6 lucruri pe care trebuie să le încerci dacă îți dorești să slăbești


Numărul de cazuri de obezitate din lume a crescut de 3 ori între 1975 și 2017. Există aproximativ 1,9 miliarde de adulți supraponderali; 650 de milioane dintre ei sunt obezi. Pentru a fi sănătos în zilele noastre, e nevoie de mult timp și efort. Din păcate, puțin își permit aceste lucruri.

Iată câteva soluții care te vor ajuta să îți oprimizezi regimul pentru a rămâne sănătos și a scădea în greuatate:

1. Pregătește-ți corpul înainte de a mânca.

Un studiu recent arată că dacă mănânci un castron de supă înainte de o masă principală, îți vei menține apetitul. O posibilă explicație este că, așteptând ca supa să se răcească, mănânci încet, iar creierul, hormonii și stomacul primesc timp pentru a realiza „senzația de sațietate”.


2. Adăugă condimente la masă.

Îți place mâncarea condimentată? Dacă răspunsul este da, atunci avem o veste bună pentru tine: alimentele picante accelerează metabolismul cu 8%, crescând astfel rata de ardere a caloriilor.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Mănâncă gustări sănătoase

Mănâncă mai mult, dar nu în timpul mesei principale. În procesul de scădere a greutății, avem tendința de a mări intervalul de așteptare între mese. Să aștepți până când îți este foarte foame înainte să mănânci nu e o soluție foarte bună și vei ajunge să mănânci mai repde și mai mult.

Ține aproape de tine câteva gustări sănătoase pe care să le poți mânca la câteva ore, cum ar fi semințe, migdale, mere, biscuiți întregi, brânză cu conținut scăzut de grăsimi.

4. Odihnește-te

Odihnă este foarte importantă pentru corpul nostru pentru ca acesta să funcționeze la capacitate  normală.

5. Încearcă să nu mai faci mai multe lucruri în același timp

Când faci multe lucruri în același timp, creierul tău nu se concentrează pe un singur lucru și „sare” de la un gând la altul, inclusiv câne  vorba de alimente și procesul de a mânca.

6. Mânâncă alături de cineva

Singuri mâncăm cu 30% mai puțin decât atunci când suntem în prezența altei persoane. Atunci când luăm cina cu 3-4 prieteni consumi de 2 ori mai multă mâncare decât ai mânca pe cont propriu. Concluzia, încearcă să mănânci mesele principale atunci când ești singur/ă.


0 comentarii pe “6 lucruri pe care trebuie să le încerci dacă îți dorești să slăbești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.