5 ALIMENTE care îți CURĂȚĂ corpul de toxine

Trăiești sub condițiile secolului vitezei, mereu în grabă, cu prea puțin timp pentru a urma cu atenție o dietă sănătoasă. În consecință, consumi alimente care provoacă mult rău și îți afectează organele . S-ar putea să ți se pară că ritmul acesta funcționează pentru moment, dar cu siguranță o fie consecințe neplăcute.

Mai jos ai o listă cu alimentele sănătoase pe care le poți incorpora cu ușurință în dieta zilnică și care îți detoxificaă și curăță organismul de toxinele la care ești expus zilnic.

1. Sfecla roșie

Această rădăcină extrem de benefică conține fier, calciu și un tip de antioxidant numit betaină, care este un pigment de plante responsabil pentru culoarea roșie distinctivă. Betaina îmbunătățește structura celulară și repară și regenerează celulele din ficat (principalul centru de detoxifiere a organismului).

Sfat: Gătește sfecla la aburi, cu tot cu coajă pentru a păstra toate substanțele nutritive vitale. Coacerea și prăjirea sunt de asemenea opțiuni delicioase pentru un fel de mâncare. Utilizarea sfeclei crude pentru un smoothie devine de asemenea din ce în ce mai populară în întreaga lume.

2. Ceapa și usturoiul

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Ambele conțin flavonoide care ajută la producerea glutationului, unul dintre cei mai puternici antioxidanți ai ficatului. Ei stimulează ficatul pentru a produce enzime de detoxifiere care filtrează reziduurile toxice din sistemul digestiv. În plus, au puternice proprietăți antibacteriene, antiparazitare și imunosupresoare.

Sfat: Orice dietă de detoxifiere trebuie să includă aceste două ingrediente. Usturoiul crud sau prăjit  poate schimba gustul mâncării dar îți aduce și multe beneficii

3. Apă cu lămâie
Citricele sunt excelente pentru sistemul tău digestiv deoarece sunt pline de vitamina C și sunt bogate în antioxidanți. Acest compus puternic activează enzimele hepatice pentru a ajuta la transformarea toxinelor într-o formă solubilă pentru a fi ulterior eliminate mai ușor.

Sfat: Începe-ți dimineața cu un pahar de apă călduță, amestecat cu zeamă de lămâie, un vârf de sare de mare și puțin sirop de miere sau de arțar. Bea acest amestec pe stomacul gol, pentru a-ți mări nivelul de energie și pentru a obține o mai bună digestie și o piele mai catifelată.

4. Iaurtul

Iaurtul este plin de probiotice și furnizează bacterii sănătoase pentru a fortifica flora naturală a tractului, ajutând digestia și stimulând răspunsurile imune ale organismului. În principiu, iaurtul aduce bacterii bune în intestin pentru a începe digestia și te ajută să scapi de toxine.

Sfat: Evită iaurturile „fără grăsimi” sau „cu conținut scăzut de grăsimi” deoarece conțin mult zahăr.

5. Ghimbirul

Ghimbirul este un ingredient care reduce balonarea, menține colonul în stare bună și îl eliberează de deșeuri și toxine toxice. Ghimbirul ajută și îmbunătățește producția de acid , care, la rândul său, ucide paraziții și ne protejează corpul de infecții. De asemenea, fluxul sucurilor digestive face ca sistemul digestiv să fie mai eficient. Această rădăcină magică stimulează metabolismul și sprijină funcțiile hepatice.

Sfat: Există mii de moduri în care poți folosi ghimbir. Încercă ceaiul de ghimbir cu miere și lămâie sau adaugă-l la piureuri, salate, supe sau orice altceva pe care îl gătești sau coci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.