5 trucuri rapide pentru a curăța rosturile dintre plăcile de gresie

5 trucuri rapide pentru a curăța rosturile dintre plăcile de gresie

5 trucuri rapide pentru a curăța rosturile dintre plăcile de gresie. Fiecare gospodină trebuie să știe asta. Este o vorbă din popor care spune că o adevărată gospodină se recunoaște prin detaliile din casa ei. Rosturile dintre plăcile de gresie este unul dintre detalii. Este de-a dreptul deranjant că o dată cu trecerea timpului acestea capătă o culoare închisă din cauza prafului, a murdăriei care cu greu se curăța din acele spații mici.

Însă, cum pentru o femeie nimic nu este imposibil, nici de această dată nu ne dăm bătute. Vă punem la dispoziție 5 trucuri pentru a curăța în profunzime aceste spații incomode.

5 trucuri rapide pentru a curăța rosturile dintre plăcile de gresie

1. Pasta de dinți

Da, da, știm! Poate fi destul de costisitor dacă spațiul este mare, dar dacă vorbim despre câteva plăci, nu e chiar o dramă. Pasta de dinți pe aplică pe rosturi cu ajutorul unei periuțe de dinți. Trebuie lăsată să acționeze timp de 2 ore. Mai apoi, toată suprafața se clătește bine cu apă rece. Las-o să se usuce bine, iar apoi șterge cu o cârpă cu curată.

Pasta de dinți acționează asupra rosturilor cum acționează și asupra dinților noștri, împiedicând depozitarea impurităților și bacteriilor care pot duce la îngălbenirea sau înnegrirea rosturilor albe. Așadar, ar fi bine ca acest ”tratament” să-l folosești doar pentru rosturile albe.

2. Oțet alb

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

Amestecăm 50 ml de oțet alb cu 30 de picături de ulei esențial de lămâie sau lavandă. Punem lichidul într-o sticlă cu pulverizator. De altfel, uleiul esențial se poate înlocui cu detergent de vase. Pulverizează amestecul și aplică-l cu o pensulă pe rosturi.

Trebuie să lăsăm să acționeze uscându-se natural. Nu necesită clătire. Din cauza oțetului se poate ca mirosul să fie foarte puternic. Din acest motiv este recomandat să țineți geamul deschis și să nu stați în apropierea încăperii măcar pentru primele 30 de minute.

3. Bicarbonat de sodiu

După cum foarte bine ne-am obișnuit, bicarbonatul de sodiu este aliatul nostru. Indiferent că vorbim despre albire, curățare sau gătit, bicarbonatul își face foarte bine treaba. Putem folosi și de această dată un amestec făcut din bicarbonat de sodiu. Trebuie să punem praful pe rosturi, peste care turnăm apă oxigenată. Lăsăm să acționeze pentru 2-3 minute, iar apoi ștergem cu ajutorul unui burete.

4. Acetonă

Dacă te-ai gândit că acetona nu face nimic altceva decât să-ți îndepărteze oja de pe unghii, ei bine aceasta acționează la fel ca în cazul oțetului. Dacă vreți să încercați această variantă va trebui să țineți geamul deschis. Și să aveți grijă ca nicio sursă de foc să nu fie împreajmă. De altfel, ar fi bine să folosiți mănuși pentru a nu vă afecta mâinile. Trebuie doar să turnați acetona pe cârpă și să frecați rosturile.

5. Zeama de lămâie

Zeama de lămâie amestecată cu sarea grunjoasă în cantități egale formează ultimul nostru truc. Trebuie să formăm o pastă omogenă, iar cu ajutorul unei periuțe sau al unei cârpe frecăm puțin rosturile, lăsănd din acest amestec pe ele. Trebuie lăsat să acționeze pentru 10 minute, iar la final clătim rosturile cu apă.

 

Lasă-ne în comentarii trucurile tale pentru a completa lista noastră! 🙂

 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.