7 GREȘELI pe care ar trebui să le eviți când îți faci POZE

Mulți oameni cred, în mod eronat, că modele profesioniste trebuie doar să fie frumoase și să se uite la camera. De fapt, atunci când vine vorba despre o poză bună pentru a ajunge pe coperta unei reviste, o mare parte din succes depinde de capacitatea modelului de a sta la poză și de a se prezenta în cel mai favorabil mod cu putință.

Trăgând cu ochii la industria modei, iată câteva sfaturi de neprețuit de la niște adevărați profesioniști care te vor ajuta să arăți cel mai bine în toate fotografiile:

1. Împinge-ți bărbia în față

Gâtul tău ar trebui să rămână vizibil în orice fotografie. Încearcă să nu-ți înclini capul în față, dacă nu vrei ca privirea ta să fie greoaie și răutăcioasă. Încearcă să-ți aduci capul doar ușor în față – poate că ți se pare o postură nenaturală, dar ea îți va face gâtul să pară mai subțire și te va face se pari mai elegantă și mai frumoasă.

2. Nu-ți încrucișa brațele

FOLLOW ME

Să-ți apleci capul fără să-ți cobori umerii nu pare foarte natural. Dacă îți încrucișezi brațele nu se va desluși nimic din silueta ta. Atunci când ești fotografiată, întoarce-ți corpul cumva într-o parte. Lasă-ți brațele în jos și depărtează-le ușor. Astfel, gâtul tău va părea mai subțire, iar formele tale vor fi bine delimitate.

3. Ai grijă la postură

Chiar și un spate ușor aplecat îți scurtează vizual gâtul și „adaugă” câțiva centimetri în plus în jurul taliei. Apropie-ți cât poți omoplații și îndreaptă-ți spatele în timp ce te înclini spre spate de la talie. Dacă stai jos, nu te sprijini de spătarul scaunului. Pentru a-ți defini mai bine conturul corpului, încearcă să stai întoarsă numai pe jumătate spre camera.

4. Schimbă unghiul

Atunci când stai cu picioarele întoarse spre camera, silueta ta poate părea greoaie și asemănătoare cu o cutie. Dacă alegi un unghi greșit, brațele și picioarele tale vor părea, de asemenea, mai scurte. Pentru a rezolva această problemă trebuie doar să te întorci puțin. Ca picioarele să nu se confunde și ca să pară mai lungi, stai cu un picior așezat ușor mai sus decât celălalt.

5. Întoarce-ți trupul

Dacă nu stai cu trupul spre camera, umerii tăi vor părea rotunzi și înguști, iar talia mare. Pe de altă parte, dacă stai cu totul spre camera, silueta ta va părea voluminoasă. Cea mai bună variantă e să stai întoarsă numai trei sferturi spre camera. Astfel, talia ta va părea mai subțire, iar bustul mai mare.

6. Ai grijă unde îți așezi mâinile

Atunci când facem poze stand jos ne întrebăm adesea unde ar trebui să ne punem mâinile. Brațele încrucișate fac o impresie urâtă, iar a-ți ține brațele libere nu pare prea natural. Forma „clepsidră” e una dintre cele mai bune opțiuni pentru a poza așezată. Stai picior peste picior și pune-ți ambele coate pe genunchiul piciorului de deasupra. Ține o mână în poziție verticală și alta în poziție orizontală. Această postură creează linii elegante care îți ecidențiază chipul și corpul.

7. Creează linii

A sta dreaptă cu mâinile pe lângă tine nu prea e o poziție fotogenică. Depărtează-ți mâinile de corp. Încearcă să le folosești pentru a crea linii drepte sau unghiuri care să-ți evidențieze formele.

