Îți periezi dinții după fiecare masă și folosești regulat ața dentară înainte de a merge la culcare, dar dacă nu acorzi câteva minute și curățării limbii, atunci igiena ta orală nu e completă. Curățarea limbii ajută la îndepărtarea celulelor moarte de piele, a bacteriilor, toxinelor, ciupercilor și resturilor de mâncare de pe limbă. În plus, ne îmbunătățește sistemul imunitar și ne ajută cu digestia.
Iată cu ce probleme te poți confrunta dacă nu îți cureți limba zilnic:
1. Respirație urât mirositoare
Aceasta este principala problemă, cauzată de acumularea de bacterii. Acestea tind să se adăpostească mai spre spatele limbii, așa că e important să te perii până acolo.
2. Probleme cu gingiile
O limbă care nu e curățată poate cauza și probleme cu gingiile. Infecțiile cu bacteri pot provoca înroșirea, umflarea și sângerarea gingiilor.
3. Papile gustative mai puțin sensibile
Atunci când nu îți perii limba, un strat urât de bacterii, particule de mâncare și celule de piele moartă (numit biofilm) îți poate acoperi papilele gustative, așa că nu vei mai putea să simți gustul alimentelor prea bine.
4. Limbă neagră
Aceasta apare atunci când suprafața limbii e plină de resturi de mâncare și băutură. Problema e însă inofensivă și va trece odată ce începi să-ți cureți limba cum trebuie.
FOLLOW ME

Am plecat spre casă și am timp să răspund la întrebările pe care le-am primit de la voi legate de vacanța noastră în Bulgaria: 📍Unde este locația în care am fost? Obzor, Bulgaria. Am fost cazați la Reina del Mar. 💰Cât a costat vacanța noastră? Prețul depinde de perioadă, de numărul de persoane și de camera aleasă. Vă las aici un link pentru a face o simulare și a vedea cât costă 👉https://bit.ly/3OiLVux 🗺 Unde am făcut rezervarea, pe booking sau prin agenție? Mergeți pe mâna agenției, prețurile sunt mai mici decât pe booking. Noi am apelat la @travelplanner.ro, unde găsiți și oferte de până la 30% reducere, până pe 17. Noi mai venim o tură și în august. 🍝 Cum este mâncarea? Aș spune că este pentru toate gusturile. Sunt multe restaurante în complex și ai de unde alege: steak house, italian, pește. Poți alege între á la carte sau autoservire. Pentru bebeluși există borcănele cu mâncărică bio. 🍹Băutura este inclusă? Da, inclusiv alcoolul. Pe plajă găsești baruri din care poți servi ce vrei, în cameră mini barul este gratis și se reaprovizionează în fiecare zi. 👩👧👧Este o destinație potrivită pentru copii? Clar, da! Cred că este cea mai kids friendly locație în care am fost: locuri de joacă atât în exterior cât și în interior, piscine cu apă mică și jucării pentru copii, entertaineri care îi țin ocupați și spectacole pentru cei mici, seara. Sunt foarte mulți copii, iar Alesia a avut cu cine să se joace în aceste zile. Chiar și Nicho și-a făcut prieteni pe plajă. Au fost atât de ocupați, încât nu am o poză cu amândoi😂 🧹 Este curat? Este foarte, foarte curat, peste tot! Și eu chiar am o obsesie cu asta🤭 💰Cât am mai plătit extra? Dacă nu duci copiii la magazinul cu jucării, nu ai pe ce cheltui bani! Totul, totul, totul este inclus! Noi am fost foarte mulțumiți de experiență și abia așteptăm să revenim.

SALVEAZĂ POSTAREA 3 lucruri pe care să le spui în loc de „nu mai fi supărat” 🌤️ Sunt aici pentru tine, oricând ești pregătit să vorbești.
🌤️ E ceva cu care te pot ajuta?
🌤️ O să fiu pe aproape, să mă poți găsi ușor atunci când ai nevoie. De foarte multe ori ne este greu să înțelegem sentimentele celorlalți și avem tendința să reacționăm în două feluri în situația în care cineva apropiat nouă este supărat: ❌ „hai, lasă că o să treacă”
❌ „alții au pățit și mai rău și n-au murit” Poate că ambele afirmații sunt adevărate, însă pentru o persoană care suferă nu sunt deloc de ajutor. Ba mai mult, s-ar putea simți judecată sau neînțeleasă. Toate trec, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne dăm voie să simțim, să plângem ori să ne descărcăm. Data viitoare când cineva apropiat ție trece printr-o perioadă mai grea, arată-i empatie, încearcă să îl înțelegi și stai aproape de el până când totul o să fie din nou bine, fără să-i spui asta.
5. Creșterea drojdiei
Drojdia care crește pe limbă se poate răspândi și la gingii și dinți. Da, bacteriile și drojdia care se acumulează în gura ta pot cauza probleme dentale și orale severe, precum gingivita sau inflamarea gingiilor.
6. Căderea dinților
Dacă nu-ți cureți limba, giingile tale vor fi slăbite și sensibile la atacul bacteriilor. Pe termen lung, asta ar putea să-ți afecteze dinții – s-ar putea să înceapă să-ți cadă. Dacă nu vrei să se întâmple asta, nu uita să-ți cureți limba și nu-ți peria dinții prea mult timp.
7. Boală parodontală
Bacteriile de pe limbă care pot ajunge pe dinți pot cauza boala parodontală, care e destul de înfricoșătoare – infecții, inflamații, căderea dințior, risc de avort spontan, atac cerebral sau infarct.