8 EXERCIȚII zilnice eficiente pentru femeile de peste 30 de ani

Începutul vârstei medii este un punct critic al vieții. Potrivit lui Ken Fox, profesor de Exerciții și Știința Sănătății de la Universitatea Bristol, de la vârsta de 30 de ani masa musculară începe să scadă, iar depozitele de grăsimi încep să se acumuleze. Acest lucru poate duce la obezitate, diabet, hipertensiune arterială, probleme cardiace, accident vascular cerebral și unele forme de cancer.

Iată câteva exerciții pe care le poți face în fiecare zi pentru a reduce aceste riscuri.

1. Nu lăsa metabolismul să încetinească- fă cadio

 

Cardio intensiv îți stimulează metabolismul, care are foarte mare nevoie de a fi motivat după o anumită vârstă. De aceea, pentru a preveni decelerarea metabolismului, trebuie să faci acest exercițiu o dată sau de două ori pe săptămână. Începe cu un set de 3 repetări și adaugă o altă repetare de fiecare dată.

2. Fă genuflexiuni

 

FOLLOW ME

Fiecare femeie dorește să aibă un posterior rotund, dar chiar și cei mai norocoși care l-au avut în mod natural așa, fără nicio pregătire vor începe să-l piardă după vârsta de 40 de ani, datorită scăderii masei musculare. Ai grijă să faci acest exercițiu în mod corespunzător pentru a te tonifia și pentru a fi mai flexibilă.

3. Pentru a preveni durerile de spate

Efectuarea acestui exercițiu timp de 90 de secunde de 3 ori pe săptămână reprezintă o modalitate excelentă de a tonifia toți mușchii de bază ai corpului tău.

3-2-600x315-1693135

4. Protejează-te de artrită

Durerea articulară cronică poate ataca adulții de toate vârstele, deci nu este niciodată prea devreme să lucrezi pentru a o preveni și una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru sunt exercițiile de forță. Nu trebuie să petreci orele ridicând greutăți mari. Mici gantere de 2-3 kg sunt suficiente.

5. Nu te lăsa afectat de sacropenie

6-2-600x374-5830859

Sarcopenia reprezinta pierderea masei, forței și funcției musculare asociată îmbătrânirii. Fenomenul demarează după vârsta de 40 de ani, dar se accelerează dupa 70 de ani. Deci, dacă dorești să împiedici să ai o postură urâtă ​​și durerile de spate și umăr, este foarte important să întărești mușchii spatelui și a umerilor.

6. Protejează-ți inima

Cardio cu impact redus este o modalitate foarte bună pentru femeile peste 40 de ani pentru a-și menține o inimă sănătoasă . Dar dacă vrei să ai o inimă cu adevărat sănătoasă, trebuie să exersezi timp de cel puțin 30 de minute, de 3 până la 4 ori pe săptămână.

7. Fii activă

Plimbarea este cel mai simplu și cel mai bun exercițiu pe care oricine îl poate face. În timp ce arde calorii, îți tonică corpul și îți îmbunătățește starea de spirit.

8. Relaxează-te- fă yoga

Femeile de vârstă mijlocie sunt mai predispuse la depresie, potrivit lui John Hopkins Medicine, unul dintre cele mai importante sisteme de sănătate din Statele Unite. Yoga stimulează un neurotransmițător care reglează starea de spirit, care este necesar pentru a lupta împotriva depresiei. De asemenea, scade nivelul de stres și de anxietate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.