6 lucruri pe care trebuie să le încerci dacă îți dorești să slăbești

Numărul de cazuri de obezitate din lume a crescut de 3 ori între 1975 și 2017. Există aproximativ 1,9 miliarde de adulți supraponderali; 650 de milioane dintre ei sunt obezi. Pentru a fi sănătos în zilele noastre, e nevoie de mult timp și efort. Din păcate, puțin își permit aceste lucruri.

Iată câteva soluții care te vor ajuta să îți oprimizezi regimul pentru a rămâne sănătos și a scădea în greuatate:

1. Pregătește-ți corpul înainte de a mânca.

Un studiu recent arată că dacă mănânci un castron de supă înainte de o masă principală, îți vei menține apetitul. O posibilă explicație este că, așteptând ca supa să se răcească, mănânci încet, iar creierul, hormonii și stomacul primesc timp pentru a realiza „senzația de sațietate”.

2. Adăugă condimente la masă.

Îți place mâncarea condimentată? Dacă răspunsul este da, atunci avem o veste bună pentru tine: alimentele picante accelerează metabolismul cu 8%, crescând astfel rata de ardere a caloriilor.

FOLLOW ME

3. Mănâncă gustări sănătoase

Mănâncă mai mult, dar nu în timpul mesei principale. În procesul de scădere a greutății, avem tendința de a mări intervalul de așteptare între mese. Să aștepți până când îți este foarte foame înainte să mănânci nu e o soluție foarte bună și vei ajunge să mănânci mai repde și mai mult.

Ține aproape de tine câteva gustări sănătoase pe care să le poți mânca la câteva ore, cum ar fi semințe, migdale, mere, biscuiți întregi, brânză cu conținut scăzut de grăsimi.

4. Odihnește-te

Odihnă este foarte importantă pentru corpul nostru pentru ca acesta să funcționeze la capacitate  normală.

5. Încearcă să nu mai faci mai multe lucruri în același timp

Când faci multe lucruri în același timp, creierul tău nu se concentrează pe un singur lucru și „sare” de la un gând la altul, inclusiv câne  vorba de alimente și procesul de a mânca.

6. Mânâncă alături de cineva

Singuri mâncăm cu 30% mai puțin decât atunci când suntem în prezența altei persoane. Atunci când luăm cina cu 3-4 prieteni consumi de 2 ori mai multă mâncare decât ai mânca pe cont propriu. Concluzia, încearcă să mănânci mesele principale atunci când ești singur/ă.

0 comentarii pe “6 lucruri pe care trebuie să le încerci dacă îți dorești să slăbești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.