5 ingrediente pentru o petrecere de copii ca-n povești (pe care le folosesc organizatorii profesioniști de evenimente pentru copii)

Când vine vorba de ce îi distrează pe cei mici, lucrurile stau destul de diferit față de vremea când eram eu copil. Acum, așteptările celor mici sunt mai …mari 🙂 

Cadourile pe care și le doresc și petrecerile sau aniversările lor sunt scoase din povești. Nu mai e de ajuns să mergeți la un spațiu de joacă timp de cateva ore. Și asta își doresc cel mai mult copiii, de fapt – povești frumoase. Sau storytelling, cum ne mai place nouă, celor mari, să-i spunem.

La ultima lansare de carte am făcut cunoștință cu cei de la BluParty, una din cele mai experimentate echipe de organizatori de petreceri și evenimente pentru copii din București. Așa că nu am avut cum să nu mă bucur de ocazie și să descos de la ei secretele meseriei de animator (fac de peste 15 ani evenimente pentru copii!) și să le împărtășesc și cu voi. 

Iată ce mi-a povestit Alexandra Timofte că e bine să iei în considerare când ai de pregătit terenul pentru următoarea aniversare 🙂

  1. Alege o poveste (tematică) pentru petrecere

Ca să fii sigur că-i vrăjești și că-i impresionezi, cel mai bine este să organizezi o petrecere tematică, nu doar să cumperi dulciuri bune și 1-2 jocuri atrăgătoare. 

Ca să fie cu adevărat acaparați, toate elementele petrecerii ar fi bine să urmărească un fir roșu: de la muzica aleasă, decorațiuni, până la animator și activități creative. Frozen Party, Stars Wars Party sau Princess Party sunt câteva din cele mai căutate acum. Science Party este o altă idee fun, care am înțeles că prinde foarte bine, în care copii învață ce este gheața carbonică și fac experimente atât de fun că și părinții ridică mâna să fie voluntari. 

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

O tematică îți permite să spui povești, să te joci prin costume, muzică, activități. Cei mici iubesc poveștile și atunci când creezi o petrecere tematică, de fapt, creezi o poveste pentru ei. Poveștile sunt pline de surprize, personaje carismatice, ingrediente magice. Totul se leagă iar copiii simt și văd asta. Le permiți și îi ajuți să intre într-o altă lume, le stârnești imaginația. Fără o tematică, o petrecere de copii nu are cum să creeze această atmosferă aparte. 

  1. MC-ul sau animatorul salvează orice părinte

Ghidul călătoriei este animatorul. Este foarte important ca animatorul petrecerii să fie cu adevărat talentat, ideal să fie actor, pentru că poate da viață într-un mod autentic personajelor de animație. Mai mult, sunt foarte spontani și au răspunsuri ingenioase la orice întrebare. Și știm că cei mici sunt înarmați cu fel de fel de întrebări 🙂

  1. Schimbă complet lookul prin baloane, accesorii și decorațiuni speciale

Chiar dacă faci acasă sau la un loc de joacă sau un restaurant, important e să faci locul să fie în tematică. Pentru stil, cele mai căutate accesorii sunt baloanele – fie că sunt tip folie, cu cifra vârstei pe care o împlinesc cei mici, ghirlande făcute din baloane sau ilustrele baloane cu heliu, ele aduc efervescență  și culoare – exact ce adoră cei mici. Poți completa cu bannere cu „La mulți ani”, pinata sau tunuri de confetti pentru apariția tortului și explozia de culoare e completă.

 

  1. De la VR la tăvăleală în spații de joacă gonflabile de poveste

Să nu uităm că trăim în era digitală. Așa că o idee bună este să aduci la petrecere o consolă Wii. 

Dacă ești adeptul jocurilor tradiționale, jocuri barbie, jocuri de gătit, seturi de badminton și tenis de masă sau fussball sunt idei la fel de bune. Depinde mult de vârstă. Însă, o consolă de jocuri ar fi recomandarea principală, pentru că acoperă un interval de vârstă mai mare și acoperă mai multe tipuri de jocuri …numai că virtual 🙂 

Partea buna e ca nu mai trebuie sa o cumperi – acum se pot închiria, iar BluParty e unul din cei care iti pot transforma petrecerea cu un astfel de gadget.

Printre preferate mai sunt și accesorii precum bouncerele și spațiile de joacă gonflabile. Și aici BluParty sare în ajutor; are o întreagă colecție de spații de joacă care mai de care, pe care o poti vedea aici.

  1. Ateliere creative pentru creatorii de povești 

Prin joacă, cei mici pot crea și ei povești la rândul lor. Este bine să alternăm între jocurile de relaxare (ca cele de mai sus) și cele creative – care le pun imaginația la joacă. 

Poți alege ateliere creative în care să coloreze pelerine de supereroi, să facă puzzle-uri 3D, să picteze ghivece, să facă figurine din ipsos, să împodobească lampioane sau să dezvolte construcții Lego. Asta a fost unul din lucrurile cu care BluParty impresionează, diversitatea de ateliere pe care le poți integra în evenimentul copilului tău ca să-i dai o notă mai creativă, sau de ce nu, educativă, prin joacă.

Voi ce secrete aveți pentru o petrecere memorabilă?

Pentru mai multe astfel de idei faine și inspirație pentru următoarea super-petrecere pentru cei mici, puteți să aruncați și voi un ochi pe site-ul celor de la BluParty.ro și să le scrieți din timp pentru aniversarea micuților. Eu vă spun de pe acum distracție plăcută!

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.