#TIPS&TRICKS

7 imagini care arată cât de mult s-au schimbat FEMEILE în ultimii ani

Scris de Laura P la 20 februarie 2019

De-a lungul timpului viața femeilor s-a schimbat foarte mult din toate punctele de vedere. Și-au câștigat drepturi, au devenit mai independente, lucrează și au câștiguri substanțiale, și-au schimbat aspectul și standardele de frumusețe s-au modificat oferidu-le oportunitatea să-și exprime mai bine personalitatea.

Iată cum s-au schimbat viețile femeilor în ultimii ani:

Publicitate

1. Părul


 

Pentru foarte mult timp, femeile și-au ținut părul lung, fără să-l tundă, ca simbol al feminității. Acum fiecare femeie e liberă să decidă cum dorește să își poarte părul și ce vrea să facă.

2. Costumele de baie

Publicitate

Pe vremea în care au apărut, costumele de baie acoperau o mare parte din corp. Treptat, acestea au devenit din ce în ce mai mici, lăsând cât mai multă piele la vedere.

3. Aspectul

Înainte, aspectul natural era foarte important. Femeile își purtau părul în culoarea lui naturală și purtau haine simple. Acum, fiecare e liberă să-și aranjeze părul sub orice formă și să-l facă în orice culoare dorește.

Publicitate

4. Personalitatea

Femeile erau înainte foarte sfioase și încercau să se integreze în normele sociale. Acum libertatea de exprimare este foarte importantă și oricine poate să se comporte așa cum simte și să spună ce gândește fără să fie îngrădită de limite.

5. Drepturile

Din păcate, încă există țări în care femeile nu pot șofa sau nu au drepturi, dar pentru majoritatea femeilor lucrurilor stau mult mai bine la acest capitol.

6.Medicina

Foarte mult timp nu a existat conceptul de ecografie și mămicile nu știau ce urmează să aibă până când nu nășteau. Acum nu numai că poți afla dacă urmează să ai fetiță sau băiețel, dar știința a evoluat atât de mult încât poți face analize amănunțite care să te scutească de orice pericol.

7. Standardele de frumusețe

Au existat vremuri în care pielea bronzată era simbol al sărăciei și fetele cu tenul palid erau considerate frumoase tocmai pentru că o față neexpusă la soare reprezenta rafinament. Femeile bogate aveau întotdeauna capul acoperit și își pudrau fețele pentru a fi cât mai albe.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


One thought on "7 imagini care arată cât de mult s-au schimbat FEMEILE în ultimii ani"

  1. Mirabela Matei spune:

    Chiar asa este ! Sa schimbat in bine zic eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--