7 lucruri pe care trebuie să le facă o femeie gravidă înainte să nască

Când eşti însărcinată, trebuie să faci o mulţime de lucruri ca să te pregăteşti pentru venirea pe lume a bebeluşului. Site-urile și cărțile îți dau o mulțime de sfaturi – unele absolut inutile, iar altele care te pot stresa. De asemenea, magazinele te încurajează să cumperi o grămadă de lucruri necesare copilului, pe care ar trebui să le depozitezi într-o nouă casă.

Cu atâtea lucruri pe listă, e greu să știi care sunt chiar importante și care nu. Iată ce ar trebui să faci cu siguranță până sosește bebelușul:

1. Stai în liniște deplină

Fără plâns, fără mașini zgomotoase, fără cutiuțe muzicale ce cântă la nesfârșit aceeași melodie enervantă, fără jucării pe baterie, fără CD-uri, fără Elmo, fără țipete. Liniște.

2. Fă cele mai lungi dușuri din istoria omenirii

Folosește masca aceea de păr pe care ai aplicat-o doar o dată, fiindcă trebuie să o lași 45 de minute. Epilează-te cu foarte mare grijă. După ce se naște copilul, te vei bucura de un duș de 10 minute ca de o excursie pe o insulă exotică.

FOLLOW ME

3. Citește o carte

Nu una despre sarcină, ci una cu acțiune și personaje, pentru care trebuie să fii trează și coerentă ca să înțelegi ce se întâmplă. Mergi chiar acum și alege o carte, fiindcă nu vei mai putea citi nimic de genul timp de vreun an după ce apare copilul.

4. Trage un pui de somn

Nu cred că e necesară vreo explicație.

5. Adună toate lucrurile din casă care se pot sparge sau îi pot face rău micuțului

Unele dintre cele mai drăguțe lucruri ale tale vor fi stricate. Nu te gândi că dacă le păstrezi la înnălțime vor fi în siguranță.

6. Vorbește mult la telefon despre… nimic

Când va veni copilul, vei avea multe lucruri de spus, dar nu vei mai avea timp, cel puțin nu încă doi ani de-atunci încolo.

7. Du-te undeva. Chiar acum

Serios, ia-ți cheile și portofelul și du-te undeva. Oriunde. Nu contează. Important e să te mai bucuri de o plecare pe nepusă masă, fără vreo pregătire. Îți vei mulțumi mai târziu.

 

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.