5 țări care și-au schimbat numele și cât le-a costat


Datorită diviziunilor funciare, războaielor, modificărilor guvernului, independenței sau pur și simplu pentru a facilita pronunția în străinătate, unele țări au decis să își schimbe numele. În unele cazuri, au făcut-o în urmă cu mulți ani și cunoaștem aceste țări după numele lor actual. Însă alții au făcut-o foarte recent și încă considerăm dificil să-i numim după noul lor nume. Procesul de modificare a numelui unei țări nu este simplu, cu atât mai puțin economic. Dar, în ciuda tuturor, diverse părți ale lumii au îndrăznit să o facă.

1. Țările de Jos și-a schimbat denumirea în Olanda.

Ca o modalitate de unificare a tuturor provinciilor care fac parte din Olanda și, de asemenea, ca mișcare de marketing, cele 2 regiuni care poartă numele de „Olanda” nu vor mai fi numite Olanda de Sud și Olanda de Nord. Din ianuarie 2020, au devenit Olanda, ca și celelalte. Aceasta implică multe alte modificări, de exemplu, editarea numelui echipei lor de fotbal.

2. Ceylonul s-a schimbat în Sri Lanka.

Ceylonul antic, actualul Sri Lanka, și-a schimbat numele care i-a fost dat de portughezi când l-au descoperit în 1505. Ulterior a devenit parte a Imperiului Britanic și și-a câștigat independența în 1948. Cu toate acestea, a fost ani mai târziu guvernul insulei a decis să facă schimbarea. În 2011, toate trimiterile la Ceylon, de la organisme oficiale la companii care încă mai purtau numele vechi, au fost eliminate.

3. Republica Macedonia s-a schimbat în Republica Macedonia de Nord.

Fosta Republică Macedonia și-a schimbat numele în Republica Macedonia de Nord în februarie 2019. Motivul principal al schimbării numelui a fost să devină o parte a NATO și, de asemenea, să se distingă de vecinul său, Grecia, care are o regiune numită Macedonia. Locuitorii vor continua să se numească „macedoneni”, iar limba oficială va rămâne „macedoneană”.


4. Republica Cehă s-a schimbat în Cehia.

Pentru a facilita denumirea țării la evenimente sportive, ca parte a eforturilor de marketing ale companiilor și în restul lumii, Republica Cehă și-a scurtat numele în Cehia în aprilie 2016. Măsura a fost discutată timp de 20 de ani până când, în cele din urmă, s-a decis scurtarea numelui, astfel încât pronunția să fie mai ușoară în fiecare din cele 6 limbi oficiale ale țării: engleză, franceză, rusă, chineză, spaniolă și arabă. Deși numele oficial va fi în continuare Republica Cehă, Cehia a devenit numele oficial scurtat al țării.

5. Confederația Elvețiană s-a schimbat în Elveția

În aprilie 2018, regele Swazilandului, în Africa, a emis o declarație prin care declara că numele țării se va schimba în Elveția. Modificarea nu a surprins oamenii săi, deoarece acesta era numele pe care îl foloseau deja. Elveția este doar traducerea Swazilandului în limba locală, ceea ce înseamnă „pământul Swazis”. În plus, numele vechi era confuz, deoarece mulți îl confundau Elveția.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.