6 întrebuințări geniale ale pudrei de talc pe care nu le-ai știut

Ești unul dintre acei oameni care cred că pudra de talc este doar pentru copii și pentru a preveni transpitația picioarelor? Atunci nici nu știi ce pierzi!

Pudra de talc are o mulțime de întrebuințări care ar putea să te salveze în situații diverse, pe care probabil nu le-ai luat niciodată în considerare. Iată care sunt cele mai ingenioase utilizări ale pudrei de talc:

Dă volum genelor

1-38-2519925

Dupa ce ai pus primul strat de rimel, aplică puțină pudră pe genele tale folosind un bețișor de urechi sau o periuță curată. Adaugă al doilea strat de rimel și vei avea astfel gene mai lungi și voluminoase.

Reîmprospătează părul

3-37-2564428

Folosește acest truc atunci când părul tau este gras și nu ai timp să faci un duș. Presară puțină pudră pentru pe părul tau, masează ușor  rădăcinile și scalpul, apoi ciufulește puțin părul și piaptănă-l până când pudra nu mai este vizibilă. Acest truc te ajută să rărești spălarea părului și se menține astfel mai săntos. Cel mai bine s să-ți speli părul la 3-4 zile.

Îndepăretează petele de ulei de pe haine

4-35-6505430

FOLLOW ME

Pentru a îndepărta petele de ulei sau grăsime, presară pudră pe ambele părți ale țesături, tamponează pata și lasă pudra să absoarbă uleiul, cel puțin o oră. Spală apoi haina în mod obișnuit și vei observa că pata supărătoare a dispărut.

 

Înfrumusețează blana cățelului

8-30-2293156

Pudra de talc funcționează ca un șampon uscat și pentru cățeluși. Masează blana cu puțină pudră de talc, evitând zona ochilor. Totodată, dacă i-ai făcut baie câinelui, dar blana lui încă are un miros neplăcut, pune puțină pudră pe prosopul cu care îl ștergi. Astfel vei da un miros plăcut patrupedului și îi va face bine și la piele.

Facilitează procesul de epilare
9-26-3019453

Aplica  pudra de talc pe zona pe care dorești să o epilezi înainte de a pune ceara pe ea. Aceasta va împidica ceara să se lipsească de piele, lucru care face procesul de epilare mai puțin dureros, lasă pielea mai netedă și mai puțin iritată.

Neutralizează mirosurile neplăcute

10-21-2306823

Poți utiliza pudra de talc pentru a elimina mirosurile neplăcute provocate de animale de companie de pe covoare și mobilierul din tapițerie. Presară puțină pudră pe zona murdară, las-o să acționeze o oră, apoi aspiră zona și curăță cu o perie umedă.

sursa foto: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.