8 DETALII care fac DIFERENȚA între o casă FRUMOASĂ și una BANALĂ

Cu siguranță, multora le place simplitatea, frumusețea și confortul interioarelor scandinave. Cea mai vie varianta a acestui stil este interiorul IKEA. Iată câteva regulile de bază care ghidează compania atunci când își creează capodoperele interioare.

8. Tinde către minimalism

Înainte de a începe decorarea unei încăperi, ia în considerare proporțiile sale și funcționalitatea dorită. Cu mai puține lucruri este mult mai ușor de menținut ordinea, iar casa are mai mult spațiu liber, făcând-o să pară aerisită și confortabilă. Încearcă să acorzi prioritate mobilierului plat și multifuncțional. De exemplu, masa de lângă pat și canapeaua pot fi de asemenea folosite ca mobilier suplimentar pentru ședere. Este important să poți să creezi un sentiment de armonie și de confort, astfel încât o persoană să se bucure de faptul că se află acolo.

7. Iluminatul natural joacă un rol important în interior

Încearcă să profiți cât mai mult de lumina naturală a camerei. Alegerea lămpilor și capacitatea de iluminare afectează puternic percepția casei. Utilizează iluminarea funcțională, care poate varia în funcție de acțiunile tale. Instalează dimmere pentru lămpile din hol și pentru iluminatul pe tavan în sala de mese: ele îți vor permite să ajustezi puterea de iliminare.
Reține că răspândirea luminii se face în funcție de abajur putând fi „deschis” sau dens, astfel direcționând lumina. Prin urmare, de exemplu, lampa de la noptieră este mai bine să fie folosită cu un abajur închis pentru a evita o lumină orbitoare nedorită.

2-13-600x389-4857396
6. Fiecare colț al casei este important

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Un raft de perete în baie cu diverse cosmetic sau șervețele umede va da camerei un aspect rafinat. Elementele decorative din materiale naturale cu texturi frumoase vor ajuta la îmbunătățirea interiorului. De exemplu, baia poate fi decorată cu diverse accesorii de culori mai întunecate, ceea ce va crea un sentiment de confort. Principalul lucru este să alegi culoarea potrivită și mobilierul potrivit. O cameră complet albă, cu accente strălucitoare, va arăta mai spațioasă decât o cameră în tonuri întunecate.

5. Folosește mai multe texturi

O atmosferă relaxată plină de minimalism scandinav se poate realiza prin alegerea corectă a mobilierului, texturilor și detaliilor. Alege materiale naturale – ceramica, marmura, lana pot aduce în casă mult mai mult confort decât alte lucruri.

4. Pentru a crea un interior uimitor, nu este necesar să folosești culori strălucitoare 

Nu îți fie frică să folosești culori ușoare: ele ajută la aducerea unui sentiment de pace și liniște:gri-albastru, gri-verde și maro. În această paletă poți adăuga și negru – pentru contrast. Diferitele nuanțe de alb, gri și de culori întunecate sunt, de asemenea, capabile să aducă un sentiment de armonie și pace interiorului casei tale.

3. Detalii interesante 

Pentru a face stilul casei tale cu adevărat unic, evidențiază cele mai simple elemente ale interiorului de bază cu detalii neobișnuite. De exemplu, poți utiliza blaturi din marmură – acestea vor adăuga o notă de lux interiorului tău. Poți cumpăra scaunele într-o altă culoare, sau o țesătura cu un aspect fresh pentru pat sau canapea.

2. Asamblează obiectele decorative în funcție de funcționalitate

Lăsă comodele și sertarele să se „dizolve” în spațiu – vopsește-le în tonul peretelui. Și în loc de aranjarea clasică în apartament, pune-le în grupuri ce depind de funcții sau au o compoziție interesantă.

1. Pentru a reîmprospăta interiorul, nu este necesar să cheltuiești o mulțime de bani 

9-11-600x398-4012652
Culoarea poate schimba cu ușurință starea de spirit a casei și percepția acesteia. Cel mai mare efect este obținut atunci când pictezi pereții. Mobila și tablourile încep să fie percepute destul de diferit. Această bucată de mobilier (bibliotecă, noptieră sau chiar masă), potrivită tonului zidurilor, va deveni, de asemenea, un plus elegant pentru interiorul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.