Se știe că majoritatea celebrităților nu ies tocmai cu oameni „obișnuiți”, dar un anumit bărbat vrea să fie excepția. Faceți cunoștință cu Robert Van Impe, cunoscut și sub numele de Average Bob, un tip care se descrie ca „mediocru” – dar care nu e deloc mediocru atunci când vine vorba de modificarea imaginilor în Photoshop.
Deși e clar că Robert Van Impe își editează astfel fotografiile numai ca să se distreze, există o tulburare psihologică serioasă legată de acest lucru.
Sindromul venerării celebrităților a fost descrisă ca o tulburare obsesiv comportamentală în care o persoană devine foarte interesată (adică obsedată) de detaliile vieții personale ale unei celebritți. Orice persoană care e în lumina reflectoarelor poate să fie obiectul obsesiei cuiva (autori, politicieni, jurnaliști), dar cercetările arată că e vorba mai ales de persoane din lumea televiziunii, a filmului sau a muzicii pop.
Printre oamenii de știință, termenul de „venerare a celebrităților” a fost folosit pentru prima dată de Dr. Lynn McCutcheon și de colegii săi, la începutul anilor 2000. Venerarea celebrităților are trei dimensiuni: ele formează un continuu și sunt numite: distracție socială, intensitate personală și graniță patologică.
Dimensiunea distracției sociale are legătură cu faptul că indivizii sunt atrași de celebritți datorită abilității acestora din urmă de a distra și de a deveni subiect de conversație cu persoane interesate de mondenități.
Dimensiunea intensității personale se referă la indivizii care au sentimente intense și compulsive pentru o celebritate.
Dimensiunea de graniță patologică se referă la indivizii care prezintă un comportament incontrolabil și au fantezii cu celebritățile.
FOLLOW ME

Am plecat spre casă și am timp să răspund la întrebările pe care le-am primit de la voi legate de vacanța noastră în Bulgaria: 📍Unde este locația în care am fost? Obzor, Bulgaria. Am fost cazați la Reina del Mar. 💰Cât a costat vacanța noastră? Prețul depinde de perioadă, de numărul de persoane și de camera aleasă. Vă las aici un link pentru a face o simulare și a vedea cât costă 👉https://bit.ly/3OiLVux 🗺 Unde am făcut rezervarea, pe booking sau prin agenție? Mergeți pe mâna agenției, prețurile sunt mai mici decât pe booking. Noi am apelat la @travelplanner.ro, unde găsiți și oferte de până la 30% reducere, până pe 17. Noi mai venim o tură și în august. 🍝 Cum este mâncarea? Aș spune că este pentru toate gusturile. Sunt multe restaurante în complex și ai de unde alege: steak house, italian, pește. Poți alege între á la carte sau autoservire. Pentru bebeluși există borcănele cu mâncărică bio. 🍹Băutura este inclusă? Da, inclusiv alcoolul. Pe plajă găsești baruri din care poți servi ce vrei, în cameră mini barul este gratis și se reaprovizionează în fiecare zi. 👩👧👧Este o destinație potrivită pentru copii? Clar, da! Cred că este cea mai kids friendly locație în care am fost: locuri de joacă atât în exterior cât și în interior, piscine cu apă mică și jucării pentru copii, entertaineri care îi țin ocupați și spectacole pentru cei mici, seara. Sunt foarte mulți copii, iar Alesia a avut cu cine să se joace în aceste zile. Chiar și Nicho și-a făcut prieteni pe plajă. Au fost atât de ocupați, încât nu am o poză cu amândoi😂 🧹 Este curat? Este foarte, foarte curat, peste tot! Și eu chiar am o obsesie cu asta🤭 💰Cât am mai plătit extra? Dacă nu duci copiii la magazinul cu jucării, nu ai pe ce cheltui bani! Totul, totul, totul este inclus! Noi am fost foarte mulțumiți de experiență și abia așteptăm să revenim.

