5 SEMNE care arată că ai RETENȚIE de apă


Apa este o parte mare și semnificativă a corpului tău. Cu toate acestea, uneori organismul tău ar putea să rețină prea multă apă și acest lucru este dăunător atât pentru sănătatea, cât pentru și frumusețea ta.

Starea corpului când conține prea multă apă se numește retenție. Iată câteva semne de retenție a apei și modalități de abordare a acesteia.

1. Umflarea picioarelor și a gleznelor

Motive și simptome: stai toată ziua la birou? Sau poate că munca ta necesită stat în picioare pentru mult? Aceste lucruri pot duce la umflarea picioarelor și a gleznelor.


De asemenea, s-ar putea să simți durere și sentimentul de „picioare grele”. Aceste simptome vor fi mai grave dacă în ținuta ta sunt incluse și niște tocuri înalte.

Cum să scapi de umflături: Întinde-te cu picioarele ridicate de câteva ori pe zi. Ia o pauză și mergi la plimbare din când în când. Poartă pantofi confortabili.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

2. Zona de retenție e abdomenul

Motive și simptome: Se apropie menstruația? Folosești pilule contraceptive care conțin hormoni? Sau faci un tratament bazat pe substituție hormonală? Oricare dintre acestea poate provoca o burtă umflată și „grea”.

Dacă starea este premenstruală, ar trebui să dispară după câteva zile. Dar dacă este legată de medicamente, poți consulta medicul. Ar trebui, de asemenea, să mergi la medic dacă burta umflată este combinată cu durere sau alte simptome neplăcute.

3. Umflarea picioarelor și a abdomenului

Motivele și simptomele: Simți deseori că nu poți respira și te simți foarte slăbit ? Îți crește tensiunea?

Dacă aceste simptome apar fără motiv clar, consultă medicul. Acestea, combinate cu umflarea picioarelor și a burții , ar putea fi un semnal că ai probleme cu inima.

Consultăți-ți medicul și urmează instrucțiunile primite de la acesta. Verifică-ți regulat starea de sănătatea și redu cantitatea de sare din dieta ta.

4. Umflarea feței (mai ales a zonei oculare)

Motive și simptome: Ce ai consumat la cină? Au fost gustări sărate, fast food sau ceva la conservă? Dacă da, atunci nu e de mirare că te trezești cu fața umflată.

Această afecțiune dispare natural după un timp. Pentru a evita acest lucru, trebuie să reduci cantitatea de sare și conservanți din dieta ta.

5. Picioare umflate care te dor

Motivele și simptomele: Vasele de pe picioare par mai mari? S-a schimbat culoarea pielii? Ai o erupție cutanată?

Acestea ar putea fi simptome ale problemelor venelor. Din anumite motive, venele nu funcționează așa cum ar trebui sau ar putea avea un cheag de sânge.
Fă-i o vizită medicului tău. Este posibil să trebuiască să începi să iei medicamente sau chiar să ai o intervenție chirurgicală. Urmează cu exactitate prescripțiile medicului și permite picioarelor să se odihnească suficient.

Purtarea unei perechi de ciorapi de compresie de înaltă calitate ar putea fi utilă.

Alte simptome comune care pot determina o retenție de apă:

O sarcină

Efectele secundare ale medicamentelor

Boală a plămânilor sau a altor organe, inclusiv cancer

Transportul aerian

Subnutriție

Amintește-ți că rețenția de apă trebuie considerată periculoasă numai dacă apare fără un motiv clar sau dacă este combinată cu alte simptome precum durere, erupție cutanată sau febră.

Reguli generale de a face față retenției:

Menține o dietă sănătoasă și redu cantitatea de sare din alimentație. Asigură-te că incluzi nuci, banane, avocado, fructe citrice și legume verzi în dieta ta.

Pune-ți picioarele în sus după o zi lungă.

Adresează-te medicului dacă retenția se simte anormal sau dacă este combinată cu alte simptome (durere, erupție cutanată, etc.).

Dacă este prescris, ia medicamentul în mod regulat și urmează instrucțiunile medicului.
Ia în considerare utilizarea ciorapilor speciali de compresie, dar consultă-ți medicul înainte de a cumpăra o pereche.


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.