5 SEMNE care arată că ai RETENȚIE de apă

Apa este o parte mare și semnificativă a corpului tău. Cu toate acestea, uneori organismul tău ar putea să rețină prea multă apă și acest lucru este dăunător atât pentru sănătatea, cât pentru și frumusețea ta.

Starea corpului când conține prea multă apă se numește retenție. Iată câteva semne de retenție a apei și modalități de abordare a acesteia.

1. Umflarea picioarelor și a gleznelor

Motive și simptome: stai toată ziua la birou? Sau poate că munca ta necesită stat în picioare pentru mult? Aceste lucruri pot duce la umflarea picioarelor și a gleznelor.

De asemenea, s-ar putea să simți durere și sentimentul de „picioare grele”. Aceste simptome vor fi mai grave dacă în ținuta ta sunt incluse și niște tocuri înalte.

Cum să scapi de umflături: Întinde-te cu picioarele ridicate de câteva ori pe zi. Ia o pauză și mergi la plimbare din când în când. Poartă pantofi confortabili.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

2. Zona de retenție e abdomenul

Motive și simptome: Se apropie menstruația? Folosești pilule contraceptive care conțin hormoni? Sau faci un tratament bazat pe substituție hormonală? Oricare dintre acestea poate provoca o burtă umflată și „grea”.

Dacă starea este premenstruală, ar trebui să dispară după câteva zile. Dar dacă este legată de medicamente, poți consulta medicul. Ar trebui, de asemenea, să mergi la medic dacă burta umflată este combinată cu durere sau alte simptome neplăcute.

3. Umflarea picioarelor și a abdomenului

Motivele și simptomele: Simți deseori că nu poți respira și te simți foarte slăbit ? Îți crește tensiunea?

Dacă aceste simptome apar fără motiv clar, consultă medicul. Acestea, combinate cu umflarea picioarelor și a burții , ar putea fi un semnal că ai probleme cu inima.

Consultăți-ți medicul și urmează instrucțiunile primite de la acesta. Verifică-ți regulat starea de sănătatea și redu cantitatea de sare din dieta ta.

4. Umflarea feței (mai ales a zonei oculare)

Motive și simptome: Ce ai consumat la cină? Au fost gustări sărate, fast food sau ceva la conservă? Dacă da, atunci nu e de mirare că te trezești cu fața umflată.

Această afecțiune dispare natural după un timp. Pentru a evita acest lucru, trebuie să reduci cantitatea de sare și conservanți din dieta ta.

5. Picioare umflate care te dor

Motivele și simptomele: Vasele de pe picioare par mai mari? S-a schimbat culoarea pielii? Ai o erupție cutanată?

Acestea ar putea fi simptome ale problemelor venelor. Din anumite motive, venele nu funcționează așa cum ar trebui sau ar putea avea un cheag de sânge.
Fă-i o vizită medicului tău. Este posibil să trebuiască să începi să iei medicamente sau chiar să ai o intervenție chirurgicală. Urmează cu exactitate prescripțiile medicului și permite picioarelor să se odihnească suficient.

Purtarea unei perechi de ciorapi de compresie de înaltă calitate ar putea fi utilă.

Alte simptome comune care pot determina o retenție de apă:

O sarcină

Efectele secundare ale medicamentelor

Boală a plămânilor sau a altor organe, inclusiv cancer

Transportul aerian

Subnutriție

Amintește-ți că rețenția de apă trebuie considerată periculoasă numai dacă apare fără un motiv clar sau dacă este combinată cu alte simptome precum durere, erupție cutanată sau febră.

Reguli generale de a face față retenției:

Menține o dietă sănătoasă și redu cantitatea de sare din alimentație. Asigură-te că incluzi nuci, banane, avocado, fructe citrice și legume verzi în dieta ta.

Pune-ți picioarele în sus după o zi lungă.

Adresează-te medicului dacă retenția se simte anormal sau dacă este combinată cu alte simptome (durere, erupție cutanată, etc.).

Dacă este prescris, ia medicamentul în mod regulat și urmează instrucțiunile medicului.
Ia în considerare utilizarea ciorapilor speciali de compresie, dar consultă-ți medicul înainte de a cumpăra o pereche.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.