5+ modalități în care poți folosi bicarbonatul de sodiu

Pe lângă beneficiile fără egal pe care le aduce tenului și danturii, miraculosul praf alb numit simplu bicarbonat ne ajută și în treburile gospodărești ori în tratamentele cosmetice. Acesta este motivul pentru care bicarbonatul de sodiu trebuit să fie ținută la loc de cinste în orice farmacie casnică. 🙂

Cum poți utiliza bicarbonatul de sodiu:

Prevenirea cariilor: Acizii formați în gură, că urmare a activității bacteriene, dizolvă smalțul dinților. Acești acizi pot fi neutralizați dacă pe parcursul zilei clătești gură cu o soluție de bicarbonat de sodiu. O altă idee este să umezești periuța de dinți în apă și să presari puțin bicarbonat, apoi să te speli pe dinți cu acesta. Bicarbonatul de sodiu are un efect ușor abraziv care va curăța dinții fără să le afecteze smalțul.

Tratează pișcăturile de insecte: Pregătește un amestec  de pastă din apă cu bicarbonat de sodiu și aplică pe locul înțepăturii. Pasta elimină și mancărimea cauzată de contactul cu urzici sau alte plante.

Erupții cutanate la bebeluși: Tamponările cu o soluție creată din bicarbonat și apă îmbunătățește în mod semnificativ pielea iritată în zonă scutecului la bebeluși, reduce mâncărimea și crește viteza de vindecare a pielii.

Calmează arsurile solare: Adaugă în apa din cadă puțin bicarbonat de sodiu: acesta înmoaie apa, transformând-o într-o loțiune calmantă pentru pielea iritată.

FOLLOW ME

Calmează durerile de gât: Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu într- un pahar de apa și fă gargară cu soluția preparată la fiecare 4 ore. Soluția neutralizează acizii care provoacă durerea. Remediul ajută și la ameliorarea inflamației mucoasei bucale.

Pentru expectorația mucusului: De două ori pe zi, pe stomacul gol, bea o jumătate de ceașca de apa caldă în care dizolvi în prealabil juătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și un vârf de cuțit de sare.

Tratează migrenele frecvente: În fiecare zi, fă-ți o soluție de apă fiartă cu bicarbonat de sodiu. În prima zi, timp de 30 de minute înainte de cină, bea un pahar de soluție alcătuită dintr-o jumătate de  linguriță de bicarbonat de sodiu + apă. În ziua a 2-a, două pahare, până ajungi la șapte. Apoi trebuie doar să scazi doza în ordine inversă. 

Remediu anti-fumat: clătește gură cu o soluție de bicarbonat de sodiu ( 1 lingură la 200 ml de apă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.