5 țări care și-au schimbat numele și cât le-a costat

Datorită diviziunilor funciare, războaielor, modificărilor guvernului, independenței sau pur și simplu pentru a facilita pronunția în străinătate, unele țări au decis să își schimbe numele. În unele cazuri, au făcut-o în urmă cu mulți ani și cunoaștem aceste țări după numele lor actual. Însă alții au făcut-o foarte recent și încă considerăm dificil să-i numim după noul lor nume. Procesul de modificare a numelui unei țări nu este simplu, cu atât mai puțin economic. Dar, în ciuda tuturor, diverse părți ale lumii au îndrăznit să o facă.

1. Țările de Jos și-a schimbat denumirea în Olanda.

Ca o modalitate de unificare a tuturor provinciilor care fac parte din Olanda și, de asemenea, ca mișcare de marketing, cele 2 regiuni care poartă numele de „Olanda” nu vor mai fi numite Olanda de Sud și Olanda de Nord. Din ianuarie 2020, au devenit Olanda, ca și celelalte. Aceasta implică multe alte modificări, de exemplu, editarea numelui echipei lor de fotbal.

2. Ceylonul s-a schimbat în Sri Lanka.

Ceylonul antic, actualul Sri Lanka, și-a schimbat numele care i-a fost dat de portughezi când l-au descoperit în 1505. Ulterior a devenit parte a Imperiului Britanic și și-a câștigat independența în 1948. Cu toate acestea, a fost ani mai târziu guvernul insulei a decis să facă schimbarea. În 2011, toate trimiterile la Ceylon, de la organisme oficiale la companii care încă mai purtau numele vechi, au fost eliminate.

3. Republica Macedonia s-a schimbat în Republica Macedonia de Nord.

Fosta Republică Macedonia și-a schimbat numele în Republica Macedonia de Nord în februarie 2019. Motivul principal al schimbării numelui a fost să devină o parte a NATO și, de asemenea, să se distingă de vecinul său, Grecia, care are o regiune numită Macedonia. Locuitorii vor continua să se numească „macedoneni”, iar limba oficială va rămâne „macedoneană”.

4. Republica Cehă s-a schimbat în Cehia.

Pentru a facilita denumirea țării la evenimente sportive, ca parte a eforturilor de marketing ale companiilor și în restul lumii, Republica Cehă și-a scurtat numele în Cehia în aprilie 2016. Măsura a fost discutată timp de 20 de ani până când, în cele din urmă, s-a decis scurtarea numelui, astfel încât pronunția să fie mai ușoară în fiecare din cele 6 limbi oficiale ale țării: engleză, franceză, rusă, chineză, spaniolă și arabă. Deși numele oficial va fi în continuare Republica Cehă, Cehia a devenit numele oficial scurtat al țării.

5. Confederația Elvețiană s-a schimbat în Elveția

În aprilie 2018, regele Swazilandului, în Africa, a emis o declarație prin care declara că numele țării se va schimba în Elveția. Modificarea nu a surprins oamenii săi, deoarece acesta era numele pe care îl foloseau deja. Elveția este doar traducerea Swazilandului în limba locală, ceea ce înseamnă „pământul Swazis”. În plus, numele vechi era confuz, deoarece mulți îl confundau Elveția.

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.