Există o mulțime de stereotipuri și idei greșite despre care ar trebui să fie atitudinea „potrivită” într-o relație armonioasă. Iată câteva lucruri despre care se crede că dăunează unei relații, dar care, de fapt, o întăresc:
1. Conflicte

Atunci când într-o relație apare un conflict, acesta ar trebui să fie tratat într-un mod onest. Dacă ții totul în tine, nu va exista nicio șansă să schimbi ceva. Cearta ajută la elliberarea furiei și îți permite să vorbești despre lucrurile care te nemulțumesc. E important însă să respecți regulile unui conflict psihologic – respectă-l pe celălalt și înțelege că acel conflict e local și finit.
2. Flirtul

Flirtul te ajută să reaprinzi atracția sexuală din cuplu. Flirtând, ne simțim fără griji și atractivi și ni se îmbunătățesc dispoziția și stima de sine. E important să aduci toată această energie pozitivă în relație. Cum să ai grijă să nu depășești linia invizibilă? Simplu – dacă crezi că ce spui sau faci l-ar putea răni pe celălalt, atunci ai depășit limitele.
3. Egoismul sănătos
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕

Ca să ai o relație sănătoasă, e important să poți avea grijă de tine, să-ți aperi dorințele și să setezi niște limite, să ai un spațiu personal și pasiuni în afara relației. Altfel, invevitabil se vor acumula neplăceri, resentimente, iar relația nu vă va mai lăsa să respirați.
4. Suportarea situațiilor dificile

Toate cuplurile trec prin crize – fără excepție. Acestea sunt descrise în toate textele clasice de psihologie. Prin urmare, e important să suportați momentele dificile, conflictele, nemulțumirile și să nu vă gândiți la despărțire de prima dată.
5. Distanța din relație

Dacă sunteți împreună peste tot, mereu, ca niște siamezi, atunci, invevitabil, relația va slăbi, iar dorința sexuală va dispărea. Vor apărea, în loc, plictiseala, rutina, sațietatea. Toți psihologii și sexologii spun că ar trebui să mai stați și separat. Chiar și dacă nu vă veți vedea câteva ore, reîntâlnirea va fi voioasă.
6. Tăcerea

Adevărul gol goluț nu e bun mereu – altfel, nu am mai avea prieteni, nu am mai avea relații armonioase și nimeni nu ar putea conta pe noi. Nu e nevoie să spui lucruri precum „mama mea crede că ești o gazdă rea” sau ”da, ești mult mai slabă după sarcină”. Dacă îți pasă de partener/ă, e necesar să încerci să îți îndulcești cuvintele – sau să taci.
7. A-ți apăra interesele

Dacă suntem bombardați cu pasiunile celuilalt sau ne forțăm să ne adaptăm la interesele celuilalt, atunci va trebui să renunțăm la individualitatea noastră și se vor acumula nervi și resentimente, care vor izbucni la primul conflict. Orice sacrificiu de sine – sau șantaj emoțional – otrăvește relația.
8. Sufocarea

Anticipează-i dorințele și arată-i bunătate și blândețe. Totuși, ai grijă să nu fii enervantă – bărbații nu vor mame, iar femeile nu vor tați, ci parteneri egali. În plus, și sensualitatea poate să dispară, deoarece vei fi perceput/ă ca un părinte.