5 MĂȘTI faciale pe care le poți face SINGURĂ

O dată cu schimările cliatice, tenul nostru necesită un ritual noul de îngrijire. În sezonul rece , pielea ta are nevoie de mai multă îngrijire decât de obicei și e bine să-ți pregătești singură tenul pentru a evita surprizele neplăcute.

Iată 5 rețete de măști pe care le poți pregăti chiar în bucătăria ta:

1. Masca facială de kiwi

Această mască de frumusețe îți va face pielea mai elastică și o va lumina. Mai mult decât atât, miroase uimitor:

Ingrediente:
-două fructe de kiwi făcute piure
-suc de portocale
-ulei de măsline
-iaurt natural

Amestecați bine fructele kiwi, 3 linguri de iaurt, 1 lingură de ulei de măsline și o lingură de suc de portocale într-un bol. Aplică apoi masca pe față folosindu-ți mâinile. Evită zona din jurul ochilor și a gurii. Lăsă masca până se usucă, apoi clătește cu apă rece.

FOLLOW ME

2. Mască facială cu miere și avocado

Atât mierea cât și avocado îți vor ajuta pielea să se rehidrateze în perioada uscată a iernii.

Ingrediente:
-1/2 avocado
-1/4 cană / ceașcă de miere

Zdrobește fructul de avocado și apoi amestecă-le cu miere. Aplică masca pe față și lăs-o să acționeze aproximativ 10 minute, apoi clătește cu apă călduță și termină cu apă rece.

3. Mască facială cu banane

Această mască hidratantă este pentru zilele în care simți nevoia să te relaxezi și să uiți de toate problemele pentru cel puțin 20 de minute.

Ingrediente:
-1 banană
-1 lingură de miere
-5 linguri de migdale sau ovăz măcinat

Zdrobește banana și amestecă-o bine cu miere, ovăz și niște apă. Aplică mixtura pe față și gât și las-o să acționeze 20 de minute. Pentru un plus de relaxare, închide ochii și pune felii de castravete pe ei. Odihnește-te 20 de minute și apoi clătește cu apă caldă.

4. Mască facială cu terci de ovăz

Iată o mască facială pentru curățare perfectă pe care o poți pregăti în câteva minute.

Ingrediente:
-1 lingură de terci de ovăz
-1 lingură de iaurt organic
-puțină miere

Amestecă iaurtul și terciul de ovăz, apoi adăugă doar câțiva stropi de miere. Lasă masca pe față timp de 10 minute și apoi clătește cu apă călduță și șterge cu un prosopel.

5. Mască facială cu scorțișoară

Dacă simți că pielea ta este lipsită de vitalitate, aceasta este masca perfectă pentru tine. Miroase incredibil de bine și e chiar foarte ușor de făcut.

Ingrediente:
-scorțișoară
-miere
-nucșoară

Amestecă o linguriță de scorțișoară și una de nucșoară cu două lingurițe de miere până când vei obține o pastă consistentă. Aplică masca pe față și lăs-osă își facă treaba timp de jumătate de oră. Clătește cu apă caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.