7 trucuri de MATEMATICĂ pe care ți-ai dori să le fi știut dintotdeauna!!!

 

Cele mai simple modalități de a învăța matematică, e prin trucuri și jocuri. De aceea copiilor le este foarte ușor să învețe atunci când sunt mici. Iată câteva TRUCURI de MATEMATICĂ care îi ajută pe copii să simplifice procesul de învățare, dar și câteva tehnici prin care poți face matematica mai ușor de înțeles chiar și pentru tine:

Trucuri pentru copii

1. Joacă-te cu el

Fie că e vorba de jocuri de cărți de bătrâni și jocuri de societate, un puzzle sau ceva mai complicat, mulți copii sunt atrași în activități practice, când există un element de concurență cu un părinte sau un frate. Așa că nu te plânge mereu de oboseală, sau nu îi spune că jocul este doar pentru copii. Intră în joc cu el, și pe măsură ce vă jucați, stimulează competitivitatea, iar el va deveni din ce în ce mai interesat și își va atrena și mintea.

2. Lasă ecranul să lucreze pentru tine

Știi deja cât de mult le plac copiilor dispozitivele lor și că există tone de aplicații și jocuri care ajută la întărirea și predarea conceptelor de matematică.Există mai multe aplicații care pot ajuta. Încearcă să joci împreună cu ei și să alegi o aplicație competitivă și cât se poate de distractivă.

FOLLOW ME

3. Arată-i că e relevant

Copiii vor să se oprească dintr-o acțiune atunci când nu văd un scop pentru ceea ce învață, deci este important să le arăți în mod constant modul în care matematica este utilă în viața reală. Implicați-i în activități cum ar fi gătitul și coacerea , calculându-ți timpul, verificând temperatura și utilizând banii. Cei mici pot sorta monede, iar cei mai în vârstă ajută la estimarea facturii de la supermarket în timp ce faci cumpărăturile.

4. Ai grijă ce vorbești

De fiecare dată cânt încerci să îi fi de ajutor copilului, îți pot scăpa fraze ca: „Nu am fost niciodată bun la matematică”, sau „Ia-te după mine”. În schimb, încearcă să încurajezi copiii să îmbrățișeze provocările și să vadă distracția în stimularea intelectuală.
Lui deja i se pare că matematica e grea, dacă și tu te plângi de asta, va deveni un coșmare pentru cel mic . El nu va mai fi motivat să o învețe, dacă nici părinții lui nu s-au descurcat niciodată cu matematica și totuși, asta nu i-a împiedicat să își trăiască viața.

5. Accesează una dintre cele mai bune surse pe care le ai : profesorul copilului tău

Multe dintre culegerile de matematică pe care copii le folosesc la școală au sugestii pentru jocuri și idei care pot fi trimise și acasă; dar de multe ori rămân la școală trec pentru că profesorii nu vor să copleșească familiile. Dacă dorești să utilizezi ceva pentru a consolida ceea ce copilul învață în prezent la școală, nu ezita să întrebi profesorul dacă are idei. El va fi cu siguranță mai mult decât fericit să împrumute materiale părinților, iar efortul tău de a-l învăța matematică pe cel mic va scădea considerabil.

6. Conectează matematica cu literatura

Dacă cititorul tău avid este un matematician reluctant, literatura poate îi pote fi o o sursă de inspirație. Cărțile lui Greg Tang sunt foarte populare și există cărți ilustrate și texte realiste pentru a prezenta multe concepte matematice diferite.

 

Iată și câteva trucuri simple care te vor ajuta să înelegi matematica mai ușor:

1. Multiplicarea numerelor mari în minte

1-8-600x600-7740101

*Nu funcționează cu orice nr.

Funcționează numai

2. Cum să înveți mai ușor tabla înmulțirii cu 9

2-7-600x600-1969195

3. Metoda fluture pentru adăugarea și scăderea fracțiilor

3-7-600x600-9853668

4. Înmulțirea cu 11 (exemplu: 11 × 32)

4-8-600x600-7087548

5. Memorarea lui Pi

Ca să ții minte primele 7 cifre din valoarea lui Pi numără literele cuvintelor din propoziția „How I wish I could calculate Pi” – 3,141592

6. Înmulțirea cu 6, 7, 8 și 9 folosind doar mâinile

5-7-320x600-6063187

7. Găsirea procentului unui număr

Când vrei să calculezi procentul dintr-un nr (de exemplu 40% din 300) împarte fiecare nr la 10 (4,30) și apoi înmulțește-le ( rezultă că 40% din 300=120)

 

sursa trucuri: brightside.me

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.