Citește și: 7 SECRETE care te vor ajuta să pari mai TÂNĂRĂ în poze

Majoritatea oamenilor sunt convinși că nu arată bine în poze și, de aceea fac tot posibilul să evite să fie fotografiați. Dar puțin știu că pentru a face o poză bună este necesar să știi cum ar trebui să stai și să faci camera să te iubească.
Uite aici câteva din trucurile care te vor ajută să arăți în fiecare zi bine în față camerei:

Aproapte toată lumea are fața asimetrică. În consecință, toți ar trebui să ne găsim „cea mai bună parte’’. Este un truc simplu: decide ce parte a feței îți place mai mult și  evidențiaz-o întotdeauna când faci poze.

De obicei încercăm să părem deschis în față camerei și de aceea avem tendința să ne ridicăm ușor sprâncenele, dar acest lucru poate da senzația de ,,nesiguranță’’. Pentru a evită acest lucru, ridică-ți pleoapa inferioară ca și cum te-ai uiata la ceva în depărtare. Ridică numai ploapa inferioară, nu și sprâncenele sau orice altă parte a feței.

Un zâmbet prea larg poate avea un aspect nenatural și fals. Un zâmbet discret te poate face să arăți mai atractivă, fără a-ți scoate în evidență ridurile.

Pentru a creea un efect de față subțire, aplică două reguli simple: întoarce-ți partea „bună” a feței la 30 de grade de obiectiv și pune-ți limbă pe cerul guri .

Strângându-ți buzele te poate face să arăți complet neatrăgătoare. Vei arată mult mai bine dacă îți dezlipești puțin buzele că și cum ai vrea să săruți pe cineva.

Dacă te uiți direct în obiectiv, fața ta va părea mai mare și poți părea agresivă. Un truc folosit foarte des este să privești puțin mai sus de apărat.

Când îți faci poze din profil, trebuie întotdeauna să îți ridici bărbia. În acest fel fața ta va arată mai expresivă, gâtul mai subțire și obrajii mai ridicați.

Citește și: Cum să ieși bine în poze? Vezi ce trebuie să faci și ce faci GREȘIT!

Fotogenia este un mit și o scuză de care se agață unii oameni pentru a putea justifica faptul că nu ies bine în fotografii. Majoritatea oamenilor sunt convinși că nu arată bine în poze și, de aceea fac tot posibilul să evite să fie fotografiați. Dar puțin știu că pentru a face o poză bună este necesar să știi cum ar trebui să stai și să faci camera să te iubească.

Tot ce trebuie să faci pentru a arăta bine în poze este să cunoști regulile corecte și să le urmezi de fiecare dată:

Iată care sunt toate secretele și trucurile pe care le folosesc modelele pentru a ieși bine în poze:

#1

2-1-2156368

Poziționează-ți mâinile astfle încât acestea să pară cât mai lungi. Nu întrerupe liniile corpului.

#2

3-8100662

Dacă îți folosești mâinile, nu îți modifica trăsăturile cu ele, încearcă doar să le pui în valoare.

#3

4-2283819

Nu sta mereu perfect dreaptă asemenea unei scânduri. Încearcă să creezi niște unghiuri pe lângă corpul tău.

#4

5-6128832

Orice poziție adopți, aceasta trebuie să arate natural. Păstrează și privirea ușor nefocalizată; nu trebuie să arăți de parcă te-ai uita într-un singur punct

#5

6-4099180

Pozele cu mâinile în apropierea feței sunt foarte interesante, însă palmele trebuie să atragă atenția asupra trăsăturilor, nu să le obtureze.

#6

7-9494890

Poziția în care stai trebuie să pară mereu una deschisă și relaxată. Evită pozițiile crispate.

#7

8-5355654

Nu lăsa capul prea mult în jos, acest lucru îți va face fruntea să pară mai mare decât este.

#7

9-2806129

Nu lăsa capul nici prea mult pe spate; bărbia ta va părea mai voluminoasă decât este și trăsăturile nu se vor mai vedea. Fața ta trebuie să fie îndreptată ușor în sus, dar nu exagera.

#8

10-3361707

Încearcă să nu faci gesturi care să atragă atenția de la tine și trăsăturile tale.

#9

11-4750391 12-4285737

Poziția corpului trebuie să fie una naturală, iar liniile descrise de postura ta trebuie să fie drepte și ascendente.

foto: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.