7 GREȘELI pe care le faci dimineața din cauza cărora te ÎNGRAȘI

Dimineața stabilește starea de spirit și ritmul pentru întreaga zi, inclusiv programul de alimentație.

Am găsit dovezi științifice care sugerează faptul că obiceiurile tale de dimineața pot provoca un dezechilibru în organism, determinând câștigul kilogramelor în plus.

1. Refuzi să mănânci un mic dejun consistent

Momentul zilei în care mănânci este mai important decât ceea ce mănânci. Oamenii de stiință de la Universitatea din Tel Aviv au confirmat că înr-o dietă e necesar să ai un mic dejun consistent și o cină cât mai ușoară.

Și toate pentru că în timpul zilei intensitatea metabolismului variază. Concluzia principală a oamenilor de știință – nu îți refuza un mic dejun bogat în energie. Prânzul ar trebui să fie de dimensiuni medii, iar cina ar trebui să fie cât mai ușoară posibil.

2. Ignori posibilitatea de a ieși în soare

FOLLOW ME

Lumina soarelui arde literalmente grăsimea. Cel puțin stratul subcutanat de țesut adipos alb. Oamenii de știință de la Universitatea din Alberta din Canada au demonstrat în urma unui experiment că, sub influența spectrului particulele lipidice scad în volum, părăsesc liber celula și sunt eliminate de organism.

Această descoperire explică parțial de ce oamenii, pe timpul iernii, în timp ce se confruntă cu o lipsă de lumină solară, câștigă în greutate. Dar amintește-ți: este periculos să abuzezi de plajă.

3. Uiți de un pahar cu apă când te trezești

Un corp de adult este 55-60% apă, explică cercetătorii, astfel încât un pahar de apă după ce te trezești – un adevărat cadou. Apa accelerează metabolismul , ceea ce reduce riscul de a depozita grăsime și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

4. Nu exersezi

În plus față de avantajele evidente – arderea caloriilor, accelerarea metabolismului – activitatea fizică de dimineață reduce și apetitul! Cercetătorii de la Universitatea din Northumbria (Marea Britanie) au constatat că persoanele care fac exerciții fizice dimineața pe stomacul gol mănâncă porții de mâncare mai mici pe tot parcursul zilei.

5. Păstrezi mâncăruri delicioase pentru prânz sau pentru cină

Dacă nu poți să te abții de la dulciuri, oferă-ți această plăcere dimineața. Aceasta este o altă concluzie în urma cercetărilor oameniilor de stiință de la Universitatea din Tel Aviv, care au confirmat modificarea ratei metabolice pe tot parcursul zilei.

6. Citești știrile dimineața

Frica și iritarea cauzată de derularea știrilor de dimineață îți pot afecta sănătatea. Mai ales dacă acestui obicei i se adaugă lipsa cronică de somn. Iar problema este că stresul pe termen lung promovează transformarea celulelor stem în celulele țesutului adipos.

Oamenii de știință de la Universitatea Stanford din California (SUA) au explicat procesul: sub influența stresului, organismul produce hormoni care îl ajută să se adapteze la noile condiții. Dacă stresul este pe termen scurt, nu apare formarea unui nou țesut gras datorat celulelor stem. Dacă este prelungit, mecanismul de stocare a caloriilor este pornit. Și chiar dacă mănânci mai puțin, nu va fi posibil să pierzi în greutate până când corpul nu va ieși dintr-o situație stresantă.

7. Subestimezi ajutorul animalelor de companie

Un câine poate deveni un bun partener de alergare, și o pisică un bun partener pentru stretching sau yoga. Proprietarilor de animale le este mai ușor să-și controleze greutatea. Acest fapt este, de asemenea, confirmat de studii. În plus, petrecerea timpului alături de animalul tău de companie și îngrijirea acestuia pot da emoții pozitive, ceea ce reduce nivelul de stres.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.