5 proprietăți ale bananelor despre care probabil nu știai

Cunoaștem renumite diete cu banane care ne ajută să slăbim sănătos, dar ceea ce puțini oameni știu este că nicio parte a bananei nu trebuie aruncată. Așadar, vă punem la dispoziție 5 proprietăți ale bananelor despre care probabil nu știai.

1. Bananele combat crampele

Deficitul de minerale este o cauză frecventă a spasmelor musculare. Consumând produse la fel de bogate în potasiu și magneziu ca bananele, puteți preveni crampele musculare. Acesta este motivul pentru care mulți sportivi le includ în dieta lor.

2. Bananele previn bolile renale

Alimentele care conțin suficient potasiu ajută la prevenirea apariției pietrelor la rinichi. Conform unui studiu, consumul regulat de banane poate scădea și cu 40% șansele de apariție a malignității la rinichi.
(sursa: foodandlife, NCBI)

3. O inimă robustă

O dietă bogată în potasiu este recomandată celor care au hipertensiune arterială și sunt predispuși la boli cardiovasculare. Consumul zilnic de 1,3 grame din acest element reduce riscul de evenimente cardiace cu 26%. Pentru a furniza această cantitate corpului tău, ar trebui să mănânci 2 până la 3 banane pe zi, în funcție de greutatea lor.
(sursa: NCBI)

4. Bananele ajută la curățarea vaselor de sânge

Colesterolul este cauza principală a obstrucției vasculare, care duce la ateroscleroză. Bananele conțin fitosteroli care ajută la reducerea nivelului de colesterol din sângele tău și la menținerea sănătății sistemului vascular.
(sursa: NCBI)

5. Sursă de energie și un stomac sănătos

Abundența de vitamine și minerale face din banane o mare sursă de energie. Carbohidrații obișnuiți se digeră rapid și îți pot reumple resursele de energie aproape imediat dacă este necesar.

FOLLOW ME

Pe lângă toate aceste proprietăți pentru organismul nostru, trebuie să știm că cojile de banane ne ajută să obținem un ten curat și luminos. Combate acneea, te scapă de riduri, îți luminează pielea, ba chiar mai mult poate hidrata călcăiele crăpate.

Motivele pentru care cojile de banane fac minuni:

– conțin vitaminele A, B, C si E, toate acestea contribuind la o piele sănătoasă;

– conțin zinc, mangan și fier care ajută la calmarea pielii inflamate;

– au efect exfoliant și elimină toxinele din pori;

– au efect antiseptic prevenind infecțiile bacteriene care cauzează acneea;

– sunt bogată în antioxidanți care luptă împotriva germenilor care cauzează acneea;

– sunt enzime care hidratează pielea, vindecă cicatricile și previne apariția acneei;

– conțin amidon care ajută la curățarea porilor închiși.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă curățați tenul cu apă curată și săpun. Pasul doi este să luați o bucată din coja de banană și să mă masați pielea cu partea din interior. Când aceasta devine maro, sau se colorează ușor, este recomandat să o aruncați și să luați una proaspătă. Dacă repetați acest lucru zilnic timp de 5 zile, rezultatele vor fi vizibile.

Însă, nu uitați!

Dacă vă știți cu un ten sensibil nu este recomandat până  când medicul specialist nu vă dă acordul. De altfel, ca orice tratament, trebuie întrerupt după o perioadă pentru a lăsa pielea să respire.

Vă aștept părerile în comentarii, iar dacă cunoșteți alte trucuri la care bananele ne pot fi de folos, haideți să completăm lista! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.