#TIPS&TRICKS

6 trucuri pentru a face IMPRESIE BUNĂ

Scris de Ela la 12 decembrie 2016

Cu toţii am prefera să fim judecaţi după abilităţile şi cunoştinţele noastre şi nu după ce pare că suntem. Sunt necesare însă doar câteva secunde pentru ca cineva să ne evalueze la prima întâlnire. De aceea să faci o impresie bună e atât de important – pentru că nu vei mai avea a doua șansă.

Înfățișarea poate avea un efect serios asupra obținerii succesului, așa că iată 6 trucuri pe care ar trebui să le iei în considerare:

Publicitate

1. Atitudinea


Fii conștientă de comunicarea non-verbală, de expresiile faciale, de limbajul corpului – acestea cântăresc de patru ori mai greu decât cuvintele. Nu subestima puterea unui zâmbet sincer.

2. Proxemica

Publicitate

Proxemica este studiul felului în care folosim spațiul atunci când comunicăm. E ceva foarte important la interviuri. Când ți se oferă un loc, stai drept și confortabil, dar nu te înclina prea mult în față sau în spate. Încearcă să nu-ți încrucișezi mâinile și picioarele, pentru că asta te poate face să pari în defensivă.

3. Îmbrăcămintea

Hainele ar trebui să fie în concordanță cu vorbele și comportamentul tău. Dacă vrei să faci o primă impresie bună, asigură-te că hainele tale sunt curate, că ți se potrivesc și că sunt potrivite pentru situație.

Publicitate

4. Accesoriile

Mai puțin înseamnă mai mult. Să ai bijuterii simple – accesoriile ar trebui să adauge ceva la ținută, nu să distragă atenția de la ea. Și pantofii joacă un rol important, așa că asigură-te că arată perfect.

5. Părul

Părul poate contribui la imaginea ta sau o poate strica de tot. Asigură-te că este curat și îngrijit – la fel și unghiile.

6. Machiajul

Machiajul te poate face să arăți mai puternică și mai încrezătoare, dar ar trebui să îl alegi în funcție de ocazie pentru a te asigura că lași impresia corectă.
Nu purta machiaj în exces la un interviú. Alege unul ușor și natural care îți evidențiază trăsăturile și fumusețea naturală.

Ține minte că modul în care te prezinți e strâns legat de modul în care ești percepută.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--