7 FIRME care au SECRETE pe care nu ar vrea să le descoperi

Multe branduri și companii de care ai auzit, nu au avut mereu responsabilitate socială. Și dacă de multe ori te simți păcălit de prețuri, oferte sau calitatea produselor lor, uite câteva secrete ale unor branduri importante care te vor șoca:

1. DuPont

O companie chimică industrială a produs aproape teflon până în 1950. Dar în 1951 au cumpărat acidul perfluorooctanoic (PFOA). DuPont a folosit această substanță chimică care a îmbunătățit procesul și a mărit profitul.  Fiindcă rămâne în mediul înconjurător pentru o perioadă foarte lungă de timp, a provocat multe boli de sănătate, cum ar fi cancerul. Agenția pentru Protecția Mediului a amendat compania DuPont cu 16,5 milioane de dolari pentru că a ascuns informațiile privind efectele asupra sănătății. Membrii personalului au fost, de asemenea, afectați. În 2015, DuPont a pierdut cazul cu o doamnă care a susținut că are cancer renal datorită utilizăriilor defectuoase a acidului.

2. IBM

În 2001, Edwin Black a publicat o carte în care a dezvăluit rolul IBM în Holocaust. El a susținut că mașina Hollerith a IBM, care crea cartele codate, a ajutat la uciderea evreilor în Europa. Aceste carduri au fost concepute de către inginerii IBM pentru a capta informații și pentru a colecta informații pentru naziști.

3. Chiquita

FOLLOW ME

Angajații lor au fost uciși de armata columbiană; se presupune că până la 3000 de persoane ar fi fost fi ucise. De asemenea, au fost amendați recent pentru finanțarea organizațiilor teroriste din Columbia.

 

4. Bayer

În anii 50, Bayer, o  companie farmaceutică, a creat medicamente pentru a ajuta la coagularea sângelui la pacienții hemofilici. Aceștia au utilizat de asemenea medicamente care implicau o injecție făcută din plasmă de sânge donată, care a fost luată înainte de testarea HIV. Ca rezultat, în SUA s-au dezvoltat peste 8000 de cazuri de AID.

Ei au continuat să vândă acest stoc mare de medicamente vechi cu bună știință în Hong Kong, Taiwan și în multe țări și au făcut milioane. De asemenea, au plătit 660 de milioane de dolari pentru soluționarea cazurilor cu peste 6000 de persoane infectate.

5. Exxon Mobil

O corporație multinațională de petrol și gaze din Aceh, Indonezia, au fost de partea guvernului în conflictul dintre dorința Acehului local de independență și guvernul militarist. Astfel, în 1998, ei au fost acuzați de furnizarea carburanților pentru buldozerele și mașinile militarilor și a început să plătească bani militarilor pentru a se proteja de militanții locali.

6. Walmart

În 2012, 111 angajați ai Walmart au fost uciși într-un incendiu din Bangladesh. Angajații Walmart erau minori. Walmart a plătit autorităție ca să țină seretă această situație.

7. Coca-Cola

Un jurnalist de investigație, Michael Blanding, a descoperit adevărul despre Coca-Cola în India. Războaiele s-au desfășurat între comunitățile locale și fabricile de îmbuteliere Coca-Cola. Sticlele de Coca-Cola erau, de asemenea, contaminate cu pesticide. El a mai spus că rezervele de apă din trei orașe au secat după ce fabricile Coca-Cola au fost deschise acolo

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.