7 GREȘELI de igienă personală pe care le faci și TU

Regulile de igienă și îngrijire personală nu sunt atât de dificile, dar uneori tot mai facem greșeli. Acestea ne pot afecta nu numai frumusețea, ci și sănătatea. Iată câteva dintre cele mai obișnuite greșeli și cum ai putea să le eviți:

7. Îți acoperi cu mâna gura atunci când strănuți


Atunci când îți acoperi gura cu mâna, când strănuți sau tușești, ajuți germenii să-ți ajungă pe față. Rezultatele: erupții, piele înroșită. E deosebit de periculos mai ales în cazul bolilor infecțioase, deoarece atingerea în zona ochilor ți-ar putea cauza inflamarea pleoapelor. Acoperă-ți gura cu un șervețel de hârtie de unică folosință. Dacă nu ai unul, folosește-ți cotul.

6. Tăiatul unghiilor

Dacă îți tai unghiile cu unghiera, structura acestora se va deforma și vor începe să se exfolieze și să se rupă. Dacă trebuie să îți tai unghiile lungi, nu le tăia până la capăt – folosește o pilă. Dacă unghiile sunt mai scurte, doar pilește-le.

5. Aplici dermatograf pe linia interioară a genelor

FOLLOW ME

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 3702060246685788


Vârful creionului și mai ales peria unui dermatograf lichid sunt pline de bacterii care pot cauza o infecție dacă reușesc să ajungă în mucoasa ochiului. În contact cu lacrimile, dermatograful creează condițiile favorabile pentru înmulțirea lor. Dacă vrei să-ți accentuezi pleoapa inferioară, folosește fard de pleoape – aplică-l la o distanță mică de linia genelor.

4. Scobitul în nas

Pe degetul tău există germeni care ți-ar putea cauza o infecție dacă ajung în interiorul nasului tău. Pericolul e mai mare dacă ai nasul înfundat, deoarece infecția s-ar putea răspândi din cavitatea nazală către sinusuri și ai putea face sinuzită. Spală-ți nasul cu apă sau folosește un dispozitiv special.

3. Folosirea zilnică a gelului de duș

Pe pielea noastră există bacterii benefice care o protejează de infecții și îi mențin nivelul natural de hidratare. Folosirea zilnică a gelului de duș distruge această barieră. Corpul devine mai susceptibil la diverse boli, iar pielea mai uscată, ceea ce poate duce la eczema. Ar trebui să te speli în fiecare zi cu săpun și gel numai pe mâini, la subraț și în zona genitală. Pentru alte zone ale corpului folosește gel de duș o dat la două zile.

2. Prea multă pastă de dinți


Dacă folosești prea multă pastă de dinți, periuța va aluneca peste dinți, nu îi va curăța, așa că periajul nu va mai fi de bună calitate. Cantitatea recomandată de pastă de dinți pentru adulți e de mărimea unui bob de mazăre, iar pentru copii de mărimea unui bob de orez.

1. Prea mult balsam de păr

Balsamul de păr are o textură densă datorită unor compuși care fac părul fin și strălucitor. Dacă aplici prea mult, părul tău se va murdări mai repede, deoarece porii se închid și se acumulează grăsime. Aplică o cantitate de balsam de mărimea unei monede mici, numai pe vârfurile uscate și despicate,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.