SALVEAZĂ POSTAREA 3 lucruri pe care să le spui în loc de „nu mai fi supărat” 🌤️ Sunt aici pentru tine, oricând ești pregătit să vorbești.
🌤️ E ceva cu care te pot ajuta?
🌤️ O să fiu pe aproape, să mă poți găsi ușor atunci când ai nevoie. De foarte multe ori ne este greu să înțelegem sentimentele celorlalți și avem tendința să reacționăm în două feluri în situația în care cineva apropiat nouă este supărat: ❌ „hai, lasă că o să treacă”
❌ „alții au pățit și mai rău și n-au murit” Poate că ambele afirmații sunt adevărate, însă pentru o persoană care suferă nu sunt deloc de ajutor. Ba mai mult, s-ar putea simți judecată sau neînțeleasă. Toate trec, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne dăm voie să simțim, să plângem ori să ne descărcăm. Data viitoare când cineva apropiat ție trece printr-o perioadă mai grea, arată-i empatie, încearcă să îl înțelegi și stai aproape de el până când totul o să fie din nou bine, fără să-i spui asta.

Cum ne antrenăm mintea să se elibereze de griji? ⛅️ atunci când ceva te îngrijorează, evaluează-ți nivelul de teamă: desenează o linie și noteaz-o la un capăt cu zero și la celălalt cu zece. Care e cel mai rău lucru la care te poți gândi? Poate un accident în urma căruia rămâi paralizat sau pierderea unei persoane dragi. Pune asta în dreptul cifrei zece. Acum compară teama din prezent cu aceea. Simplul fapt că faci asta îți oferă un simț al măsurii. Când simțit că te sufocă teama, clasific-o. Unde se încadrează în comparația cu un eveniment cu adevărat înspăimântător?” - exercițiu din cartea Gândește ca un călugăr 🌥 meditează și încearcă să permiți gândurilor tale să fie înconjurate de calm, pace și liniște ⛅️ fă exerciții de respirație: inspiră profund 4 secunde, ține 4 secunde, expiră 4 secunde ⛅️ ține un jurnal de recunoștință (în felul acesta, odată ce începi să vezi lucrurile pentru care merită să fii recunoscător, creierul tău începe să caute și mai multe astfel de lucruri) Dacă îți place postarea mea, nu uita să îi oferi o ❤️, să o împărtășești cu un prieten pe care crezi că l-ar ajuta 🤗 și să îi dai SAVE pentru a putea reveni mai ușor la ea atunci când dorești.✨ Cu grijă,
Ela
Au fost publicate numeroase lucrări despre venerarea celebrităților care arată că există o corelație între aspectele patologice ale acestei tulburări și sănătatea mintală slabă (venerarea celebrităților apre, de pildă, la persoane cu anxietate ridicată, depresie, niveluri de stres ridicate, boală, stimă de sine scăzută). Majoritatea cercetărilor în acest domeniu au fost efectuate pe adulți. Cu toate acestea, studiile referitoare la imaginea corporală au inclus și adolescenți și au arătat că în rândul adolescenților (cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani) există o legătură între venerarea celebrităților și imaginea corporală. De asemenea, cei mai obsedați de celebrități au niveluri înalte de disociere și fantezie.
Datele de la un sondaj de 3.000 de persoane au arătat că aproximativ 1% prezintă tendințe obsesionale. Aproximativ 10% din oameni (care tind să fie nevrotici) au manifestat un interes intens față de celebrități. Aproximativ 14% au spus că fac un efort deosebit pentru a citi despre celebritatea lor favorită și pentru a socializa cu oameni care au același interes. Restul de 75% din populație nu are niciun interes pentru viața celebrităților. În general, majoritatea oamenilor au o celebritate preferată, dar nu spune că citesc despre ea sau că se gândesc mereu la ea.
Comedianul și artistul digital care deține o diplomă de masterat în marketing la Universitatea Coventry și lucrează ca un fel de jurnalist pentru revista de comedie belgiană Humo a postat câteva fotografii care „înfățișează” întâlnirile sale cu celebritățile – și par foarte convingătoare. Iată câteva dintre acestea:
#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7
