Cum te ajută călătoriile în dezvoltarea personală

Pentru mine, o călătorie înseamnă vacanță, înseamnă relaxare, înseamnă timp petrecut cu familia și prietenii mei. Obișnuim să plecăm de patru ori pe an: de două ori cu copiii și de două ori singuri.

Atunci când plec cu copiii, încerc să aleg destinații de relaxare,  pentru că am impresia că încă sunt prea mici ca să priceapă istoria și povestea locului în care mergem.
Îmi aduc aminte că eu și sora mea am început să ne plimbăm cu părinții nostri undeva prin clasa a 6-a sau a 7-a. Am fost în Spania și am străbătut 3.000 de km în vreo 2 săptămâni. Nu-mi aduc aminte multe lucruri de atunci, iar muzeele nu se numărau printre pasiunile mele și ale surorii mele. Preferam să ne jucăm și nu știam cum să facem să plecăm mai repede de acolo.
Acum regret, deși la momentul acela cred că eram prea mică ca să pricep istoria locurilor, așa că nu o să încerc să-i oblig nici pe copiii mei. Am totuși impresia că, în ultima vacanță în care am fost cu ei, în Dubai, au fost destul de intersați și fascinați de unele lucruri, precum de ce Burj Khalifa este cel mai mare turn din lume, de ce dubaiezii au vrut să contruiască un asemenea oraș si cum de au putut realiza atat de multe lucruri în doar 50 de ani. M-am bucurat să pot să le dau toate aceste răspunsuri. Alesia este fascinată de Dubai, ar vrea să se mute acolo pentru că au soare și piscine. 🙂
img-20151025-wa0053-8433116
 
Deși cred că un copil se poate dezvolta prin călătorii, abia prin adolescență cred că devin mai interesați să descopere culturi noi. La vârsta pe care o au ei acum, le putem arăta doar lucrurile care îi fascinează, precum Aqualand, Disneyland, sau destinație cu apă, soare și mare. Mi-ar placea însă ca de anul viitor să încep să îi plimb prin țară. Alex a fost anul trecut într-o excursie la Viscri și fost foarte impresionat de acel loc și de ce activități aveau oamenii de acolo.  Mi-ar placea mult să ne plimbăm prin țară și cred că pe copii i-ar ajuta foarte mult acest lucru. 

Întotdeauna învăț câte ceva, căci atunci când plec într-un loc nou iau ghidul cu mine și citesc pe avion, pentru că îmi place să merg cu lecțiile gta învățate. Citesc lucruri despre destinația respectivă, pentru ce e renumită, care sunt cele mai căutate vestigii pe care trebuie să le vizitez. 

Îmi place să învăț de la celelate popoare tot ce se poate în călătoriile mele. De exemplu, mi s-a părut că în America oamenii sunt mult mai relaxați. Îmi place mult naturalețea lor, că  nu sunt stresați și că totul se mișcă cu viteza întâi. Noi trăim într-un ritm nebun, iar ei au învățat să trăiască altfel. E minunat să descoperi alte culturi și să le înțelegi obiceiurile și mă întorc tot timpul încărcată cu energie pozitivă.

Voi care credeți că este rolul călătoriei? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.