi alcoolice. De exemplu, o casnică retrasă și timidă este atrasă de aventură, iar persoanele introvertite devin brusc sociabile.

Iată 5 imagini amuzante în care se vor regăsi toți cei care s-au „amețit” măcar o dată:

1. Glumele – după ce consumi puțin alcool, ți se pare că ești cel mai amuzant om din lume

1-1-416x600-5676907

2. Patul – după o noapte de distracție, simți că patul se rotește cu tine

2-1-417x600-6276993

3. Când dansezi – după ce bei alcool, te simți regele ringului de dans

3-1-417x600-4384344

4. Atracția – după ce ai consumat alcool, toată lumea pare mai atrăgătoare

4-1-419x600-6124228

5. Când ești în oraș– după ce consumi alcool, prinzi curaj să faci lucruri pe care în mod normal nu le-ai face

5-1-419x600-3959939

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.